Φωτογραφία της ημέρας

hamonfrΗ εκδίκηση του μαρκαδόρου. Οι περισσότεροι από εμάς δεν νιώθουμε ότι συμμετέχουμε στις πολιτικές αποφάσεις, αρκετοί δε έχουν την χειρότερη εικόνα για τους πολιτικούς και μάλιστα νιώθουν ανήμποροι για το μέλλον που μας επιφυλάσσεται. Ετσι λοιπόν δουλειά πιάνει ο μαρκαδόρος για να χρωματίσει με κακία ή χιούμορ και να πάρει πίσω έστω λίγη πολιτική αξιοπρέπεια. Στην φωτογραφία ο Γάλλος Σοσιαλιστής υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές. Benoit Hamon που τελικά πήρε την 5η θέση με ποσοστό κοντά στο 6% μόνο... (AP Photo/Claude Paris)

Ήξερες ότι...

Οι δεξιόχειρες ζουν περισσότερο από τους αριστερόχειρες.

 


Οι καπουτσίνοι, τ’ αγγούρια και ο ενδιάμεσος χώρος. Της Θεανώς Καλαβανά

apespolit

O Frans de Wall Ολλανδός καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Emore στην Ατλάντα απέδειξε με ένα απλό πείραμα την αντίδραση των καπουτσίνων (είδος μαϊμούς) στην αδικία!

Μπορείτε να δείτε το βίντεο στο youtube. Εν συντομία στο πείραμα η μια εκ των δυο μαϊμούδων σταματάει να συνεργάζεται με τον ερευνητή όταν συνειδητοποιεί ότι σε αυτή δίνουν αγγούρι όταν εκτελεί αυτό που της ζητήθηκε ενώ στην άλλη προσφέρουν σταφύλια. Η μαϊμού γίνεται έξαλλη και πετάει τα αγγούρια πίσω στον ερευνητή. Όταν δηλαδή οι μαϊμούδες που θεωρούνται νοήμονα ζώα (σε αντίθεση με τους πιθήκους) έχουν συνείδηση της αδικίας και του δίκαιου πόσο μάλλον οι δυο ηγέτες που διαπραγματεύονται με τόσο ζήλο τα τελευταία δυο χρόνια.

Ο ενδιάμεσος χώρος που κάθε άλλο από ενδιάμεσος είναι… λειτουργεί όχι σαν αδικημένες μαϊμούδες που οργανώνουν εκδηλώσεις για να σύρουν αγγούρια, αλλά σαν πίθηκοι που δεν μπορούν να αντιληφθούν την πραγματικότητα γύρω τους και να πράξουν αναλόγως. Αντιθέτως, θεωρούν ότι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας διαπραγματεύεται με γνώμονα την αδικία του λαού του και της χώρας του, λες και ο ίδιος μετά από μια πιθανή διευθέτηση του Κυπριακού θα μετοικήσει στον Άρη.

Δυστυχώς, οι συμμετέχοντες του ενδιάμεσου χώρου δεν εκτέθηκαν ποτέ σε διαπραγματευτικές διαδικασίες, εξαιρώντας τον Νικόλα Παπαδόπουλο και τον πατέρα του που διαπραγματεύτηκαν (αποτυχημένα βέβαια) και συμφώνησαν το 2004 στη Στράκκα με τον Σερταρ και τον πατέρα του το ΟΧΙ στην επίλυση του Κυπριακού.

Αφού λοιπόν ο ενδιάμεσος ουσιαστικά τελεί υπό άγνοια ως προς τα βασικά συστατικά μιας διαπραγμάτευσης, επιτρέψετε μου εδώ να παραθέσω δυο από τα πιο βασικά συστατικά μιας καλής διαπραγμάτευσης. Αυτά είναι: (α) το να βιώνουν οι δυο ηγέτες κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης το αίσθημα δικαίου (β) καθώς και την αλληλο-αναγνώριση και σεβασμό των συναισθημάτων που πηγάζουν από αυτά τα οποία διεκδικούν στο τραπέζι. Αυτό και οι δυο ηγέτες το έχουν επιτύχει για αυτό και φτάνουμε στην πολυμερή. Ο Αναστασιάδης και ο Ακιντζή κατάφεραν να μην ρίχνουν αγγούρια στην αίθουσα, είναι δυο ώριμοι πολιτικοί με αρκετή διαπραγματευτική πείρα και ζουν στο 2017, όχι στο 1960 ούτε και στο 1974.

Όσο λοιπόν πλησιάζει η συνάντηση στη Γενεύη είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι οι δυο ηγέτες θα διαπραγματευτούν στη βάση της δικαιότερης διευθέτησης του Κυπριακού στο 2017 για όλους τους Κυπρίους με γνώμονα την προοπτική και το μέλλον. Κανένας τους δεν θα διαπραγματευτεί λες και βρίσκεται στο 1960 ούτε στο 1964 ούτε το 1974 ούτε το 2004. Είμαστε στο 2017 και οι δυο ηγέτες έχουν συγχρονιστεί για το καλύτερο δυνατό μέλλον που μπορεί να έχει η Κύπρος μας!

Οι αδικημένες μαϊμούδες ας συνεχίσουν να ρίχνουν αγγούρια από τα κλουβιά τους!

Η Κύπρος αξίζει να βγει από το πολιτικό κλουβί του 1960 για το καλό όλων μας…

Γράφει: Θεανώ Β Καλαβανά

Οι καπουτσίνοι, τ’ αγγούρια και ο ενδιάμεσος χώρος. Της Θεανώς Καλαβανά

Πρόσφατα:

Σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό ή διαφημιστικό περιεχόμενο, καθώς και σχόλια άσχετα με το θέμα του άρθρου δεν επιτρέπονται και θα σβήνονται.

Οι απόψεις των αρθρογράφων δεν εκφράζουν απαραίτητα αυτές της εκδοτικής και συντακτικής ομάδας καθώς και των ιδιοκτητών της ιστοσελίδας.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

 
  

Σήμερα

    
Δευτέρα
24
Απριλίου
2017
Παγκόσμια Ημέρα Κατάργησης των Πειραμάτων σε Ζώα

Γιορτάζουν :Αχιλλέας, Αχιλλεύς, Αχίλιος, Αχίλλιος, Αχίλειος, Αχίλλειος, Δούκας, Δούκισσα, Δουκίτσα, Ελισάβετ, Ελίζα, Λίζα, Ζέτα, Ζέττα, Έλλη, Βέτα, Θαυμαστός, Θαυμαστή

1154 π.Χ.
Θεωρείται ότι οι Αχαιοί καταφέρνουν να μπουν στην Τροία μέσα στον Δούρειο Ίππο..
1821
Ο Αθανάσιος Διάκος βρίσκει φρικτό θάνατο με ανασκολοπισμό από τους Οθωμανούς οι οποίοι τον είχαν συλλάβει την προηγουμένη στη Μάχη της Αλαμάνας.
1898
Οι ΗΠΑ κηρύσσουν τον πόλεμο στην Ισπανία.
1981
Κυκλοφορεί ο πρώτος προσωπικός υπολογιστής από την IBM.
2004
Το Σχέδιο Ανάν για λύση του Κυπριακού απορρίπτεται από τους Ελληνοκύπριους με 76%.

Ακολουθήστε μας