Φωτογραφία της ημέρας

psarriiisΕμπλουτισμός. Και με τα χέρια πετούσαν τα ψάρια στον Δνείπερο οι εθελοντές. Το ποτάμι της Ουκρανίας δέχθηκε τέσσερις ολόκληρους τόνους από διάφορα ψάρια με σκοπό να εμπλουτιστεί ο πληθυσμός του που εκλείπει λόγω μολύνσεων και ...φραγμάτων. (AP Photo/Sergei Chuzavkov)

Ήξερες ότι...

Τον 18ο αιώνα στη Αγγλία, στις παράνομες λέσχες, όπου ο τζόγος ανθούσε, υπήρχε ένας υπάλληλος που η μόνη του δουλειά ήταν να καταπιεί τα ζάρια σε περίπτωση που έκανε έφοδο η αστυνομία!

 


ergatoudis

Η Ρίτα Παναούρα είναι Διδάκτορας του Πανεπιστήμιου Κύπρου στη Μαθηματική Παιδεία και εργάζεται ως Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Δασκάλων του Πανεπιστημίου Frederick.

Είναι μέλος της επιτροπής των ακαδημαϊκών που διαμόρφωσαν το Νέο Αναλυτικό Πρόγραμμα των Μαθηματικών στο πλαίσιο της Εκπαιδευτικής Μεταρρύθμισης και είναι Μέλος της Επιστημονικής Συμβουλευτικής Ομάδας Ακαδημαϊκών για την ετοιμασία του διδακτικού υλικού στα μαθηματικά.

Είναι εν ενεργεία Αναπληρώτρια Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών της Αγωγής, μέλος της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου, μέλος της Επιτροπής Εσωτερικής Αξιολόγησης του Πανεπιστημίου και μέλος σε συγκλητικές επιτροπές.

Τα κύρια ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην ανάπτυξη της γνωστικής και μεταγνωστικής συμπεριφοράς των παιδιών στα μαθηματικά, η χρήση ποικιλίας αναπαραστάσεων, μαθηματικών μοντέλων και τεχνολογίας στη διδασκαλία των μαθηματικών και ο έλεγχος της αποτελεσματικότητας παρεμβάσεων στη διδασκαλία των μαθηματικών

Έχει παρουσιάσει την επιστημονική της δουλειά σε δεκάδες διεθνή συνέδρια και έχει δεκάδες δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά.

Βλέποντας ένα καρκινοπαθή στα μάτια. Της Ρίτας Παναούρα

 

cancerrita

Αυτές τις μέρες γίνεται ο έρανος του ΠΑΣΥΚΑΦ, την άνοιξη γίνεται ο έρανος και η πορεία Χριστοδούλας του Συνδέσμου Καρκινοπαθών και Φίλων, σήμερα έγινε η πορεία με τις «ροζ φιγούρες» της Europa Donna.

  Περισσότερα...

 

Οι ιδέες του Μ. Friedman στην εκπαίδευση... Της Ρίτας Παναούρα

 

article photo0000888989988888889888898

...και η προώθησή τους σε περιόδους οικονομικής κρίσης.

  Περισσότερα...

 

Είναι η μόρφωση κοινωνικό αγαθό; Της Ρίτας Παναούρα

article photo0000888989988888889888898

Μερικά χρόνια πριν ήταν σχεδόν δεδομένο ότι  η εξασφάλιση ενός πανεπιστημιακού τίτλου σπουδών διασφάλιζε την εργοδότηση των ατόμων που το αποκτούσαν σε ένα άμεσα σχετικό εργασιακό τομέα. 

  Περισσότερα...

 

Πολιτικοί και ακαδημαϊκοί: Μια σχέση μίσους και πάθους ή συνεργασίας και αλληλοσυμπλήρωσης; Της Ρίτας Παναούρα

article photo0000888989988888889888898

Τον  τελευταίο καιρό γινόμαστε μάρτυρες πρωτοφανούς κανιβαλισμού στην κυπριακή κοινωνία σε πολλαπλά επίπεδα. 

  Περισσότερα...

 

Πρόσφατα:

Σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό ή διαφημιστικό περιεχόμενο, καθώς και σχόλια άσχετα με το θέμα του άρθρου δεν επιτρέπονται και θα σβήνονται.

Οι απόψεις των αρθρογράφων δεν εκφράζουν απαραίτητα αυτές της εκδοτικής και συντακτικής ομάδας καθώς και των ιδιοκτητών της ιστοσελίδας.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

 
  

Σήμερα

    
Δευτέρα
27
Μαρτίου
2017
Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου

Γιορτάζουν : Κανένας

1918
Η Ρουμανία προσαρτά στο έδαφός της τη Μολδαβία και τη Βεσσαραβία.
1920
Ο Χέρμαν Μύλερ γίνεται καγκελάριος της Γερμανικής Δημοκρατίας.
1958
Ο Νικίτα Χρουστσιόβ εκλέγεται Πρόεδρος της Κυβέρνησης της Σοβιετικής Ένωσης, αντικαθιστώντας τον Γκεόργκι Μαλενκόβ.
1977
Η μεγαλύτερη αεροπορική τραγωδία: 583 άνθρωποι σκοτώνονται σε σύγκρουση δύο αεροσκαφών τύπου Boeing 747 στο αεροδρόμιο της Τενερίφης, στα Κανάρια νησιά, της Ισπανίας.

Ακολουθήστε μας