Φωτογραφία της ημέρας

kidcineΛιλιπούτειοι σινεφίλ. Ενας κινηματογράφος φτιαγμένος αποκλειστικά για παιδιά ετοιμάζεται να ανοίξει τις πύλες του στην Καλιφόρνια. Τo Cinepolis εκτός από τα αναπαυτικά καθίσματα θα έχει και ξαπλώστρες, όπου οι μικροί θεατές θα μπορούν να δουν την ταινία στην αγκαλιά της μαμάς και στο πλάι θα υπάρχει και ένας παιδότοπος για όσους βρουν την ταινία βαρετή. REUTERS/Mike Blake

Ήξερες ότι...

Τον 3o αιώνα π.χ. οι αρχαίοι κάτοικοι της Ιταλίας φορούσαν μασέλες φτιαγμένες από δόντια ζώων.

 


Σταύρος Τομπάζος: Επίκουρος καθηγητής (υπό ανέλιξη σε αναπληρωτή από τον Σεπτέμβριο του 2011) στο Πανεπιστήμιο Κύπρου (Τμήμα Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών). Διδάσκει μαθήματα σχετικά με το αντικείμενο της Πολιτικής Οικονομίας και Πολιτικής Φιλοσοφίας και το ερευνητικό και συγγραφικό του έργο επικεντρώνεται στο ίδιο αντικείμενο. Ζει στη Λευκωσία κοινοβιακά με 5 κεραμιδόγατους, μια κεραμιδόγατα και μια σκύλα βελγικής καταγωγής. Αν και πιστεύει ότι οι άνθρωποι έχουν πόδια και όχι ρίζες όπως τα κολοκύθια, παραμένει εραστής της ελληνικής ποίησης, ιδιαίτερα αυτής των Οδυσσέα Ελύτη και  Κωνσταντίνου Καβάφη.

Επιτέλους, επανέναρξη των συνομιλιών! Του Σταύρου Τομπάζου


cUEmnlRo

Κύπρος: το Κοινό Ανακοινωθέν και η προϊστορία του  

  Περισσότερα...

 

Το Αυτονόητο και τα Κοινωνικά Δικαιώματα. Του Σταύρου Τομπάζου


cUEmnlRo

Είναι το δικαίωμα στην ξεκούραση και τον ύπνο για κάποιες ώρες το εικοσιτετράωρο αυτονόητο; Ευτυχώς, σήμερα ναι. Τα πράγματα δεν ήταν όμως πάντοτε έτσι. 

 

  Περισσότερα...

 

Πρόσφατα:

Σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό ή διαφημιστικό περιεχόμενο, καθώς και σχόλια άσχετα με το θέμα του άρθρου δεν επιτρέπονται και θα σβήνονται.

Οι απόψεις των αρθρογράφων δεν εκφράζουν απαραίτητα αυτές της εκδοτικής και συντακτικής ομάδας καθώς και των ιδιοκτητών της ιστοσελίδας.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

 
  

Σήμερα

    
Τρίτη
28
Μαρτίου
2017

Γιορτάζουν : Κανένας

1566
Ιδρύεται η πόλη της Βαλέτα στη Μάλτα από τους Ιππότες του Αγίου Ιωάννη.
1802
Ο Χάινριχ Όλμπερς ανακαλύπτει τον αστεροειδή 2 Παλλάς, τον δεύτερο αστεροειδή που ανακαλύφθηκε ποτέ.
1930
Η Κωνσταντινούπολη και η Άγκυρα αλλάζουν το όνομα τους σε Ισταμπούλ και Άνκαρα.
1953
Στο Ισραήλ ο ηγέτης του κόμματος Καντίμα Εχούντ Ολμέρτ κερδίζει τις εκλογές.

Ακολουθήστε μας