Φωτογραφία της ημέρας

kladispaingΙσπανικό κρύο. Το θερμόμετρο να δείχνει μείον 12 βαθμούς Κελσίου και αρκετές περιοχές να βλέπουν χιόνι μετά από δεκαετίες, είναι αντιμέτωπη η Ισπανία. Στην φωτογραφία ένα παγωμένο κλαδί στην Zaragoza. EPA/JAVIER DEBOLLADA

Ήξερες ότι...

Μια έρευνα στις Η.Π.Α. έδειξε πως στα αμερικανικά χρήματα υπήρχαν επικίνδυνα βακτηρίδια, όπως ο σταφυλόκοκκος -σε ποσοστό 18% στα νομίσματα και 7% στα χαρτονομίσματα.

 


Ο Πάμπος Παπαγεωργίου γεννήθηκε το 1963 σε γεωργική οικογένεια, στο κατεχόμενο χωριό Αργάκι. Είναι νυμφευμένος με τη νομικό Ελένη Χριστοδουλίδου η οποία κατάγεται από τη Λάπηθο και τον Καραβά και έχουν δύο παιδιά.

Μετά την προσφυγοποίηση, βρέθηκε με υποτροφία στο οικοτροφείο του Κολεγίου Αθηνών. Επιστρέφοντας στην Κύπρο αποφοίτησε από το Λύκειο Κύκκου και ακολούθως σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εξασφάλισε πλήρη υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό. Συμπλήρωσε το Masters στη Φιλοσοφία στο Kings College και απέκτησε διδακτορικό στην Πολιτική Φιλοσοφία στο University College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου.

Από το 1991 εργάζεται ως διευθυντής στο Κέντρο Ερευνών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Διαθέτει πολυετή ερευνητική εμπειρία συνεργαζόμενος με διάφορους οργανισμούς. Αντιπροσωπεύει την Κύπρο στο διεθνές πρόγραμμα International Social Survey Programme (ISSP).

Είναι επίσης εταίρος του προγράμματος μέτρησης της ανταγωνιστικότητας του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, καθώς και μέλος του προγράμματος European Elections Study. Από το 1998 μέχρι πρόσφατα ήταν επικεφαλής της ομάδας που διεκπεραιώνει τις εκλογικές έρευνες του τηλεοπτικού σταθμού Σίγμα. Τοποθετήθηκε πολλές φορές από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως ειδικός αξιολογητής κοινωνικοοικονομικών προγραμμάτων.

Το 2000 τιμήθηκε από τον ΟΠΕΚ με το βραβείο πρωτοποριακής δημιουργίας «Γιάννος Κρανιδιώτης». Από το 2010 είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου Λαϊκού. Υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας μέχρι πρόσφατα και μέλος του Συμβουλίου της ΑΤΗΚ από το 2000 μέχρι το 2006.

 

Το Δίλημμα του Φυλακισμένου και το Κυπριακό. Του Πάμπου Παπαγεωργίου

 

delemmapampos

Το δίλημμα του φυλακισμένου είναι ίσως η πιιο γνωστή εφαρμογή της θεωρίας των παιγνίων.

  Περισσότερα...

 

Ένα μικρό βήμα προς την ισονομία. Του Πάμπου Παπαγεωργίου

 

diakriseis

Με την ψήφιση του «περί συμφώνου συμβίωσης» νόμου, η χώρα μας έκανε μικρό αλλά σημαντικό βήμα μπροστά. Ένα μικρό βήμα προς ένα μεγάλο σκοπό. Προς την ενίσχυση της ισονομίας ανάμεσα στους πολίτες.

  Περισσότερα...

 

«5000 νέες θέσεις εργασίας στα καταστήματα»: Άλλα λένε οι στατιστικές. Του Πάμπου Παπαγεωργίου

 

article photo0000888989988888889888898

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ, τον τελευταίο καιρό έχουν γίνει 5000 προσλήψεις στον τομέα του λιανικού εμπορίου μετά την απελευθέρωση του ωραρίου. Ο ισχυρισμός αυτός αποδίδεται στην Υπουργό Εργασίας κ. Ζέτα Αιμιλιανίδου σύμφωνα με δηλώσεις της στην Επιτροπή Εργασίας της Βουλής στις 10 Φεβρουαρίου 2014. 

 

  Περισσότερα...

 

Σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό ή διαφημιστικό περιεχόμενο, καθώς και σχόλια άσχετα με το θέμα του άρθρου δεν επιτρέπονται και θα σβήνονται.

Οι απόψεις των αρθρογράφων δεν εκφράζουν απαραίτητα αυτές της εκδοτικής και συντακτικής ομάδας καθώς και των ιδιοκτητών της ιστοσελίδας.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

 
  

Σήμερα

    
Τετάρτη
25
Ιανουαρίου
2017

Γιορτάζουν : Γρηγόρης, Γρηγορία, Γρηγόριος, Γόλης, Μαργαρίτα

1835
Αρχίζει η ισχύς του Οργανισμού των Δικαστηρίων (εκδόθηκε ως νόμος το 1834).
1935
Ο ποιητής Ανδρέας Εμπειρίκος δίνει μία ιστορικά σημαντική διάλεξη «Περί συρρεαλισμού» στη Λέσχη Καλλιτεχνών, εισάγοντας ουσιαστικά τον υπερρεαλισμό στον ελληνικό χώρο.
1938
Μονογράφεται η τελική συμφωνία μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της γερμανικής εταιρείας Telefunken για την εγκατάσταση Ραδιοφωνικού Σταθμού στο Ζάππειο Μέγαρο στην Αθήνα.
1947
Ο Κωνσταντίνος Τσαλδάρης αναλαμβάνει πρωθυπουργός της Ελλάδας.
1949
Λαμβάνει χώρα η πρώτη τελετή απονομής των τηλεοπτικών βραβείων Έμμυ

Ακολουθήστε μας