Όλοι θέλουμε να ανοίξουν τα σχολεία αλλά... Της Ράνιας Γεωργίου

Το αίτημα δεν πρέπει να είναι να ανοίξουν τα σχολεία πάση θυσία στη Λεμεσό όπου η κατάσταση ξέφυγε με τα κρούσματα σε πολλές σχολικές μονάδες οδηγώντας εκπαιδευτικούς στα όρια εξάντλησης με ανεφάρμοστα πρωτόκολλα που φαίνονται ωραία μόνο στα χαρτιά ενώ τόσοι συνάνθρωποί μας υποφέρουν και το σύστημα υγείας καταρρέει.

 

Το αίτημα πρέπει να είναι να στηρίξει η κυβέρνηση έμπρακτα τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς με κάθε δυνατό τρόπο για να είναι σε θέση να ανοίξουν και πάλι με σχετική ασφάλεια.

Ας παρθούν έστω και τώρα τολμηρές και στοχευμένες αποφάσεις.

Ας εισακουστούν από το ΥΠΠΑΝ τα εδώ και ένα χρόνο εύλογα αιτήματα των εκπαιδευτικών και των εκλελεγμένων εκπροσώπων τους που ζουν την κατάσταση από πρώτο χέρι.

Ας δοθούν ξεκάθαρες και κοινές οδηγίες σε όλες τις επαρχίες για να μην υπάρχουν παρερμηνείες σε περιπτώσεις κρουσμάτων ή στενών επαφών.

Ας κλείνει όλο το τμήμα με έστω κι ένα κρούσμα και όχι η γελοιότητα με τις 4 στενές επαφές ενός παιδιού.

Ας ενισχυθούν τα σχολεία με έκτακτο προσωπικό για όσο το έχουν ανάγκη.

Ας μειωθεί ο αριθμός παιδιών ανά τάξη ή ακόμη ας σκεφτούν και την εκ περιτροπής φοίτηση όπως έγινε την προηγούμενη σχολική χρονιά.

Ας κάνουν ανασχεδιασμό της έτσι κι αλλιώς υπερβολικής ύλης που είναι εξάλλου πάγιο αίτημα.

Όλα θέμα πολιτικής απόφασης και προτεραιοτήτων είναι.

Όλα όμως!

Κι επιτέλους ας σταματήσει αυτή η στοχοποίηση προς τους εκπαιδευτικούς ότι είναι το κρούσμα μηδέν που μεταδίδει σαν μίασμα τον ιό επειδή τάχα δεν τηρεί πρωτόκολλα.

Ελάτε εσείς σε μια τάξη με 20-25 παιδιά χωρίς μάσκες με αποστάσεις 60εκ, να αναπνέετε τον ίδιο αέρα σε μια μικρή αίθουσα. Παιδάκια τα οποία αναπόφευκτα θα παίξουν μαζί το διάλειμμα επειδή ακριβώς είναι παιδιά και το κοινωνικό παιχνίδι είναι φυσική τους ανάγκη κι ελάτε μετά να ρίξετε με τόση ευκολία ευθύνες στους εκπαιδευτικούς ή στα σχολεία ότι δεν εφαρμόζουν τα πρωτόκολλά σας.

Αν θέλετε τα σχολεία ανοικτά επενδύστε σε αυτά. Γιατί δεν θα γίνουν ασφαλή με αέρα κουπανιστό αλλά με πράξεις και σοβαρό σχεδιασμό.

Είναι τόσο απλό.

Ράνια Γεωργίου
Εκπαιδευτικός και Υποψήφια Βουλεύτρια Λεμεσού - ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Ράφα, Λωρίδα της Γάζας: Εθελοντές του World Central Kitchen μαγειρεύουν φαγητό για τους εκτοπισμένους Παλαιστίνιους. AFP/Getty Images

Ήξερες ότι...

Στη Βίβλο αναφέρονται 49 διαφορετικά φαγητά, το αλάτι περισσότερες από 30 φορές, ενώ τα αμύγδαλα και τα φιστίκια είναι οι μόνοι «βιβλικοί» ξηροί καρποί.

Σήμερα


Κυριακή
5
Μαΐου
2024
Διεθνής Ημέρα Μαιών

Γιορτάζουν :Ειρήνη, Ρένα, Ρήνα, Ρηνιώ, Ρηνούλα, Ειρήνα, Ειρήνγκω, Ρένια, Ειρηναίος, Ειρηναία, Ευφραίμ, Ευφραίμιος, Ευφραίμης, Ευφραιμία, Εφραίμ, Ευφραιμίτσα

1925
Τα Αφρικάανς γίνονται επίσημη γλώσσα στη Νότια Αφρική.
1936
Οι ιταλικές δυνάμεις καταλαμβάνουν την Αντίς Αμπέμπα στην Αιθιοπία.
1944
Αποφυλακίζεται ο Μαχάτμα Γκάντι.
1945
Β Παγκόσμιος Πόλεμος: Η Πράγα επαναστατεί κατά των ναζί.
1949
Ιδρύεται το Συμβούλιο της Ευρώπης.
1980
Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής εκλέγεται πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας για πρώτη φορά.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy