Μα γιατί πανηγυρίζουν Σαμαράς και Τσίπρας; της Ρένας Χόπλαρου


Γιατί τόσα αισιοδόδοξα και αβαθή σχόλια από τους φιλελευθερίζοντες του ΔΗ.ΣΥ; Ο Σαμαράς κέρδισε τις εκλογές; Δεν τις κέρδισε ο Μάνος!

1) Ο μόνος που δικαιούται να πανηγυρίζει είναι ο Μιχαλολιάκος! Πάνω από μισό εκατομμύριο οι συνειδητοποιημένοι φασίστες. "Η Χρυσή Αυγή είναι η Ελλάδα που έρχεται", μας προειδοποίησε. Προσθέστε σε αυτό τον αριθμό τους τρελαμένους ακροδεξιούς ψηφοφόρους του Καμένου, του ΛΑΟΣ, τους πρώην ΛΑΟΣ και νυν Ν.Δ, Βορίδη και Γεωργιάδη, το δίκτυο 21, και υψώστε μετά τις σημαίες της νίκης! Άστε που είναι πολύ πιθανό, λίαν συντόμως, οι τουλάχιστον πενήντα χριστιανικές φυλές της χώρας να αρχίσουν να σφάζονται μεταξύ τους στους δρόμους.

2) 38% η αποχή στις κρισιμότατες αυτές εκλογές.

3) Οι εκλογές δεν έβγαλαν αυτοδύναμη κυβέρνηση. Κόστισαν ένα σωρό χρήματα και επιδείνωσαν κι άλλο τη δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα. Δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα. Βρίσκεται η χώρα στην ίδια κατάσταση που βρισκόταν την επομένη των προηγούμενων εκλογών που έγιναν στις 6 Μαΐου. Η ακυβέρνητη πολιτεία συνεχίζει το ταξίδι της στον τρικυμισμένο ωκεανό της βίας, της ανεργίας, της υπανάπτυξης και των ψευδοδιλημμάτων: ο Βενιζέλος δεν κάνει κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Σαμαρά, ο Σαμαράς δεν δέχεται - ενώ ο ίδιος λιγους μήνες πριν δεν δεχόταν για πρωθυπουργό τον Παπανδρέου! Επίσης, ο Βενιζέλος δεν δέχεται να συμμετάσχει σε κυβένηση χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ, Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δέχεται γιατί πρέπει να συνεχίσει τους αγώνες του στους δρόμους και παέι λέγοντας.Τα παιδία παίζει ενώ δεν υπάρχει λεπτό για χάσιμο!

4) Οι φιλελεύθεροι του Μάνου καταπόντιστηκαν (άσε που πολλοί στην Κύπρο, δήθεν μου φιλελεύθεροι, δεν μπορούν να διακρίνουν τι εστί Μάνος και τι εστί Τζήμερος).

5) Οι δηλώσεις του Κουβέλη της ΔΗΜΑΡ, του υποτιθέμενου ρυθμιστικού παράγοντα, μοιάζουν με χρησμούς της Πυθίας. Με ποιον θα κάνει κυβέρνηση ο κ.Κουβέλης για "να μην αφήσει τη χώρα ακυβέρνητη", με τη Ν.Δ ή με το ΣΥΡΙΖΑ;

6) Ξεχνάνε οι αισιόδοξοι για το δήθεν μου καλό αποτέλεσμα τι εστί Σαμαράς. Η άλλη όψη του νομίσματος του Τσίπρα. Ο πολιτικός που δεν άφησε την κυβέρνηση Παπαδήμου να τελειώσει το έργο της και έβαλε τη χώρα σε περιπέτειες απαιτώντας εκλογές, ο πολιτικός που καταψήφισε το Μνημόνιο και λαϊκίζε ασύστολα όλο το προηγούμενο διάστημα, ο πολιτικός που ονειρεύεται τα καμπαναριά στην Αγιά Σοφιά και επικαλέστηκε "τη βοήθεια του Θεού" για να βγει η χώρα από την κρίση. Ο (ψευδο) Ευρωπαίος εθνικιστής. Αυτός θα σώσει τη χώρα; Άσε που με το πρώτο κούνημα που θα κάνει, την πρώτη ας πούμε ιδιωτικοποίηση, θα βρει τον ΣΥΡΙΖΑ και τη λαϊκή δεξιά απέναντι του.

7) Πανηγυρισμοί με το 1/3 του εργατικού δυναμικού χωρίς δουλειά και προοπτική;Πανηγυρισμοί με τα φάρμακα να τελειώνουν. Τα φάρμακα για καρκινοπαθείς τέλος. Πανηγυρισμοί όταν κινδυνεύει άμεσα το ενεργειακό σύστημα της χώρας;

Πόσο μα πόσο μπορεί να τυφλώνουν οι κομματικές παρωπίδες! Λες και κέρδισε η ομάδα μας στο ποδόσφαιρο. Ακόμα σοκάρομαι! 

Γράφει: Ρένα Χόπλαρου

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Βαλτιμόρη, Μέριλαντ: Η κατάρρευση της γέφυρας Francis Scott Key αφού ένα πλοίο με κοντέινερ την χτύπησε. Μια ομάδα δυτών προσπαθούσε να εντοπίσει τουλάχιστον επτά άτομα που πιστεύεται ότι έπεσαν στον ποταμό Patapsco ως αποτέλεσμα της κατάρρευσης. Jim Lo Scalzo/EPA

Ήξερες ότι...

Η εγκληματική οργάνωση Ndrangheta (Ντραγκέτα), που δρα στην Καλαβρία της Ιταλίας, οφείλει το όνομά της στην ελληνική λέξη ανδραγάθημα.

Σήμερα


Πέμπτη
28
Μαρτίου
2024

Γιορτάζουν : Κανένας

1566
Ιδρύεται η πόλη της Βαλέτα στη Μάλτα από τους Ιππότες του Αγίου Ιωάννη.
1802
Ο Χάινριχ Όλμπερς ανακαλύπτει τον αστεροειδή 2 Παλλάς, τον δεύτερο αστεροειδή που ανακαλύφθηκε ποτέ.
1930
Η Κωνσταντινούπολη και η Άγκυρα αλλάζουν το όνομα τους σε Ισταμπούλ και Άνκαρα.
1953
Στο Ισραήλ ο ηγέτης του κόμματος Καντίμα Εχούντ Ολμέρτ κερδίζει τις εκλογές.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy