Τα παιδιά μας και τα μάτια μας. Της Ράνιας Γεωργίου

Σήμερα (όπως κάθε μέρα) δεν επέτρεψα στο παιδί μου να γίνει έρμαιο της συνεχιζόμενης ανηθικότητας του υπουργείου μας. Εδώ και καιρό βάζω τα δυνατά μου ως μητέρα και ως εκπαιδευτικός να το προστατεύσω από την κακοποιητική στάση των "ειδικών" του ΥΠΑΝ.

 

Σήμερα, το παιδί μου έκανε προετοιμασία για τις εξετάσεις τετραμήνων στο αγαπημένο μας εστιατόριο και στον τόπο που λατρεύει, στο λιβάδι Ακρωτηρίου. Με τη μυρωδιά της βρεγμένης γης και το άγγιγμα των ζωντανών που είναι το καλύτερο αγχολυτικό.

Ας ευχηθούμε ότι θα είναι η τελευταία φορά που τα παιδιά μας περνάνε αυτόν τον παραλογισμό που στερείται κάθε επιστημονικής τεκμηρίωσης ως εκπαιδευτική πολιτική και αφαιρεί από την παιδεία κάθε ίχνος ανθρωπινότητας με τον περίφημο "ενιαίο ρυθμό διδασκαλίας" του υπουργού μας.

Ένας ενιαίος ρυθμος που στο όνομά του εξαλείφονται οι ατομικές διαφορές, μεγεθύνονται οι κοινωνικές ανισότητες και μετατρέπονται σε ανώνυμα όντα τα παιδιά μας. Με καλυμμένα ονόματα, με κρυμμένο κάθε στοιχείο που θυμίζει την ταυτότητά τους και την ανθρώπινή τους διάσταση ωσάν να πρόκειται για αριθμημένα πανομοιότυπα προϊόντα σε εργοστάσιο μαζικής παραγωγής.

Καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά μα πιο πολύ η σκέψη μας στα παιδιά εκείνα που δεν έχουν υποστηρικτικό περιβάλλον, που ψάχνουν εναγωνίως έναν άνθρωπο κι ένα πλαίσιο που θα τα αγκαλιάσει, θα τα νοιαστεί και θα τα στηρίξει.

Μα και στα παιδιά εκείνα που το σύστημα τα αποκλείει για χρόνια επειδή έχουν επιπρόσθετες εκπαιδευτικές ανάγκες για τις οποίες αναγκάζονται οι γονείς να γίνονται επαίτες διεκδικώντας στηρίξεις που θα έπρεπε να ήταν αυτονόητες.

Δεν θα σταματήσουμε ποτέ να παλεύουμε για ένα σύστημα παιδείας που θα στέκεται συναισθαντικά και στοργικά σε κάθε παιδί που το έχει ανάγκη.

Οι προεδρικές εκλογές είναι κοντά. Κάντε τις επιλογές σας έχοντας ως κριτήριο το βάρος που δίνει ο κάθε υποψήφιος στην ανθρώπινη και συμπεριληπτική παιδεία.

Σίγουρα χρωστάμε στα παιδιά μας κάτι καλύτερο από αυτό που βιώνουν τα τελευταία χρόνια.

Ράνια Γεωργίου
Εκπαιδευτικός
Μέλος της Ομάδας για την Παιδεία του Ανεξάρτητου Υποψήφιου για την Προεδρία της Δημοκρατίας Ανδρέα Μαυρογιάννη


Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Βενετία, Ιταλία: Άνθρωποι διαμαρτύρονται κατά της εισαγωγής ενός συστήματος εγγραφής και της επιβολής τέλους στους τουρίστες που επισκέπτονται την πόλη για μία ημέρα, το οποίο προορίζεται για τη διατήρηση της λιμνοθάλασσας της πόλης. Manuel Silvestri/Reuters

Ήξερες ότι...

Στα Νησιά του Σολομώντα, μέχρι τον 20ό αιώνα, χρησιμοποιούσαν τα δόντια των σκύλων ως νομίσματα.

Σήμερα


Κυριακή
28
Απριλίου
2024
Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία / Διεθνής Ημέρα Μνήμης Εργατών

Γιορτάζουν : Μάγνος, Μάγνα, Μαγνής, Βάια, Βάιος, Βάγια, Βαία, Δάφνη, Δάφνης

1926
Ίδρυση του Π.Α.Ο.Κ..
1932
Ανακοινώνεται η χρήση εμβολίου κατά του κίτρινου πυρετού σε ανθρώπους.
1992
Κάνει πρεμιέρα η καθημερινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1 Καλημέρα Ελλάδα.
1993
Το αεροπλάνο που μετέφερε την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Ζάμπια στο Ντακάρ της Σενεγάλης, για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κύπελλου του 1994, εκρύγνηται στον αερά, κοντά στο Λιμπερβίλ της Γκαμπόν. Καί οι 30 επιβάτες της πτήσης βρήκαν τραγικό θάνατο.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy