Φωτογραφία της ημέρας

metalotokioTech μετάλλια. Ξεκίνησε η συλλογή κινητών τηλεφώνων αλλά και βίντεοκαμερών σε όλη την Ιαπωνία με σκοπό να ανακυκλωθούν και να παραχθούν τα μετάλλια για την Ολυμπιάδα και την Παραολυμπιάδα του Τόκυο το 2020. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, σκοπός τους είναι να συγκεντρώσουν οκτώ τόνους μετάλλου. EPA/FRANCK ROBICHON

Ήξερες ότι...

Το 1060 στην Αγγλία κατασκευάστηκε νόμισμα σε σχήμα τετράφυλλου τριφυλλιού. Ο κάτοχός του μπορούσε να σπάσει κάποιο από τα φύλλα του και τα το χρησιμοποιήσει ως ανεξάρτητο νόμισμα.

 


tasos-tsaparelasΓεννήθηκε σε πολύτεκνη, αγροτική οικογένεια στο Φρέναρος το 1961. Από νωρίς εντάχθηκε ενεργά στο μαθητικό και νεολαιίστικο κίνημα της ΠΕΟΜ και ΕΔΟΝ. Υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στα τεθωρακισμένα. Στη συνέχεια φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Φιλίας των Λαών στη Μόσχα (1981-87), όπου απέκτησε το πτυχίο (M.Sc.) στη Διεθνή Δημοσιογραφία. Στη διάρκεια των σπουδών του διετέλεσε μέλος της Κεντρικής Γραμματείας της Ένωσης Κυπρίων Φοιτητών Σοβιετικής Ένωσης. Το 1984 παντρεύτηκε με τη Στάλω Γεωργίου Παύλου από τη Λεμεσό και απέκτησαν δύο παιδιά. Από το 1987 έως σήμερα εργάζεται ως συντάκτης στη «Χαραυγή», υπεύθυνος του γραφείου της εφημερίδας στη Λεμεσό. Ταυτόχρονα ανέπτυξε κομματική δραστηριότητα ως μέλος γραφείου Κ.Ο.Β, μέλος της Επιτροπής Πόλης και Προαστίων ΑΚΕΛ Λεμεσού, μέλος της Ε.Ε ΑΚΕΛ Λεμεσού. Στο 19o Συνέδριο του ΑΚΕΛ το 2000 εκλέγεται μέλος της Κ.Ε του Κόμματος και επανεκλέγεται το 2005 και 2010. Το 1996 εξελέγη δημοτικός σύμβουλος Λεμεσού και επανεξελέγη το 2001 και το 2006. Σήμερα είναι επικεφαλής της δημοτικής ομάδας ΑΚΕΛ-Αριστερά-Νέες Δυνάμεις. Είναι επίσης μέλος του Γραφείου Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Κ.Ε ΑΚΕΛ.
Υπηρέτησε ως μέλος του Συμβουλίου της Εταιρείας Θεατρικής Ανάπτυξης Λεμεσού (ΕΘΑΛ) και ως πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Κύπρου-Κλιμάκιο Λεμεσού. Είναι επίσης μέλος του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λεμεσού-Αμαθούντας και μέλος του Δ.Σ του Κυπριακού θεατρικού Μουσείου.

Τιμήθηκε ως πραξικοπηματίας και όχι ως πατέρας, του Τάσου Τσαππαρέλλα

anastasiadis098777790Και βεβαίως δικαιούται ο Νίκος Αναστασιάδης να είναι περήφανος για τον πατέρα του, όπως δικαιούται το κάθε παιδί να περηφανεύεται για τον δικό του πατέρα.

  Περισσότερα...

 

Πρόσφατα:

Σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό ή διαφημιστικό περιεχόμενο, καθώς και σχόλια άσχετα με το θέμα του άρθρου δεν επιτρέπονται και θα σβήνονται.

Οι απόψεις των αρθρογράφων δεν εκφράζουν απαραίτητα αυτές της εκδοτικής και συντακτικής ομάδας καθώς και των ιδιοκτητών της ιστοσελίδας.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

 
  

Σήμερα

    
Πέμπτη
23
Φεβρουαρίου
2017

Γιορτάζουν : Πολύκαρπος, Πολυκάρπης, Πολυκαρπία, Πολυκάρπη, Πολυκαρπίτσα, Πολυκαρπούλα, Πολυχρόνης, Πολυχρόνιος, Χρόνης, Πολυχρονία, Πολυχρονούλα

1455
Ο Γουτεμβέργιος εκδίδει τη Βίβλο.
1820
Οι βρετανικές αρχές ξεσκεπάζουν τη "συνωμοσία της Cato Street", που είχε στόχο τη δολοφονία όλων των Βρετανών υπουργών.
1940
Η Γουόλτ Ντίσνεϊ παρουσιάζει την ταινία κινουμένων σχεδίων «Πινόκιο», που βασίζεται στο ομώνυμο γνωστό παραμύθι του Κάρλο Κολόντι
1966
Τηλεοπτικοί δέκτες λαμβάνουν για πρώτη φορά το πρόγραμμα του ΕΙΡ, της σημερινής ΕΡΤ
1973
Οι φοιτητές, που έχουν εξεγερθεί κατά της Χούντας των συνταγματαρχών, καταλαμβάνουν τη Νομική.
1987
Οι επιστήμονες παρατηρούν ένα σουπερνόβα στο Μεγάλο Μαγγελανικό Νέφος.

Ακολουθήστε μας