Φωτογραφία της ημέρας

4 19 thumb large 

Εμφανές. Με μια ματιά μπορείς να καταλάβεις ότι το Zunyi της επαρχίας Guizhou είναι η πατρίδα του τσαγιού για την Κίνα. Η αχανής χώρα έχει παραγωγή 2,43 εκατομμύρια τόνους τσαγιού και 80 εκατομμύρια εργαζόμενους στον τομέα αυτόν. EPA/ROMAN PILIPEY

Ήξερες ότι...

Το 70% των Γάλλων μιλούν στο ζωάκι που έχουν στο σπίτι τους, από το τηλέφωνο.

 


skevi koukouma photoΓεννήθηκε το 1954 στο Αυγόρου. Είναι παντρεμένη με τρία παιδιά. Σπούδασε γραμματειακά και τεχνικό σχέδιο και για χρόνια ήταν διευθύντρια τεχνικού γραφείου στη Λάρνακα. 

Σε νεαρή ηλικία εντάχθηκε στην Παγκύπρια Ενιαία Οργάνωση Μαθητών (ΠΕΟΜ) και αργότερα στην ΕΔΟΝ και στο ΑΚΕΛ. Από το 1990 εκλέγεται μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ. Διετέλεσε μέλος του Γραφείου Διεθνών Σχέσεων και σήμερα είναι επικεφαλής του Γραφείου Γυναικών της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ. 

Δραστηριοποιείται εδώ και χρόνια στο κυπριακό και διεθνές γυναικείο κίνημα. Από το 1977 εκλέγεται μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΓΟ και από το 1992 μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΠΟΓΟ. Είναι Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Δημοκρατικής Ομοσπονδίας Γυναικών (ΠΔΟΓ). Από το Μάρτη του 2010 είναι Γενική Γραμματέας του Γυναικείου Κινήματος της ΠΟΓΟ. Συμμετέχει επίσης στον Εθνικό Μηχανισμό για τα Δικαιώματα της Γυναίκας και είναι επικεφαλής της Υποεπιτροπής για τη Συμμετοχή της Γυναίκας στην Πολιτική Ζωή. 

Από το Μάρτη του 2008 είναι βουλευτής του ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις στην Αμμόχωστο, όπου επανεκλέγηκε το Μάη του 2011. Σήμερα είναι Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων-Εγκλωβισμένων-Αγνοουμένων-Παθόντων,  Αναπληρώτρια Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Πρόεδρος της ad-hoc Επιτροπής για το Δημογραφικό και την Οικογενειακή Πολιτική και μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών μεταξύ Ανδρών και Γυναικών. Είναι επίσης μέλος της αντιπροσωπίας της Βουλής στη Διακοινοβουλευτική Ένωση ενώ διετέλεσε επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Βουλής στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΟΑΣΕ (Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη). 

Είναι Αντιπρόεδρος της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Προστασίας και Ευημερίας του Παιδιού, της οποίας διετέλεσε Γραμματέας από την ίδρυσή της. Διετέλεσε μέλος της Επιτροπής Οικογένειας, γραμματέας και μέλος των Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης. Σήμερα είναι μέλος του Εθνικού Φορέα Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής.

Για την πρόταση νόμου για τις αμβλώσεις. Της Σκεύης Κουκουμά

abortionskevi

Κάποιοι συμπολίτες μας προσπαθούν να συγκεντρώσουν υπογραφές προκειμένου να ματαιώσουν την πρόταση νόμου που κατατέθηκε στη Βουλή για τον εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας που διέπει τις αμβλώσεις.

  Περισσότερα...

 

1974 και βιασμοί γυναικών: Για αυτές που δεν μίλησε κανένας. Της Σκεύης Κουκουμά

skevivias

Υπάρχει μια πτυχή της κυπριακής τραγωδίας που εδώ και 41 χρόνια μένει μακριά από τη δημοσιότητα.

  Περισσότερα...

 

Το δικαίωμα των γυναικών να αποφασίζουν για το σώμα και τη ζωή τους. Της Σκεύης Κουκουμά

prochoicekoukou

Μετά από πρωτοβουλία του ΑΚΕΛ και της ΠΟΓΟ έχει κατατεθεί πρόταση νόμου για τον εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας που διέπει τις αμβλώσεις, η οποία συνυπογράφεται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις, την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΔΗΚΟ και τους βουλευτές Στέλλα Κυριακίδου, Ρίκκο Μαππουρίδη και Ρούλα Μαυρονικόλα.

  Περισσότερα...

 

Ποιοι δεν θα κάνουν Χριστούγεννα. Της Σκεύης Κουκουμά

santa-clause-600x450

Από τα μέσα του 2013, το Υπουργείο Εργασίας μαζί με τους εκπροσώπους του Δημοκρατικού Συναγερμού διαφήμιζαν τη νέα και «πρωτοποριακή» μορφή κοινωνικής πολιτικής που θα εφάρμοζαν στην Κύπρο.

  Περισσότερα...

 

«Η Ανεμώνη της ελπίδας». Της Σκεύης Κουκουμά

anemoniskevikΜια κοινωνική ανάγκη, η στήριξη των παιδιών με εγκεφαλική παράλυση, είχε ανατεθεί από το κράτος εδώ και χρόνια στον εθελοντισμό, και συγκεκριμένα στο Κέντρο Σπαστικών και Αναπήρων Παιδιών “Ανεμώνη” που λειτουργεί στον Άγιο Δομέτιο, στη Λευκωσία.

  Περισσότερα...

 

Πρόσφατα:

Σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό ή διαφημιστικό περιεχόμενο, καθώς και σχόλια άσχετα με το θέμα του άρθρου δεν επιτρέπονται και θα σβήνονται.

Οι απόψεις των αρθρογράφων δεν εκφράζουν απαραίτητα αυτές της εκδοτικής και συντακτικής ομάδας καθώς και των ιδιοκτητών της ιστοσελίδας.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

 
  

Σήμερα

    
Σάββατο
27
Μαΐου
2017

Γιορτάζουν : Αλύπιος, Αλυπία

1703
Ο Μέγας Πέτρος ιδρύει την Αγία Πετρούπολη και την ανακηρύσσει πρωτεύουσα της Ρωσίας.
1895
O Όσκαρ Ουάϊλντ φυλακίζεται για σοδομισμό
1995
Ο Αμερικανός ηθοποιός Κρίστοφερ Ρηβ μένει παράλυτος από το λαιμό και κάτω, μετά από πτώση από το άλογό του, σε αγώνα ιππασίας.
2006
Γίνεται σεισμός 6,2 ρίχτερ στην Ιάβα, με 6.600 νεκρούς

Ακολουθήστε μας