Φωτογραφία της ημέρας

manuelamadrid 

Η φανέλα της Manuela. Για 33η φορά στέφθηκε πρωταθλήτρια η Real Μαδρίτης και ανάμεσα στις εορταστικές εκδηλώσεις ήταν και μια επίσκεψη στο δημαρχείο. Εκεί ο Sergio Ramos παρέδωσε τη φανέλα με το νούμερο ένα, στη δήμαρχο της πόλης Manuela Carmena. REUTERS/Paul Hanna

Ήξερες ότι...

Το χαμόγελο στον άνθρωπο, είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας 17 μυών του προσώπου.

 


ergatoudis

Η Ρίτα Παναούρα είναι Διδάκτορας του Πανεπιστήμιου Κύπρου στη Μαθηματική Παιδεία και εργάζεται ως Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Δασκάλων του Πανεπιστημίου Frederick.

Είναι μέλος της επιτροπής των ακαδημαϊκών που διαμόρφωσαν το Νέο Αναλυτικό Πρόγραμμα των Μαθηματικών στο πλαίσιο της Εκπαιδευτικής Μεταρρύθμισης και είναι Μέλος της Επιστημονικής Συμβουλευτικής Ομάδας Ακαδημαϊκών για την ετοιμασία του διδακτικού υλικού στα μαθηματικά.

Είναι εν ενεργεία Αναπληρώτρια Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών της Αγωγής, μέλος της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου, μέλος της Επιτροπής Εσωτερικής Αξιολόγησης του Πανεπιστημίου και μέλος σε συγκλητικές επιτροπές.

Τα κύρια ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην ανάπτυξη της γνωστικής και μεταγνωστικής συμπεριφοράς των παιδιών στα μαθηματικά, η χρήση ποικιλίας αναπαραστάσεων, μαθηματικών μοντέλων και τεχνολογίας στη διδασκαλία των μαθηματικών και ο έλεγχος της αποτελεσματικότητας παρεμβάσεων στη διδασκαλία των μαθηματικών

Έχει παρουσιάσει την επιστημονική της δουλειά σε δεκάδες διεθνή συνέδρια και έχει δεκάδες δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά.

Βλέποντας ένα καρκινοπαθή στα μάτια. Της Ρίτας Παναούρα

 

cancerrita

Αυτές τις μέρες γίνεται ο έρανος του ΠΑΣΥΚΑΦ, την άνοιξη γίνεται ο έρανος και η πορεία Χριστοδούλας του Συνδέσμου Καρκινοπαθών και Φίλων, σήμερα έγινε η πορεία με τις «ροζ φιγούρες» της Europa Donna.

  Περισσότερα...

 

Οι ιδέες του Μ. Friedman στην εκπαίδευση... Της Ρίτας Παναούρα

 

article photo0000888989988888889888898

...και η προώθησή τους σε περιόδους οικονομικής κρίσης.

  Περισσότερα...

 

Είναι η μόρφωση κοινωνικό αγαθό; Της Ρίτας Παναούρα

article photo0000888989988888889888898

Μερικά χρόνια πριν ήταν σχεδόν δεδομένο ότι  η εξασφάλιση ενός πανεπιστημιακού τίτλου σπουδών διασφάλιζε την εργοδότηση των ατόμων που το αποκτούσαν σε ένα άμεσα σχετικό εργασιακό τομέα. 

  Περισσότερα...

 

Πολιτικοί και ακαδημαϊκοί: Μια σχέση μίσους και πάθους ή συνεργασίας και αλληλοσυμπλήρωσης; Της Ρίτας Παναούρα

article photo0000888989988888889888898

Τον  τελευταίο καιρό γινόμαστε μάρτυρες πρωτοφανούς κανιβαλισμού στην κυπριακή κοινωνία σε πολλαπλά επίπεδα. 

  Περισσότερα...

 

Πρόσφατα:

Σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό ή διαφημιστικό περιεχόμενο, καθώς και σχόλια άσχετα με το θέμα του άρθρου δεν επιτρέπονται και θα σβήνονται.

Οι απόψεις των αρθρογράφων δεν εκφράζουν απαραίτητα αυτές της εκδοτικής και συντακτικής ομάδας καθώς και των ιδιοκτητών της ιστοσελίδας.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

 
  

Σήμερα

    
Τρίτη
23
Μαΐου
2017
Παγκόσμια Ημέρα Χελώνας

Γιορτάζουν : Κανένας

1430
Οι Βουργουνδοί συλλαμβάνουν την Ζαν ντ Αρκ και αργότερα την παραδίδουν στους Άγγλους.
1873
Η πρώτη καρτ-ποστάλ αποστέλλεται από το Σαν Φρανσίσκο.
1878
Η Κύπρος προσαρτάται στην Μεγάλη Βρετανία, μετά από μυστική συμφωνία με την Τουρκία.
1909
Στις Ηνωμένες Πολιτείες, το κοινό μένει άφωνο όταν η αστυνομία παρεμβαίνει και διακόπτει διάλεξη της Έμα Γκόλντμαν, που δηλώνει αναρχική.
1911
Ψηφίζεται το νέο Σύνταγμα της Ελλάδας.
1958
Ο Μάο τσε Τουνγκ ανακοινώνει ότι, η Κίνα αφήνει πίσω της την αγροτική οικονομία για να βαδίσει προς την εκβιομηχάνιση.

Ακολουθήστε μας