Φωτογραφία της ημέρας

megalipeftiΜεγάλη Πέμπτη. Την ημέρα αυτή παραδοσιακά βάφουν οι νοικοκυρές τα αβγά τους για το Πάσχα. Φυσικά δεν ισχύει το ίδιο και για τις εταιρίες παραγωγής χρωματιστών αβγών όπως αυτή στo Drassmarkt της Αυστρίας που ετοιμάζεται πυρετωδώς για να καλύψει την ζήτηση της γιορτής. REUTERS/Leonhard Foeger

Ήξερες ότι...

Τον 15ο αιώνα, στη Βαυαρία, τα μέλη της ευαγγελικής σέκτας "Αδερφότητα της Μοραβίας", εξαιτίας της αποστροφής τους απέναντι στη βία και την αιματοχυσία, όταν έπρεπε να εκτελέσουν κάποιον τον γαργαλούσαν μέχρι θανάτου!

 


tasos-tsaparelasΓεννήθηκε σε πολύτεκνη, αγροτική οικογένεια στο Φρέναρος το 1961. Από νωρίς εντάχθηκε ενεργά στο μαθητικό και νεολαιίστικο κίνημα της ΠΕΟΜ και ΕΔΟΝ. Υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στα τεθωρακισμένα. Στη συνέχεια φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Φιλίας των Λαών στη Μόσχα (1981-87), όπου απέκτησε το πτυχίο (M.Sc.) στη Διεθνή Δημοσιογραφία. Στη διάρκεια των σπουδών του διετέλεσε μέλος της Κεντρικής Γραμματείας της Ένωσης Κυπρίων Φοιτητών Σοβιετικής Ένωσης. Το 1984 παντρεύτηκε με τη Στάλω Γεωργίου Παύλου από τη Λεμεσό και απέκτησαν δύο παιδιά. Από το 1987 έως σήμερα εργάζεται ως συντάκτης στη «Χαραυγή», υπεύθυνος του γραφείου της εφημερίδας στη Λεμεσό. Ταυτόχρονα ανέπτυξε κομματική δραστηριότητα ως μέλος γραφείου Κ.Ο.Β, μέλος της Επιτροπής Πόλης και Προαστίων ΑΚΕΛ Λεμεσού, μέλος της Ε.Ε ΑΚΕΛ Λεμεσού. Στο 19o Συνέδριο του ΑΚΕΛ το 2000 εκλέγεται μέλος της Κ.Ε του Κόμματος και επανεκλέγεται το 2005 και 2010. Το 1996 εξελέγη δημοτικός σύμβουλος Λεμεσού και επανεξελέγη το 2001 και το 2006. Σήμερα είναι επικεφαλής της δημοτικής ομάδας ΑΚΕΛ-Αριστερά-Νέες Δυνάμεις. Είναι επίσης μέλος του Γραφείου Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Κ.Ε ΑΚΕΛ.
Υπηρέτησε ως μέλος του Συμβουλίου της Εταιρείας Θεατρικής Ανάπτυξης Λεμεσού (ΕΘΑΛ) και ως πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Κύπρου-Κλιμάκιο Λεμεσού. Είναι επίσης μέλος του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λεμεσού-Αμαθούντας και μέλος του Δ.Σ του Κυπριακού θεατρικού Μουσείου.

Τιμήθηκε ως πραξικοπηματίας και όχι ως πατέρας, του Τάσου Τσαππαρέλλα

anastasiadis098777790Και βεβαίως δικαιούται ο Νίκος Αναστασιάδης να είναι περήφανος για τον πατέρα του, όπως δικαιούται το κάθε παιδί να περηφανεύεται για τον δικό του πατέρα.

  Περισσότερα...

 

Πρόσφατα:

Σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό ή διαφημιστικό περιεχόμενο, καθώς και σχόλια άσχετα με το θέμα του άρθρου δεν επιτρέπονται και θα σβήνονται.

Οι απόψεις των αρθρογράφων δεν εκφράζουν απαραίτητα αυτές της εκδοτικής και συντακτικής ομάδας καθώς και των ιδιοκτητών της ιστοσελίδας.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

 
  

Σήμερα

    
Παρασκευή
24
Μαρτίου
2017
Παγκόσμια Ημέρα κατά της Φυματίωσης

Γιορτάζουν : Κανένας

1882
Ο Ρόμπερτ Κοχ ανακοινώνει την ανακάλυψη του βακίλλου που είναι υπεύθυνος για την φυματίωση
1933
Το Ράιχσταγκ αποφασίζει με βάση τον Εξουσιοδοτικό νόμο (Ermächtigungsgesetz) την παραχώρηση όλης της νομοθετικής εξουσίας στη χιτλερική κυβέρνηση. Αρχή της Ναζιστικής δικτατορίας.
1973
Κυκλοφορεί το άλμπουμ The Dark Side of the Moon των Pink Floyd.
2004
Ο Μπάλντουιν Σπένσερ γίνεται Πρωθυπουργός της Αντίγκουα και Μπαρμπούντα.

Ακολουθήστε μας