Φωτογραφία της ημέρας

warcolourΧρώματα πολέμου. Για άλλη μια φορά εκατοντάδες ιθαγενείς διαδήλωσαν μπροστά από Κοινοβούλιο στην Brasilia. Αίτημά τους για άλλη μια φορά η ανακατανομή της γης που κάποτε ήταν δική τους. EPA/Joédson Alves

Ήξερες ότι...

Οι Εσκιμώοι είναι ο μοναδικός λαός που δεν παίζει τυχερά παιχνίδια.

 


ergatoudis

Η Ρίτα Παναούρα είναι Διδάκτορας του Πανεπιστήμιου Κύπρου στη Μαθηματική Παιδεία και εργάζεται ως Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Δασκάλων του Πανεπιστημίου Frederick.

Είναι μέλος της επιτροπής των ακαδημαϊκών που διαμόρφωσαν το Νέο Αναλυτικό Πρόγραμμα των Μαθηματικών στο πλαίσιο της Εκπαιδευτικής Μεταρρύθμισης και είναι Μέλος της Επιστημονικής Συμβουλευτικής Ομάδας Ακαδημαϊκών για την ετοιμασία του διδακτικού υλικού στα μαθηματικά.

Είναι εν ενεργεία Αναπληρώτρια Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών της Αγωγής, μέλος της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου, μέλος της Επιτροπής Εσωτερικής Αξιολόγησης του Πανεπιστημίου και μέλος σε συγκλητικές επιτροπές.

Τα κύρια ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην ανάπτυξη της γνωστικής και μεταγνωστικής συμπεριφοράς των παιδιών στα μαθηματικά, η χρήση ποικιλίας αναπαραστάσεων, μαθηματικών μοντέλων και τεχνολογίας στη διδασκαλία των μαθηματικών και ο έλεγχος της αποτελεσματικότητας παρεμβάσεων στη διδασκαλία των μαθηματικών

Έχει παρουσιάσει την επιστημονική της δουλειά σε δεκάδες διεθνή συνέδρια και έχει δεκάδες δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά.

Βλέποντας ένα καρκινοπαθή στα μάτια. Της Ρίτας Παναούρα

 

cancerrita

Αυτές τις μέρες γίνεται ο έρανος του ΠΑΣΥΚΑΦ, την άνοιξη γίνεται ο έρανος και η πορεία Χριστοδούλας του Συνδέσμου Καρκινοπαθών και Φίλων, σήμερα έγινε η πορεία με τις «ροζ φιγούρες» της Europa Donna.

  Περισσότερα...

 

Οι ιδέες του Μ. Friedman στην εκπαίδευση... Της Ρίτας Παναούρα

 

article photo0000888989988888889888898

...και η προώθησή τους σε περιόδους οικονομικής κρίσης.

  Περισσότερα...

 

Είναι η μόρφωση κοινωνικό αγαθό; Της Ρίτας Παναούρα

article photo0000888989988888889888898

Μερικά χρόνια πριν ήταν σχεδόν δεδομένο ότι  η εξασφάλιση ενός πανεπιστημιακού τίτλου σπουδών διασφάλιζε την εργοδότηση των ατόμων που το αποκτούσαν σε ένα άμεσα σχετικό εργασιακό τομέα. 

  Περισσότερα...

 

Πολιτικοί και ακαδημαϊκοί: Μια σχέση μίσους και πάθους ή συνεργασίας και αλληλοσυμπλήρωσης; Της Ρίτας Παναούρα

article photo0000888989988888889888898

Τον  τελευταίο καιρό γινόμαστε μάρτυρες πρωτοφανούς κανιβαλισμού στην κυπριακή κοινωνία σε πολλαπλά επίπεδα. 

  Περισσότερα...

 

Πρόσφατα:

Σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό ή διαφημιστικό περιεχόμενο, καθώς και σχόλια άσχετα με το θέμα του άρθρου δεν επιτρέπονται και θα σβήνονται.

Οι απόψεις των αρθρογράφων δεν εκφράζουν απαραίτητα αυτές της εκδοτικής και συντακτικής ομάδας καθώς και των ιδιοκτητών της ιστοσελίδας.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

 
  

Σήμερα

    
Πέμπτη
27
Απριλίου
2017
Παγκόσμια Ημέρα Σχεδίου (Design)

Γιορτάζουν :Λάζαρος, Λάζος

1810
Ο Λούντβιχ βαν Μπετόβεν συνθέτει το διάσημο κομμάτι "Für Elise".
1981
Κυκλοφορεί το πρώτο ποντίκι από την Xerox PARC.
1992
Σχηματίζεται η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας από την ένωση Σερβίας και Μαυροβουνίου.

Ακολουθήστε μας