Φωτογραφία της ημέρας

tayiiippp 

Τα ταμπούρλα. Παραδοσιακοί μουσικοί χτυπούν τα τύμπανα καλώντας τους πιστούς για το Ιφτάρ. Στην συγκεκριμένη περίπτωση το κάλεσμα ήταν στο Προεδρικό Μέγαρο της Τουρκίας και ο Τayyip Erdogan κατέφτασε για το γεύμα.Yasin Bulbul/Presidential Palace/Handout via REUTERS

Ήξερες ότι...

Το ύψος του μεγαλύτερου γνωστού ηφαιστείου, του ηλιακού μας συστήματος είναι 27 χλμ. και βρίσκεται στον Άρη.

 


Είμαστε δημοκράτες γιατί είμαστε ΑΚΕΛιστές… Του Χάρη Καράμανου

akelsinedrio

Κάθε Συνέδριο του ΑΚΕΛ αποτελεί την κορυφαία στιγμή. Το 22ο Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε αποτέλεσε σταθμό ανανέωσης των αγώνων και της παρέμβασης του ΑΚΕΛ σε όλα τα μικρά και μεγάλα ζητήματα που απασχολούν το λαό μας.

Μέσα από αυτό το δημοκρατικό, αγωνιστικό συναπάντημα, οι πρωτοπόροι ΑΚΕΛιστές και ΑΚΕΛίστριες, απέδειξαν για ακόμη μια φορά ότι δεν υποτάσσονται και δε συμβιβάζονται με την αδικία και την εκμετάλλευση, δεν συμβιβάζονται με «μητέρες πατρίδες» και παραμάνες, με τις σειρήνες της απάθειας και της αποπολιτικοποίησης που προσπαθούν να μας πλασάρουν.

Μέσα από αυτές τις τέσσερις μέρες γόνιμου και δημιουργικού διαλόγου και την απόλυτα ελεύθερη έκφραση απόψεων, καταγράψαμε τις σκέψεις, τους προβληματισμούς και τις προσδοκίες μας για την Κύπρο και τον κόσμο. Συζητήσαμε και αναλύσαμε διαλεκτικά, μέσα από το φακό της ιδεολογίας μας τις σύγχρονες εξελίξεις, τις θέσεις, τα καθήκοντα και τους στόχους δουλειάς μας. Δώσαμε ξανά μαθήματα δημοκρατίας και πολιτικού πολιτισμού. Αποδείξαμε ότι είμαστε Κόμμα αφοσιωμένο σε αρχές. Δεν είμαστε Κόμμα της ευκαιρίας και ποτέ δεν πρόκειται να γίνουμε τέτοιο.

Η Αριστερά στην Κύπρο ποτέ δεν ήταν κίνημα που περιοριζόταν στην αντίθεση και την κριτική. Για την Αριστερά είναι ίδιον η θέση, η άποψη, η πρόταση για όλες τις πτυχές της κοινωνικής δραστηριότητας, για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον κύπριο πολίτη, για όλα τα προβλήματα που ταλανίζουν την Κύπρο.

Το 22ο Συνέδριο είναι ένα από τα πολλά βήματα που το Κόμμα διάθεσε στα μέλη του για να εκφράσουν την άποψή τους, για να αρθρώσουν το λόγο τους και να παρέμβουν στην κοινωνία. Το Συνέδριο παρείχε, μέσα από τα ντοκουμέντα και τις διαδικασίες του, την ευκαιρία στον κάθε ένα να γνωρίσει, να ακούσει και να διαβάσει τη συγκροτημένη πρόταση της Αριστεράς προς το λαό μας.

Ανοικτά και με θάρρος απευθύναμε ένα μεστό και σύγχρονο λόγο προς την κοινωνία με πρόταση που θέτει πάνω από όλα τα συμφέροντα του κάθε εργαζόμενου, του νέου, της γυναίκας, του αγρότη, του συνταξιούχου, τις αναζητήσεις τους, τις προσδοκίες τους και τις ανησυχίες τους.

Το 22ο Συνέδριο αποτελεί πλέον την αφετηρία εκκίνησης προς τα μπροστά. Αφετηρία για αναβάθμιση της δράσης της προοδευτικής, της αριστερής πολιτικής σκέψης της Κύπρου με στόχο την κατάκτηση των οραμάτων μας, την κατίσχυση των ιδανικών μας. Σ’ αυτή τη δράση δένουν αρμονικά οι αγώνες για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων, με την προοπτική της οικοδόμησης της ανθρωποκεντρικής κοινωνίας της ισότητας, της αλληλεγγύης, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της δημοκρατίας. Τον κόσμο του σοσιαλισμού.

Γνωρίζουμε πολύ καλά πως τη μάχη για την κοινωνική αλλαγή θα την κερδίσουμε μέσα από την πάλη για το σήμερα.

Με καθημερινή και σκληρή δουλειά, συλλογικότητα, με ενότητα στις γραμμές μας και με μεγαλύτερη αναβάθμιση της δράσης μας. Μόνο με αυτό τον τρόπο θα σηματοδοτηθεί  η απαρχή για νέους αγώνες, για νέες κατακτήσεις, για υλοποίηση των οραμάτων και των ιδανικών μας. Με έγκαιρο – σωστό προγραμματισμό, οργανωτική πειθαρχία και  βάζοντας το εμείς πάνω από το εγώ, στο τέλος θα βγούμε νικητές από αυτό τον αγώνα.

Το γεγονόςότι το ΑΚΕΛ παραμένει πρωταγωνιστική δύναμη στα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα είναι η καλύτερη απόδειξη ότι το όραμα της Αριστεράς είναι το ουσιαστικό αντίβαρο απέναντι σε όλα τα κοινωνικά προβλήματα του κυπριακού λαού.

Η συσπείρωση γύρω από τις αποφάσεις του Συνεδρίου μας και η υλοποίηση στην πράξη αυτών των αποφάσεων θα είναι η πιο σημαντική έκφραση τιμής προς τα 90χρονα του ΚΚΚ – ΑΚΕΛ.

Προχωρούμε με αυτοπεποίθηση μπροστά για να κατακτήσουμε το μέλλον λειτουργώντας ως υπηρέτες του λαού, με ό,τι αυτό σημαίνει.

Γράφει: Χάρης Καράμανος

Είμαστε δημοκράτες γιατί είμαστε ΑΚΕΛιστές… Του Χάρη Καράμανου

Σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό ή διαφημιστικό περιεχόμενο, καθώς και σχόλια άσχετα με το θέμα του άρθρου δεν επιτρέπονται και θα σβήνονται.

Οι απόψεις των αρθρογράφων δεν εκφράζουν απαραίτητα αυτές της εκδοτικής και συντακτικής ομάδας καθώς και των ιδιοκτητών της ιστοσελίδας.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

 
  

Σήμερα

    
Πέμπτη
22
Ιουνίου
2017
Παγκόσμια Ημέρα Σκαραβαίου

Γιορτάζουν : Ευσέβιος, Ευσεβής, Ευσεβεία, Σέβη, Ευσεβούλα, Σεβούλα

1824
Αιγυπτιακά στρατεύματα αποβιβάζονται στα Ψαρά για να καταστείλουν την επανάσταση, τα γεγονότα έμειναν στην Ιστορία ως Καταστροφή των Ψαρών
1940
Υπογράφεται η συνθηκολόγηση της Γαλλίας με τη Γερμανία, που την θέτει υπό κατοχή για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.
1941
Ξεκινάει η Επιχείρηση Μπαρμπαρόσα, η εισβολή του γερμανικού στρατού στη Σοβιετική Ένωση.

Ακολουθήστε μας