Φωτογραφία της ημέρας

tourismektΜε τον πολιτισμό για κράχτη. Ανοιξε τις πύλες της η Διεθνής Εκθεση για τον Τουρισμό (FITUR) στην Μαδρίτη, με την κάθε χώρα που συμμετέχει να προσπαθεί να κερδίσει τις εντυπώσεις και τους tour operators. Στην φωτογραφία ένας χορευτής με παραδοσιακή στολή διαφημίζει τις ανέσεις και το τοπικό χρώμα ενός ξενοδοχείου στο Μεξικό. REUTERS/Paul Hanna

Ήξερες ότι...

Λόγω κρουσμάτων κερδοφορίας, από το 1950 και έκτοτε όλοι οι νικητές των Όσκαρ υπογράφουν συμβόλαιο, σύμφωνα με το οποίο τους απαγορεύεται να πουλήσουν το πολυπόθητο βραβείο.

 


Σταύρος Τομπάζος: Επίκουρος καθηγητής (υπό ανέλιξη σε αναπληρωτή από τον Σεπτέμβριο του 2011) στο Πανεπιστήμιο Κύπρου (Τμήμα Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών). Διδάσκει μαθήματα σχετικά με το αντικείμενο της Πολιτικής Οικονομίας και Πολιτικής Φιλοσοφίας και το ερευνητικό και συγγραφικό του έργο επικεντρώνεται στο ίδιο αντικείμενο. Ζει στη Λευκωσία κοινοβιακά με 5 κεραμιδόγατους, μια κεραμιδόγατα και μια σκύλα βελγικής καταγωγής. Αν και πιστεύει ότι οι άνθρωποι έχουν πόδια και όχι ρίζες όπως τα κολοκύθια, παραμένει εραστής της ελληνικής ποίησης, ιδιαίτερα αυτής των Οδυσσέα Ελύτη και  Κωνσταντίνου Καβάφη.

Επιτέλους, επανέναρξη των συνομιλιών! Του Σταύρου Τομπάζου


cUEmnlRo

Κύπρος: το Κοινό Ανακοινωθέν και η προϊστορία του  

  Περισσότερα...

 

Το Αυτονόητο και τα Κοινωνικά Δικαιώματα. Του Σταύρου Τομπάζου


cUEmnlRo

Είναι το δικαίωμα στην ξεκούραση και τον ύπνο για κάποιες ώρες το εικοσιτετράωρο αυτονόητο; Ευτυχώς, σήμερα ναι. Τα πράγματα δεν ήταν όμως πάντοτε έτσι. 

 

  Περισσότερα...

 

Σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό ή διαφημιστικό περιεχόμενο, καθώς και σχόλια άσχετα με το θέμα του άρθρου δεν επιτρέπονται και θα σβήνονται.

Οι απόψεις των αρθρογράφων δεν εκφράζουν απαραίτητα αυτές της εκδοτικής και συντακτικής ομάδας καθώς και των ιδιοκτητών της ιστοσελίδας.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

 
  

Σήμερα

    
Σάββατο
21
Ιανουαρίου
2017

Γιορτάζουν : Αγνή, Αγνούλα, Ευγένιος, Ευγένης, Μάξιμος, Μάξιμη, Μάξιμα, Νεόφυτος, Νεοφυτία, Νεοφύτη, Πάτροκλος, Πατρόκλειος, Πατροκλέας, Πατροκλής

1789
Τυπώνεται στη Βοστώνη η πρώτη αμερικανική νουβέλα, με τίτλο "The Power of Sympathy: or the Triumph of Nature Founded in Truth".
1830
Υπογράφεται στο Λονδίνο μεταξύ Αγγλίας, Γαλλίας και Ρωσίας πρωτόκολλο με το οποίο η Ελλάδα ανακηρύσσεται ανεξάρτητο κράτος.
1911
Διεξάγεται για πρώτη φορά στο Μόντε Κάρλο το ράλι αυτοκινήτων της ομώνυμης πόλης.
1924
Ο Ελευθέριος Βενιζέλος προαναγγέλλει δημοψήφισμα για το πολιτειακό.
1925
Το κοινοβούλιο της Αλβανίας ανακηρύσσει τη χώρα σε Δημοκρατία. Πρώτος πρόεδρος της είναι ο Αχμέτ Ζόγου.
1989
Η Ελλάδα υπό διεθνή οικονομικό έλεγχο.
1996
Στην Ελλάδα σχηματίζεται κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Κωνσταντίνο Σημίτη.

Ακολουθήστε μας