Να απομονώσουμε τα ακραία εθνικιστικά στοιχεία. Του Τάκη Χατζηγεωργίου

 

775555544433332246476478kj0

Τα έκτροπα που δημιούργησαν χθες το βράδυ στελέχη του ΕΛΑΜ, με βανδαλισμούς και προπηλακισμούς εναντίον δημοκρατικής συγκέντρωσης για το Κυπριακό, στην παρουσία του τέως ηγέτη των τουρκοκυπρίων Μεχμέτ Αλι Ταλατ, πρέπει να καταγγελθούν και να στηλιτευθούν με τον πιο έντονο τρόπο. 

Δυστυχώς δεν πρόκειται για περιστασιακό κρούσμα εγκληματικότητας. Η Κύπρος υπέφερε από τέτοιου είδους ακραίες εθνικιστικές συμπεριφορές και υποφέρει ακόμα, γιατί κάποιοι τους στήριζαν και μέχρι σήμερα συνεχίζουν να τους συντηρούν. Το ΑΚΕΛ είχε προβλέψει και κατήγγειλε με τεκμήρια την εγκληματική δράση των συγκεκριμένων στοιχείων αλλά δυστυχώς δεν εισακούστηκε.

Είναι καιρός να ληφθούν ουσιαστικές αποφάσεις και να προχωρήσουμε σε πράξεις. Ιδιαίτερα τώρα που οι διαπραγματεύσεις έχουν επαναρχίσει  και έχουμε ενώπιον μιας μια νέα προσπάθεια λύσης του Κυπριακού είναι σημαντικό να πολεμήσουμε οποιαδήποτε πράξη εκθέτει την Δημοκρατία μας  τόσο εσωτερικά όσο και στον έξω κόσμο. Είναι σημαντικό να απομονώσουμε όσους επιθυμούν την Διχοτόμηση. Η κυβέρνηση οφείλει και πρέπει να αναλάβει άμεσα τον ρόλο της για προάσπιση των δημοκρατικών θεσμών! Ο Λαός ας απομονώσει τα ακραία εθνικιστικά στοιχεία, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν τον εκφράζουν.

Όσοι πιστεύουμε στη Λύση και στην ανάγκη επανένωσης της πατρίδας μας πρέπει να αντιδράσουμε. Εκδηλώσεις όπως η χθεσινή πρέπει να συνεχίσουν να οργανώνονται. Για να έρθει η Ειρήνη σύντομα και στην Κύπρο!

Γράφει: Τάκης Χατζηγεωργίου


Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Βενετία, Ιταλία: Άνθρωποι διαμαρτύρονται κατά της εισαγωγής ενός συστήματος εγγραφής και της επιβολής τέλους στους τουρίστες που επισκέπτονται την πόλη για μία ημέρα, το οποίο προορίζεται για τη διατήρηση της λιμνοθάλασσας της πόλης. Manuel Silvestri/Reuters

Ήξερες ότι...

Στα Νησιά του Σολομώντα, μέχρι τον 20ό αιώνα, χρησιμοποιούσαν τα δόντια των σκύλων ως νομίσματα.

Σήμερα


Σάββατο
27
Απριλίου
2024
Παγκόσμια Ημέρα Σχεδίου (Design)

Γιορτάζουν :Λάζαρος, Λάζος

1810
Ο Λούντβιχ βαν Μπετόβεν συνθέτει το διάσημο κομμάτι "Für Elise".
1981
Κυκλοφορεί το πρώτο ποντίκι από την Xerox PARC.
1992
Σχηματίζεται η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας από την ένωση Σερβίας και Μαυροβουνίου.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy