Φωτογραφία της ημέρας

4 19 thumb large 

Εμφανές. Με μια ματιά μπορείς να καταλάβεις ότι το Zunyi της επαρχίας Guizhou είναι η πατρίδα του τσαγιού για την Κίνα. Η αχανής χώρα έχει παραγωγή 2,43 εκατομμύρια τόνους τσαγιού και 80 εκατομμύρια εργαζόμενους στον τομέα αυτόν. EPA/ROMAN PILIPEY

Ήξερες ότι...

Το 70% των Γάλλων μιλούν στο ζωάκι που έχουν στο σπίτι τους, από το τηλέφωνο.

 


ergatoudis

Η Ρίτα Παναούρα είναι Διδάκτορας του Πανεπιστήμιου Κύπρου στη Μαθηματική Παιδεία και εργάζεται ως Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Δασκάλων του Πανεπιστημίου Frederick.

Είναι μέλος της επιτροπής των ακαδημαϊκών που διαμόρφωσαν το Νέο Αναλυτικό Πρόγραμμα των Μαθηματικών στο πλαίσιο της Εκπαιδευτικής Μεταρρύθμισης και είναι Μέλος της Επιστημονικής Συμβουλευτικής Ομάδας Ακαδημαϊκών για την ετοιμασία του διδακτικού υλικού στα μαθηματικά.

Είναι εν ενεργεία Αναπληρώτρια Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών της Αγωγής, μέλος της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου, μέλος της Επιτροπής Εσωτερικής Αξιολόγησης του Πανεπιστημίου και μέλος σε συγκλητικές επιτροπές.

Τα κύρια ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην ανάπτυξη της γνωστικής και μεταγνωστικής συμπεριφοράς των παιδιών στα μαθηματικά, η χρήση ποικιλίας αναπαραστάσεων, μαθηματικών μοντέλων και τεχνολογίας στη διδασκαλία των μαθηματικών και ο έλεγχος της αποτελεσματικότητας παρεμβάσεων στη διδασκαλία των μαθηματικών

Έχει παρουσιάσει την επιστημονική της δουλειά σε δεκάδες διεθνή συνέδρια και έχει δεκάδες δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά.

Βλέποντας ένα καρκινοπαθή στα μάτια. Της Ρίτας Παναούρα

 

cancerrita

Αυτές τις μέρες γίνεται ο έρανος του ΠΑΣΥΚΑΦ, την άνοιξη γίνεται ο έρανος και η πορεία Χριστοδούλας του Συνδέσμου Καρκινοπαθών και Φίλων, σήμερα έγινε η πορεία με τις «ροζ φιγούρες» της Europa Donna.

  Περισσότερα...

 

Οι ιδέες του Μ. Friedman στην εκπαίδευση... Της Ρίτας Παναούρα

 

article photo0000888989988888889888898

...και η προώθησή τους σε περιόδους οικονομικής κρίσης.

  Περισσότερα...

 

Είναι η μόρφωση κοινωνικό αγαθό; Της Ρίτας Παναούρα

article photo0000888989988888889888898

Μερικά χρόνια πριν ήταν σχεδόν δεδομένο ότι  η εξασφάλιση ενός πανεπιστημιακού τίτλου σπουδών διασφάλιζε την εργοδότηση των ατόμων που το αποκτούσαν σε ένα άμεσα σχετικό εργασιακό τομέα. 

  Περισσότερα...

 

Πολιτικοί και ακαδημαϊκοί: Μια σχέση μίσους και πάθους ή συνεργασίας και αλληλοσυμπλήρωσης; Της Ρίτας Παναούρα

article photo0000888989988888889888898

Τον  τελευταίο καιρό γινόμαστε μάρτυρες πρωτοφανούς κανιβαλισμού στην κυπριακή κοινωνία σε πολλαπλά επίπεδα. 

  Περισσότερα...

 

Πρόσφατα:

Σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό ή διαφημιστικό περιεχόμενο, καθώς και σχόλια άσχετα με το θέμα του άρθρου δεν επιτρέπονται και θα σβήνονται.

Οι απόψεις των αρθρογράφων δεν εκφράζουν απαραίτητα αυτές της εκδοτικής και συντακτικής ομάδας καθώς και των ιδιοκτητών της ιστοσελίδας.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

 
  

Σήμερα

    
Σάββατο
27
Μαΐου
2017

Γιορτάζουν : Αλύπιος, Αλυπία

1703
Ο Μέγας Πέτρος ιδρύει την Αγία Πετρούπολη και την ανακηρύσσει πρωτεύουσα της Ρωσίας.
1895
O Όσκαρ Ουάϊλντ φυλακίζεται για σοδομισμό
1995
Ο Αμερικανός ηθοποιός Κρίστοφερ Ρηβ μένει παράλυτος από το λαιμό και κάτω, μετά από πτώση από το άλογό του, σε αγώνα ιππασίας.
2006
Γίνεται σεισμός 6,2 ρίχτερ στην Ιάβα, με 6.600 νεκρούς

Ακολουθήστε μας