Ένα μικρό βήμα, ένα τεράστιο Άλμα. Του Σταύρου Ζένιου


 

Key-to-Success

Αγαπητές Φίλες και Φίλοι,

Δέκα οχτώ χιλιάδες και σαράντα ένα συμπολίτες μας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για ανανέωση, εκσυγχρονισμό και διαφάνεια. Ευγνωμοσύνη και Ενθουσιώδης προβληματισμός είναι η απάντηση μου.

Η δική μου υποψηφιότητα αλλά και άλλων φίλων υποψηφίων μπορεί να ήταν ένα μικρό βήμα στην πολιτική αλλά για το κίνημα των ενεργών, ελεύθερων πολιτών ήταν ένα τεράστιο Άλμα προς την καταξίωση. Πήγαμε καλά. Μπορούμε περισσότερα.

Αναγνωρίσαμε για μια ακόμη φορά πως η αλλαγή συμπεριφορών απαιτεί υπομονή, επιμονή και αισιοδοξία. Ο άνθρωπος βρίσκει ασφάλεια στην συνήθεια. Πολλοί επιλέγουν την ασφάλεια του οικείου, και ας είναι αναχρονιστικό, παρά τους ελπιδοφόρους αλλά άγνωστους ορίζοντες ενός νέου κόσμου. 

Στον κόσμο της δημιουργίας τίποτα δεν πάει χαμένο.  Με ήρεμη επιχειρηματολογία, συλλογικά, με ειλικρίνεια και επιστημονικότητα, θα πείσουμε τους συμπολίτες μας ότι η συμμετοχή είναι πολύ πιο αποτελεσματική από την αποχή. Αυτή η εκλογική αναμέτρηση απέδειξε ότι νέες επιλογές υπάρχουν. Αρκεί, ως πολίτες, να πιστέψουμε στη δύναμη μας να καθορίσουμε τις εξελίξεις.

Η προσωπική μου εμπειρία αποτελεί απόδειξη: Δεκάδες εθελοντών αυτο-οργανώθηκαν και εργάστηκαν όχι για κάποιο προσωπικό όφελος αλλά γιατί πίστεψαν στον σκοπό μας. Χωρίς τη δική σας δουλειά και κέφι πολύ λίγα θα μπορούσαμε να πετύχουμε. Η φιλία σας με τιμά και η αφοσίωση σας με συγκινεί.

Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού κ Αβέρωφ Νεοφύτου για την δυνατότητα να μοιραστώ ελεύθερα το μήνυμά μου με τους συμπολίτες μας σε όλη την Κύπρο.

Ευχαριστώ επίσης τα στελέχη και φίλους του Δημοκρατικού Συναγερμού που αγκάλιασαν  και εργάστηκαν για την την υποψηφιότητα μου.

Φίλες και Φίλοι,

Πράξαμε το καθήκον μας στον σταθμό των ευρωεκλογών.

Ξεκινήσαμε το ταξείδι για ανανέωση, εκσυγχρονισμό και διαφάνεια στην χώρα μας, για να γίνει η Κύπρος μας μια χώρα Δημιουργική και Περήφανη. Η κάθε ψήφος είναι εντολή να συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας. Συνεχίζουμε.  

Οι Top 12 σε σταυρούς προτίμησης 

1. Θεοχάρου Ελένη 57.948

2. Χατζηγεωργίου Τάκης 40.452

3. Στυλιανίδης Χρήστος 34.482

4. Χριστοφόρου Λευτέρης 32.975

5. Συλικιώτης Νεοκλής 18.930

6. Ζένιος Σταύρος 18.041

7. Μαυρίδης Κώστας 16.723

8. Ευαγόρου Σταύρος 15.761

9. Συλλούρης Δημήτρης 14.733

10.Παπαδοπούλου Αντιγόνη 13.291

11. Λιλλήκας Γιώργος 11.538

12. Χάρης Πολυκάρπου 10.356

Γράφει: Σταύρος Α. Ζένιος

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Βενετία, Ιταλία: Άνθρωποι διαμαρτύρονται κατά της εισαγωγής ενός συστήματος εγγραφής και της επιβολής τέλους στους τουρίστες που επισκέπτονται την πόλη για μία ημέρα, το οποίο προορίζεται για τη διατήρηση της λιμνοθάλασσας της πόλης. Manuel Silvestri/Reuters

Ήξερες ότι...

Στα Νησιά του Σολομώντα, μέχρι τον 20ό αιώνα, χρησιμοποιούσαν τα δόντια των σκύλων ως νομίσματα.

Σήμερα


Τετάρτη
1
Μαΐου
2024
Εργατική Πρωτομαγιά / Διεθνής Ημέρα Εργατών

Γιορτάζουν :Ιερεμίας, Ισιδώρα, Δώρα, Τάμαρα, Ταμάρα, Φιλόσοφος, Φιλοσοφία, Φιλοσοφή, Σοφός, Σοφία, Σόφη

1886
Πραγματοποιείται γενικά απεργία στο Σικάγο των Ηνωμένων Πολιτειών με αίτημα την επιβολή του οκταώρου στο ωράριο εργασίας.
1930
Ο πλανήτης Πλούτωνας παίρνει επισήμως την ονομασία του
1931
Εγκαινιάζεται το Empire State Building στη Νέα Υόρκη.
1948
Ιδρύεται το κράτος της Βόρειας Κορέας.
1976
O αγωνιστής κατά της χούντας των συνταγματαρχών και βουλευτής της Ένωσης Κέντρου Αλέξανδρος Παναγούλης βρίσκει το θάνατο σε τροχαίο δυστύχημα στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, επιστρέφοντας στο σπίτι του
1983
Ο Μίκης Θεοδωράκης τιμάται με το βραβείο Λένιν για την ειρήνη.
1994
Ο άσος της Φόρμουλα 1 Άιρτον Σένα σκοτώνεται σε ατύχημα στο Γκραν Πρι της Ίμολα.
2004
Η Κύπρος μαζί με τις Εσθονία, Λεττονία, Λιθουανία, Μάλτα, Ουγγαρία, Πολωνία, Σλοβακία, Σλοβενία και Τσεχία εντάσσονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy