Ναι κύριε Καρατζαφέρη, έλα! Του Παναγιώτη Σταυρινίδη


 

750px-Marijuana

Γιατί οχι; Να έρθεις κύριε Καρατζαφέρη υποψήφιος και εσύ του "πατριωτικού" μετώπου. Να υποθέσω ότι τα σύνορα του ελληνικού κράτους είναι πλέον πολύ μικρά για να χωρέσουν τόσο πατριωτισμό.

Έλα λοιπόν και εσύ να μας σώσεις.

Καλώς να ορίσεις κύριε Καρατζαφέρη. Δεν ξέρω πόσα ευήκοα ώτα θα βρεις για να ακούσουν τα παραληρήματα σου.

Αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

Νά'ρθεις να μας διδάξεις εθνικισμό, λίγος μας πέφτει ο εγχώριος. Η φωνή σου είναι αναγκαία για να σκορπίσει μίσος. Περισσότερο μίσος.

Έλα κύριε Καρατζαφέρη. Έλα να μας θυμίσεις την ελληνική καταγωγή μας, τα υπέροχα γονίδια του ελληνισμού, και την ατέλειωτη βλακεία του φανατισμού.

Έλα λοιπόν.

Έλα να προετοιμάσεις τον κόσμο να αντισταθεί, να αγωνιστεί, να πολεμήσει, να θυσιαστεί. Και πολλές άλλες κοινοτοπίες που το ελληνοχριστιανικό σου πνεύμα θα σκαρφιστεί.

Έλα κύριε Καρατζαφέρη

Έλα με το βλοσυρό σου βλέμμα και τη δήθεν σοβαροφάνεια σου να μας "προειδοποιήσεις" για τους κινδύνους αφελληνισμού της νήσου. Έλα με τον πομπώδη σου κενό λόγο να εξυψώσεις το εθνικό μας φρόνημα. Λίγο πεσμένο το βλέπω τελευταία και ανησυχώ. Έλα να μας πεις για τις συνομωσίες, για τα υποχθόνια σχέδια, για τις ιταμές προθέσεις, και πολλά άλλα που δεν μας τα έχει πει ο Ομήρου.

Ή ο Λυσσαρίδης.

Κύριε Καρατζαφέρη,

Εχθρός μας δεν είναι οι τουρκοκύπριοι. Με αυτούς θέλουμε να επανενώσουμε την χώρα. Να αφήσουμε πίσω το μίσος, τον εθνικισμό, τη μισαλλοδοξία, την έχθρα, τον φανατισμό.

Να αφήσουμε πίσω μας περιπτώσεις όπως τη δική σου κύριε Καρατζαφέρη.

Καλώς να ορίσεις.

Γράφει: Παναγιώτης Σταυρινίδης

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Τουρκουάν, Γαλλία: Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, συναναστρέφεται με κόσμο σε ένα μπαρ πριν από τον τελικό του Κυπέλλου Γαλλίας μεταξύ της Λυών και της Παρί Σεν Ζερμέν. Miguel Medina/Reuters

Ήξερες ότι...

Η παλιότερη τοιχογραφία βρέθηκε στην Ιταλία και είναι ηλικίας 35.000 ετών. Αναπαριστά δύο ζώα κι έναν άνθρωπο που φορά μάσκα!

Σήμερα


Δευτέρα
27
Μαΐου
2024

Γιορτάζουν : Αλύπιος, Αλυπία

1703
Ο Μέγας Πέτρος ιδρύει την Αγία Πετρούπολη και την ανακηρύσσει πρωτεύουσα της Ρωσίας.
1895
O Όσκαρ Ουάϊλντ φυλακίζεται για σοδομισμό
1995
Ο Αμερικανός ηθοποιός Κρίστοφερ Ρηβ μένει παράλυτος από το λαιμό και κάτω, μετά από πτώση από το άλογό του, σε αγώνα ιππασίας.
2006
Γίνεται σεισμός 6,2 ρίχτερ στην Ιάβα, με 6.600 νεκρούς

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy