Φωτογραφία της ημέρας

tayiiippp 

Τα ταμπούρλα. Παραδοσιακοί μουσικοί χτυπούν τα τύμπανα καλώντας τους πιστούς για το Ιφτάρ. Στην συγκεκριμένη περίπτωση το κάλεσμα ήταν στο Προεδρικό Μέγαρο της Τουρκίας και ο Τayyip Erdogan κατέφτασε για το γεύμα.Yasin Bulbul/Presidential Palace/Handout via REUTERS

Ήξερες ότι...

Το ύψος του μεγαλύτερου γνωστού ηφαιστείου, του ηλιακού μας συστήματος είναι 27 χλμ. και βρίσκεται στον Άρη.

 


ergatoudis

Η Ρίτα Παναούρα είναι Διδάκτορας του Πανεπιστήμιου Κύπρου στη Μαθηματική Παιδεία και εργάζεται ως Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Δασκάλων του Πανεπιστημίου Frederick.

Είναι μέλος της επιτροπής των ακαδημαϊκών που διαμόρφωσαν το Νέο Αναλυτικό Πρόγραμμα των Μαθηματικών στο πλαίσιο της Εκπαιδευτικής Μεταρρύθμισης και είναι Μέλος της Επιστημονικής Συμβουλευτικής Ομάδας Ακαδημαϊκών για την ετοιμασία του διδακτικού υλικού στα μαθηματικά.

Είναι εν ενεργεία Αναπληρώτρια Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών της Αγωγής, μέλος της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου, μέλος της Επιτροπής Εσωτερικής Αξιολόγησης του Πανεπιστημίου και μέλος σε συγκλητικές επιτροπές.

Τα κύρια ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην ανάπτυξη της γνωστικής και μεταγνωστικής συμπεριφοράς των παιδιών στα μαθηματικά, η χρήση ποικιλίας αναπαραστάσεων, μαθηματικών μοντέλων και τεχνολογίας στη διδασκαλία των μαθηματικών και ο έλεγχος της αποτελεσματικότητας παρεμβάσεων στη διδασκαλία των μαθηματικών

Έχει παρουσιάσει την επιστημονική της δουλειά σε δεκάδες διεθνή συνέδρια και έχει δεκάδες δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά.

Τα δάκρυ που σκουπίζεται και ο πόνος που μένει. Της Ρίτας Παναούρα

philanthropyrita

Στις μέρες εκείνες όπου η φιλανθρωπία έχει πάρει ξεχωριστή θέση ίσως ακόμα και σε σπουδές μάρκετινγκ, συνειδητοποιείς πόσο η κοινωνία της ανθρώπινης αλληλεγγύης έχει γίνει κοινωνία του φαίνεσθε, της επίδειξης, της αξιοποίησης του ανθρώπινου πόνου και των κοινωνικών προβλημάτων για προβολή και εξαγορά των όποιων τύψεων συνείδησης, εάν και εφόσον υπάρχουν πλέον...

  Περισσότερα...

 

Βλέποντας ένα καρκινοπαθή στα μάτια. Της Ρίτας Παναούρα

 

cancerrita

Αυτές τις μέρες γίνεται ο έρανος του ΠΑΣΥΚΑΦ, την άνοιξη γίνεται ο έρανος και η πορεία Χριστοδούλας του Συνδέσμου Καρκινοπαθών και Φίλων, σήμερα έγινε η πορεία με τις «ροζ φιγούρες» της Europa Donna.

  Περισσότερα...

 

Οι ιδέες του Μ. Friedman στην εκπαίδευση... Της Ρίτας Παναούρα

 

article photo0000888989988888889888898

...και η προώθησή τους σε περιόδους οικονομικής κρίσης.

  Περισσότερα...

 

Είναι η μόρφωση κοινωνικό αγαθό; Της Ρίτας Παναούρα

article photo0000888989988888889888898

Μερικά χρόνια πριν ήταν σχεδόν δεδομένο ότι  η εξασφάλιση ενός πανεπιστημιακού τίτλου σπουδών διασφάλιζε την εργοδότηση των ατόμων που το αποκτούσαν σε ένα άμεσα σχετικό εργασιακό τομέα. 

  Περισσότερα...

 

Πολιτικοί και ακαδημαϊκοί: Μια σχέση μίσους και πάθους ή συνεργασίας και αλληλοσυμπλήρωσης; Της Ρίτας Παναούρα

article photo0000888989988888889888898

Τον  τελευταίο καιρό γινόμαστε μάρτυρες πρωτοφανούς κανιβαλισμού στην κυπριακή κοινωνία σε πολλαπλά επίπεδα. 

  Περισσότερα...

 

Σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό ή διαφημιστικό περιεχόμενο, καθώς και σχόλια άσχετα με το θέμα του άρθρου δεν επιτρέπονται και θα σβήνονται.

Οι απόψεις των αρθρογράφων δεν εκφράζουν απαραίτητα αυτές της εκδοτικής και συντακτικής ομάδας καθώς και των ιδιοκτητών της ιστοσελίδας.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

 
  

Σήμερα

    
Παρασκευή
23
Ιουνίου
2017

Γιορτάζουν : Κανένας

1894
Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ιδρύεται στο Παρίσι, έπειτα από την πρωτοβουλία του Πιέρ ντε Κουμπερτέν.
1956
Ο Γκαμάλ Άμπντελ Νάσερ εκλέγεται πρόεδρος της Αιγύπτου.
1990
H Μολδαβία κηρύσσει την ανεξαρτησία της από την ΕΣΣΔ.
1996
Ο αναρχικός Χριστόφορος Μαρίνος βρίσκεται νεκρός από βολή πυροβόλου όπλου στην καμπίνα 53 του πλοίου Πήγασος. Κατά μία εκδοχή πρόκειται για αυτοκτονία, κατά άλλη σκοτώθηκε από τις ειδικές δυνάμεις που ανέβηκαν στο πλοίο για να τον συλλάβουν.

Ακολουθήστε μας