Εκτός κι αν... Της Χαράς Ζυμαρά

 

Η Μελίσσα ήταν από εκείνες τις λίγες γυναίκες που "πρόδωσαν την ιερότητα της ταυτότητάς τους", όπως συνήθιζαν να της καταλογίζουν, για έναν έρωτα. 

Τον μοναδικό, καρμικό της έρωτα. Έζησε στην άλλη πλευρά μαζί του, χωρίς-ευτυχώς- η οικογένειά της να φέρει ιδιαίτερες ενστάσεις. Οι πύλες μεταξύ των δύο πλευρών ήταν ούτως ή άλλως ανοικτές, ασχέτως κι αν ακόμη κι έτσι η μοναξιά της ήταν μεγάλη.

Όσο κι αν οι εφημερίδες έγραφαν άλλα, μετά την πολιτική λύση, δεν κατάφερε ποτέ της να μιλήσει για την πατρίδα της χωρίς τους αναχρονιστικούς όρους που παρέπεμπαν στο πολιτικό πρόβλημα. "Για εμάς και τα παιδιά μας τίποτε δεν έχει λυθεί...ακόμα", έλεγε με συγκρατημένο παράπονο.

Κατά την πρώτη επίσκεψη της οικογένειάς της στο σπίτι της στην άλλη πλευρά, ένιωσε να την κυριεύει η απογοήτευση όταν συνειδητοποίησε πως το αίσθημα οικειότητας που υπήρχε πάντα μεταξύ τους είχε μάλλον ξεμείνει στο τελωνείο.

Έκλαψε με όλη της την ψυχή καθώς τους κοίταζε να διασταυρώνουν πίσω στο υπόλοιπο της κανονικής τους ζωής. "Όσο διάνοικτοι και να ειν' οι δρόμοι", σκέφτηκε, "τ 'αδέρφια μου δεν θα περάσουν ποτέ απο 'δω απλώς για να μου πουν ένα γεια. Γι' αυτούς, η απόρριψη των νοητών τους συνόρων και η εφεύρεση νέων, θα είναι πάντοτε μια σκληρή δοκιμασία στην οποία θα προτιμούν να μην υποβληθούν. Εκτός κι αν..."

Γράφει: Χαρά Ζυμαρά


Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο: Οι πρώην Βρετανίδες Ολυμπιακές καλλιτεχνικές κολυμβήτριες Asha Randall και Katie Clark εμφανίζονται μαζί με τις Sisy Wang και Emily Kuhl σε μία μεγάλη δεξαμενή νερού για να σηματοδοτήσουν τις 100 ημέρες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 στο Παρίσι. Matt Crossick/PA Media Assignments

Ήξερες ότι...

Οι επιστήμονες πίστευαν κάποτε πως αν ποτέ έφτιαχναν μια ατομική βόμβα, αυτή θα ήταν τόσο μεγάλη, που θα έπρεπε να μεταφερθεί στο στόχο με πλοίο. Σήμερα υπάρχουν πυρηνικές βόμβες ισχύος 1 κιλοτόνου, οι οποίες ζυγίζουν περίπου 6 κιλά.

Σήμερα


Παρασκευή
19
Απριλίου
2024

Γιορτάζουν : Κανένας

1770
O Άγγλος πλοίαρχος Τζέιμς Κουκ αντικρύζει για πρώτη φορά τις ακτές της Αυστραλίας.
1839
Υπογράφεται η Συνθήκη του Λονδίνου, με την οποία αναγνωρίζεται η ανεξαρτησία του Βελγίου και του Λουξεμβούργου από την Ολλανδία.
1961
Η Σιέρα Λεόνε γίνεται ανεξάρτητο κράτος.
2005
Ο Γερμανός καρδινάλιος Γιόσεφ Ράτσινγκερ εκλέγεται 265ος Πάπας, με το όνομα Βενέδικτος ΙΣΤ

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy