Φωτογραφία της ημέρας

mosulenglisΤα γράμματα τα μαθαίνεις μικρός. Και την βία επίσης. Ετσι αξίζει κάποιος να ρίξει μια ματιά για να δει με ποιες λέξεις μαθαίνουν αγγλικά τα παιδιά που εκπαιδεύει το Ισλαμικό κράτος. Το «εκπαιδευτικό» βιβλίο βρέθηκε στην Μοσούλη. REUTERS/Khalid al Mousily

Ήξερες ότι...

Τα Lego είναι εφεύρεση του Δανού κατασκευαστή παιχνιδιών Όλε Κρίστιανσεν. Πρωτοπαρουσιάστηκαν στην αγορά το 1949, ενώ έξι μοναχά τουβλάκια μπορούν να συνδυαστούν μεταξύ τους με 102.981.500 διαφορετικούς τρόπους.

 


Σταύρος Τομπάζος: Επίκουρος καθηγητής (υπό ανέλιξη σε αναπληρωτή από τον Σεπτέμβριο του 2011) στο Πανεπιστήμιο Κύπρου (Τμήμα Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών). Διδάσκει μαθήματα σχετικά με το αντικείμενο της Πολιτικής Οικονομίας και Πολιτικής Φιλοσοφίας και το ερευνητικό και συγγραφικό του έργο επικεντρώνεται στο ίδιο αντικείμενο. Ζει στη Λευκωσία κοινοβιακά με 5 κεραμιδόγατους, μια κεραμιδόγατα και μια σκύλα βελγικής καταγωγής. Αν και πιστεύει ότι οι άνθρωποι έχουν πόδια και όχι ρίζες όπως τα κολοκύθια, παραμένει εραστής της ελληνικής ποίησης, ιδιαίτερα αυτής των Οδυσσέα Ελύτη και  Κωνσταντίνου Καβάφη.

Επιτέλους, επανέναρξη των συνομιλιών! Του Σταύρου Τομπάζου


cUEmnlRo

Κύπρος: το Κοινό Ανακοινωθέν και η προϊστορία του  

  Περισσότερα...

 

Το Αυτονόητο και τα Κοινωνικά Δικαιώματα. Του Σταύρου Τομπάζου


cUEmnlRo

Είναι το δικαίωμα στην ξεκούραση και τον ύπνο για κάποιες ώρες το εικοσιτετράωρο αυτονόητο; Ευτυχώς, σήμερα ναι. Τα πράγματα δεν ήταν όμως πάντοτε έτσι. 

 

  Περισσότερα...

 

Σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό ή διαφημιστικό περιεχόμενο, καθώς και σχόλια άσχετα με το θέμα του άρθρου δεν επιτρέπονται και θα σβήνονται.

Οι απόψεις των αρθρογράφων δεν εκφράζουν απαραίτητα αυτές της εκδοτικής και συντακτικής ομάδας καθώς και των ιδιοκτητών της ιστοσελίδας.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

 
  

Σήμερα

    
Δευτέρα
20
Φεβρουαρίου
2017

Γιορτάζουν : Κανένας

1857
Τερματίζεται η αγγλογαλλική κατοχή Αθηνών-Πειραιώς, η οποία έγινε με πρόσχημα εξαναγκασμού της Ελλάδος σε ουδετερότητα κατά τον ρωσοτουρκικό πόλεμο.
1872
Εγκαίνια του Metropolitan Museum of Art στη Νέα Υόρκη.
1913
Οι Βούλγαροι επιτίθενται αιφνιδιαστικά κατά της Νιγρίτας, αλλά μετά από τριήμερο αγώνα, υποχρεώνονται να υποχωρήσουν προς τις Σέρρες. (Αρχή Β Βαλκανικού Πολέμου.)

Ακολουθήστε μας