skevi koukouma photoΓεννήθηκε το 1954 στο Αυγόρου. Είναι παντρεμένη με τρία παιδιά. Σπούδασε γραμματειακά και τεχνικό σχέδιο και για χρόνια ήταν διευθύντρια τεχνικού γραφείου στη Λάρνακα. 

Σε νεαρή ηλικία εντάχθηκε στην Παγκύπρια Ενιαία Οργάνωση Μαθητών (ΠΕΟΜ) και αργότερα στην ΕΔΟΝ και στο ΑΚΕΛ. Από το 1990 εκλέγεται μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ. Διετέλεσε μέλος του Γραφείου Διεθνών Σχέσεων και σήμερα είναι επικεφαλής του Γραφείου Γυναικών της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ. 

Δραστηριοποιείται εδώ και χρόνια στο κυπριακό και διεθνές γυναικείο κίνημα. Από το 1977 εκλέγεται μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΓΟ και από το 1992 μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΠΟΓΟ. Είναι Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Δημοκρατικής Ομοσπονδίας Γυναικών (ΠΔΟΓ). Από το Μάρτη του 2010 είναι Γενική Γραμματέας του Γυναικείου Κινήματος της ΠΟΓΟ. Συμμετέχει επίσης στον Εθνικό Μηχανισμό για τα Δικαιώματα της Γυναίκας και είναι επικεφαλής της Υποεπιτροπής για τη Συμμετοχή της Γυναίκας στην Πολιτική Ζωή. 

Από το Μάρτη του 2008 είναι βουλευτής του ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις στην Αμμόχωστο, όπου επανεκλέγηκε το Μάη του 2011. Σήμερα είναι Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων-Εγκλωβισμένων-Αγνοουμένων-Παθόντων,  Αναπληρώτρια Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Πρόεδρος της ad-hoc Επιτροπής για το Δημογραφικό και την Οικογενειακή Πολιτική και μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών μεταξύ Ανδρών και Γυναικών. Είναι επίσης μέλος της αντιπροσωπίας της Βουλής στη Διακοινοβουλευτική Ένωση ενώ διετέλεσε επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Βουλής στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΟΑΣΕ (Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη). 

Είναι Αντιπρόεδρος της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Προστασίας και Ευημερίας του Παιδιού, της οποίας διετέλεσε Γραμματέας από την ίδρυσή της. Διετέλεσε μέλος της Επιτροπής Οικογένειας, γραμματέας και μέλος των Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης. Σήμερα είναι μέλος του Εθνικού Φορέα Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής.

That's All

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο: Στρατιωτικά άλογα αφηνιάζουν ματωμένα στο κέντρο της πόλης αφού ξέφυγαν κατά τη διάρκεια πρωινής άσκησης. Ένας εκπρόσωπος του στρατού δήλωσε: «Αρκετά μέλη προσωπικού και άλογα έχουν τραυματιστεί και λαμβάνουν την κατάλληλη ιατρική περίθαλψη». Jordan Pettitt/PA

Ήξερες ότι...

Οι περισσότεροι λαοί είχαν θεοποιήσει τα ηφαίστεια: οι Έλληνες είχαν τον Ήφαιστο, οι Ρωμαίοι τον Βουλκάνο, οι Πολυνήσιοι την πανέμορφη και οξύθυμη θεά Πέλε και οι Ινδιάνοι τους θεούς Λάο και Σκελ.

Σήμερα


Πέμπτη
25
Απριλίου
2024
Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ελονοσίας

Γιορτάζουν : Νίκη

1684
Απονέμεται δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την εφεύρεση της δαχτυλήθρας.
1850
Ο βαρόνος Ρόιτερ χρησιμοποιεί 40 περιστέρια προκειμένου να μεταδώσει τις τιμές των μετοχών στο Χρηματιστήριο. Απαρχή του Πρακτορείου Ειδήσεων Ρόιτερ
1901
Η Νέα Υόρκη γίνεται η πρώτη πολιτεία που καθιερώνει διά νόμου τις πινακίδες αδείας στα αυτοκίνητα.
1942
Στη χειρότερη τραγωδία σε ορυχείο, 1.549 εργάτες σκοτώνονται από έκρηξη στη Μαντζουρία της Κίνας

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy