25Petros

Ο Πέτρος Κλεάνθους είναι Πολιτικός Επιστήμονας

Γεννήθηκε τον Απρίλιο του 1977 στη Λεμεσό, είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών.

Σπούδασε, αρχικά, στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, από όπου έλαβε πτυχίο και μεταπτυχιακό στη Χημεία το 2001 και το 2003 αντίστοιχα. Το 2008 αποφοίτησε με άριστα από το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά. Στη συνέχεια έγινε δεκτός, στο Τμήμα Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου και αποφοίτησε με μεταπτυχιακό στην Κοινωνική και Πολιτική Θεωρία.

Παλαιότερα, είχε εργαστεί στον επαγγελματικό μηχανισμό του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΔΟΝ και ως καθηγητής σε ιδιωτικό κολέγιο. Από το 2005 εργάζεται ως Χημικός στο Τμήμα Γεωργίας και από το 2009 είναι Υπεύθυνος του Εργαστηρίου Ελέγχου Οίνων και Αλκοολούχων Ποτών του Τμήματος Γεωργίας.

Συμμετέχει ενεργά στα κοινά, από μαθητής στο Α’ Λανίτειο Λύκειο και τη Μαθητική Κίνηση της ΕΔΟΝ. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, διετέλεσε Πρόεδρος της Προοδευτικής Κίνησης Φοιτητών, ενώ στη συνέχεια του ανατέθηκε συντονιστικός ρόλος για την καθοδήγηση των τοπικών οργανώσεων στην Κύπρο και το εξωτερικό. Σε αυτή την πορεία ανέλαβε καθήκοντα Γραμματέα του Φοιτητικού τμήματος της ΕΔΟΝ. Υπηρέτησε, επίσης, την ΕΔΟΝ ως μέλος του Κεντρικού και Εκτελεστικού Συμβουλίου καθώς επίσης και ως μέλος της Επαρχιακής Γραμματείας Λεμεσού.

Είναι μέλος της Επαρχιακής Επιτροπής ΑΚΕΛ Λεμεσού, Υπεύθυνος του Μορφωτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ Λεμεσού, μέλος του Μορφωτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής και μέλος στα Επαρχιακά Γραφεία Παιδείας και Αθλητισμού. Στο παρελθόν είχε συμμετοχή στα γραφεία Παιδείας και Περιβάλλοντος της Κεντρικής Επιτροπής.

Έχει εκλεγεί δύο φορές Σχολικός Έφορος Λεμεσού ενώ σήμερα είναι Πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων του Γ΄ Δημοτικού Σχολείου Λεμεσού και μέλος της Ολομέλειας της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης Λεμεσού.

Εκπροσωπεί την Κύπρο στο Κέντρο Αναφοράς για τον Έλεγχο των Οίνων, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην Επιτροπή Μεθόδων Ανάλυσης του Διεθνούς Οργανισμού Αμπέλου και Οίνου.

Έχει να παρουσιάσει πλούσια αρθρογραφία σε εφημερίδες και πολιτικά περιοδικά. Ασχολείται εκτενώς με θέματα που αφορούν την Παιδεία, τη Γεωργία και το Περιβάλλον, το Κυπριακό, τις Διεθνείς Σχέσεις, την Πολιτική Οικονομία και την Κοινωνιολογία. Είναι λάτρης του αθλητισμού και δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ενασχόληση στις παιδικές ηλικίες. Αγαπά ιδιαίτερα το θέατρο, τη μουσική και τον κινηματογράφο.

That's All

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο: Οι πρώην Βρετανίδες Ολυμπιακές καλλιτεχνικές κολυμβήτριες Asha Randall και Katie Clark εμφανίζονται μαζί με τις Sisy Wang και Emily Kuhl σε μία μεγάλη δεξαμενή νερού για να σηματοδοτήσουν τις 100 ημέρες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 στο Παρίσι. Matt Crossick/PA Media Assignments

Ήξερες ότι...

Οι επιστήμονες πίστευαν κάποτε πως αν ποτέ έφτιαχναν μια ατομική βόμβα, αυτή θα ήταν τόσο μεγάλη, που θα έπρεπε να μεταφερθεί στο στόχο με πλοίο. Σήμερα υπάρχουν πυρηνικές βόμβες ισχύος 1 κιλοτόνου, οι οποίες ζυγίζουν περίπου 6 κιλά.

Σήμερα


Σάββατο
20
Απριλίου
2024

Γιορτάζουν : Ζακχαίος, Ζάκχος, Ζάχος

1862
Πραγματοποιείται το πρώτο πείραμα παστερίωσης από τους Λουί Παστέρ και Κλοντ Μπερνάρ.
1902
Ο Πιερ Κιουρί και η Μαρία Κιουρί ανακαλύπτουν το ράδιο.
1920
Έναρξη των 7ων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, στην Αμβέρσα του Βελγίου.
1999
Σημειώνεται ο μεγαλύτερος βομβαρδισμός του Κοσόβου από τις ΗΠΑ.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy