Φωτογραφία της ημέρας

megalipeftiΜεγάλη Πέμπτη. Την ημέρα αυτή παραδοσιακά βάφουν οι νοικοκυρές τα αβγά τους για το Πάσχα. Φυσικά δεν ισχύει το ίδιο και για τις εταιρίες παραγωγής χρωματιστών αβγών όπως αυτή στo Drassmarkt της Αυστρίας που ετοιμάζεται πυρετωδώς για να καλύψει την ζήτηση της γιορτής. REUTERS/Leonhard Foeger

Ήξερες ότι...

Τον 15ο αιώνα, στη Βαυαρία, τα μέλη της ευαγγελικής σέκτας "Αδερφότητα της Μοραβίας", εξαιτίας της αποστροφής τους απέναντι στη βία και την αιματοχυσία, όταν έπρεπε να εκτελέσουν κάποιον τον γαργαλούσαν μέχρι θανάτου!

 


Ο Σταύρος Ευαγόρου γεννήθηκε στο χωριό Αχερίτου της Επαρχίας Αμμοχώστου το 1959 και σήμερα διαμένει στη Λευκωσία. Σπούδασε οικονομικά στην Πράγα και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις. Είναι Βουλευτής και μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ. Παράλληλα είναι επικεφαλής του Γραφείου Οικονομικών και Κοινωνικών Μελετών του ΑΚΕΛ και Αναπληρωτής Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις.

Τα δικαιώματα του λαού και οι Ευρωεκλογές. Του Σταύρου Ευαγόρου

 

anti-nazi77

Οι κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες στην ΕΕ και στην Κύπρο οξύνονται ολοένα και περισσότερο.

  Περισσότερα...

 

Για αντίσταση αξιοπρέπεια και προοπτική. Του Σταύρου Ευαγόρου

 

anti-nazi77

Τον Μάρτιο του 2013 η Κυβέρνηση του Προέδρου Αναστασιάδη συμφώνησε μαζί με τις κυρίαρχες, νεοφιλελεύθερες δυνάμεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης ένα καταστροφικό για τον κυπριακό λαό Μνημόνιο, το οποίο σε μεγάλο βαθμό επιβάλλει τις πολιτικές που για χρόνια προωθούσε ο ΔΗΣΥ σε βάρος των εργαζομένων.

  Περισσότερα...

 

Πρόσφατα:

Σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό ή διαφημιστικό περιεχόμενο, καθώς και σχόλια άσχετα με το θέμα του άρθρου δεν επιτρέπονται και θα σβήνονται.

Οι απόψεις των αρθρογράφων δεν εκφράζουν απαραίτητα αυτές της εκδοτικής και συντακτικής ομάδας καθώς και των ιδιοκτητών της ιστοσελίδας.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

 
  

Σήμερα

    
Παρασκευή
24
Μαρτίου
2017
Παγκόσμια Ημέρα κατά της Φυματίωσης

Γιορτάζουν : Κανένας

1882
Ο Ρόμπερτ Κοχ ανακοινώνει την ανακάλυψη του βακίλλου που είναι υπεύθυνος για την φυματίωση
1933
Το Ράιχσταγκ αποφασίζει με βάση τον Εξουσιοδοτικό νόμο (Ermächtigungsgesetz) την παραχώρηση όλης της νομοθετικής εξουσίας στη χιτλερική κυβέρνηση. Αρχή της Ναζιστικής δικτατορίας.
1973
Κυκλοφορεί το άλμπουμ The Dark Side of the Moon των Pink Floyd.
2004
Ο Μπάλντουιν Σπένσερ γίνεται Πρωθυπουργός της Αντίγκουα και Μπαρμπούντα.

Ακολουθήστε μας