Να ανέχεσαι μόνο ότι αγαπάς… Του Πέτρου Κλεάνθους


apoxipetros

Κάθε μέρα, συναντούμε ή μαθαίνουμε για αρκετές περιπτώσεις νέων ανθρώπων, που σκέφτονται σοβαρά να μην ψηφίσουν στις επικείμενες εκλογές.

Οι λόγοι που προτάσσονται είναι διάφοροι. Έλλειψη εμπιστοσύνης προς τα κόμματα και τους πολιτικούς, άρνηση της πιθανότητας ανατροπής των δεδομένων, αίσθηση ότι η σφαίρα της πολιτικής ανήκει σε ένα άλλο σύμπαν, απογοήτευση από τα προβλήματα της καθημερινότητας και από την αδυναμία εκπλήρωσης προσωπικών και συλλογικών προσδοκιών, είναι μερικά από όσα ακούμε καθημερινά.

Η στάση αυτή είναι εν πολλοίς δικαιολογημένη δεν είναι μπορεί όμως να θεωρηθεί και ορθή. Είναι γεγονός ότι όλοι μας βρισκόμαστε αντιμέτωποι με σοβαρές δυσκολίες. Η ανεργία, οι εξευτελιστικές συνθήκες εργασίας, η αίσθηση ότι τα χρόνια των σπουδών πήγαν χαμένα, η αγωνία που ξημερώνει για το αβέβαιο αύριο και πολλά άλλα δημιουργούν ένα πλαίσιο ανασφάλειας και φόβου που προκαλεί στους νέους φοβίες και αποστροφή από τα κοινά. Αυτό όμως που δεν πρέπει να παραβλέπουμε και που αποτελεί την βασική απάντηση στην απαξίωση και την απροθυμία συμμετοχής στις εκλογές, είναι ότι οι αιτίες των προβλημάτων έχουν σαφή πολιτική και ιδεολογική προέλευση. Δεν είναι όλα τα κόμματα το ίδιο και ούτε ευθύνονται όλοι το ίδιο για την κατάσταση που σήμερα βιώνουμε.

Όταν η κυβέρνηση με την πολιτική της λιτότητας και των αχρείαστων περικοπών δημιουργεί στρατιές μεταναστών και ανέργων, η Αριστερά δεν μπορεί να μένει σιωπηλή. Έχουμε χρέος να το φωνάζουμε, ότι είναι η πολιτική τους που στοχοποιεί τους νέους. Άλλωστε, στελέχη της Κυβέρνησης έχουν δηλώσει επανειλημμένα ότι οι πολιτικές του Μνημονίου αποτελούν το ιδεολογικό τους μανιφέστο. Όταν ο ΔΗΣΥ και η Κυβέρνηση λειτουργούν απροκάλυπτα ενάντια στους φοιτητές με το κουτσούρεμα της φοιτητικής χορηγίας, όταν στηρίζουν με κάθε τρόπο τους εργοδότες που με απειλητικά μέσα υποχρεώνουν τους υπαλλήλους να εργάζονται την Κυριακή, όταν απειλούν τους νοσηλευτές να γυρέψουν αλλού δουλεία και όταν θεωρούν τους άνεργους πτυχιούχους ως εμπορεύσιμο είδος με αξία 500 ευρώ τότε οι νέοι θα πρέπει να ξέρουν την  αλήθεια.

Από την άλλη οι νέοι θα πρέπει να εμπιστευτούν το ΑΚΕΛ γιατί είναι η μόνη πολιτική δύναμη που τόσο εντός όσο και εκτός Βουλής στηρίζει διαχρονικά τους νέους. Σε όλες τις περιπτώσεις όπου είτε Κυβέρνηση ή ο ΔΗΣΥ κατέθεσαν προτάσεις που επηρέαζαν δυσμενώς τους νέους, είναι το ΑΚΕΛ που στάθηκε ανάχωμα. Μόνο ένα ΑΚΕΛ ισχυρό μπορεί να αποτρέψει τα σχέδια τους. Το ΑΚΕΛ είναι συμπαραστάτης στους αγώνες την νέας γενιάς και η νέα γενιά επιβάλλεται να στηρίξει το ΑΚΕΛ.

Η αποχή από τις εκλογές είναι η μεγαλύτερη επιβράβευση όσων με τις πολιτικές τους σκοτώνουν την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Η αποχή από τις εκλογές επιβραβεύει τον Αβέρωφ Νεοφύτου που δε χάνει ευκαιρία να μειώνει τα δίκαια αιτήματα των μαθητών, των φοιτητών των ανέργων αλλά και των εργαζομένων που βιώνουν τον εξευτελισμό. Ο ρόλος του κάθε νέου ανθρώπου σε αυτές τις εκλογές είναι καθοριστικός. Με την ψήφο μας, στέλλουμε το μήνυμα στην Κυβέρνηση και στον ΔΗΣΥ ότι δεν ανεχόμαστε άλλο να παίζουν τις τύχες μας στα χέρια τους. Το μέλλον ανήκει σε όσους ονειρεύονται και κανένας δεν μπορεί να σκοτώσει τα όνειρα μας. Η ανοχή μας περιορίζεται μόνο σε ότι αγαπάμε… καμία ανοχή σε όσους σκοτώνουν το σήμερα και το αύριο.

Γράφει: Πέτρος Κλεάνθους

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Βαλτιμόρη, Μέριλαντ: Η κατάρρευση της γέφυρας Francis Scott Key αφού ένα πλοίο με κοντέινερ την χτύπησε. Μια ομάδα δυτών προσπαθούσε να εντοπίσει τουλάχιστον επτά άτομα που πιστεύεται ότι έπεσαν στον ποταμό Patapsco ως αποτέλεσμα της κατάρρευσης. Jim Lo Scalzo/EPA

Ήξερες ότι...

Η εγκληματική οργάνωση Ndrangheta (Ντραγκέτα), που δρα στην Καλαβρία της Ιταλίας, οφείλει το όνομά της στην ελληνική λέξη ανδραγάθημα.

Σήμερα


Πέμπτη
28
Μαρτίου
2024

Γιορτάζουν : Κανένας

1566
Ιδρύεται η πόλη της Βαλέτα στη Μάλτα από τους Ιππότες του Αγίου Ιωάννη.
1802
Ο Χάινριχ Όλμπερς ανακαλύπτει τον αστεροειδή 2 Παλλάς, τον δεύτερο αστεροειδή που ανακαλύφθηκε ποτέ.
1930
Η Κωνσταντινούπολη και η Άγκυρα αλλάζουν το όνομα τους σε Ισταμπούλ και Άνκαρα.
1953
Στο Ισραήλ ο ηγέτης του κόμματος Καντίμα Εχούντ Ολμέρτ κερδίζει τις εκλογές.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy