Φωτογραφία της ημέρας

4 19 thumb large 

Εμφανές. Με μια ματιά μπορείς να καταλάβεις ότι το Zunyi της επαρχίας Guizhou είναι η πατρίδα του τσαγιού για την Κίνα. Η αχανής χώρα έχει παραγωγή 2,43 εκατομμύρια τόνους τσαγιού και 80 εκατομμύρια εργαζόμενους στον τομέα αυτόν. EPA/ROMAN PILIPEY

Ήξερες ότι...

Το 70% των Γάλλων μιλούν στο ζωάκι που έχουν στο σπίτι τους, από το τηλέφωνο.

 


Ο Νίκος Τριμικλινιώτης Αναπληρωτής Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.  Έχει μελετήσει θέματα όπως μετανάστευση, κοινωνικό φύλο, το ρατσισμό και τις διακρίσεις, εθνοτικές συγκρούσεις, συνταγματικά, πολιτικά, εκπαιδευτικά και εργασιακά ζητήματα. Βιβλία: Mobile Commons, Migrant Digitalities and the Right to the, Palgrave Macmillan, Pivot Series Mobility & Politics, 2014 [με Δ. Παρσάνογλου και Β. Τσιάνο], Gauging the Global Cycles of Deviance, Tulika Academic Press, India, 2014 [με Α. Sitas, S. Damodaran and W. Keim], Η Διαλεκτική του Έθνους-Κράτους και το Καθεστώς Εξαίρεσης: Κοινωνιολογικές και Συνταγματικές Μελέτες για την Ευρω-Κυπριακή Συγκυρία, Εκδ. Σαββάλας, Αθήνα, 2010, Cyprus Beyond Partitionism: A state and Society in Transformation, Palgrave, 2012 [επιμέλεια με  U. Bozkurt]. E-mail: [email protected] ; [email protected]

Η μίζα, το θέαμα και η κοινωνία. Του Νίκου Τριμικλινιώτη

 

mizesstrimikΤη στιγμή που φτωχοποιούνται χιλιάδες άνθρωποι, τα φαινόμενα της διαφθοράς και της διαπλοκής είναι κοινωνικά απαράδεκτα.

  Περισσότερα...

 

Η συνταγματική και δημοκρατική κρίση και πως η διέξοδος μας: Μια υπεράσπιση της κοινωνίας. Του Νίκου Τριμικλινιώτη

 

thireostrimiklΤο χρονικό μιας συνταγματικής εκτροπής

  Περισσότερα...

 

Η Ρατσιστική επίθεση, οι ευθύνες των ιθυνόντων και της κοινωνίας. Του Νίκου Τριμικλινιώτη

 

racismtrimΜια καταγγελία στην Αρχή κατά του Ρατσισμού

  Περισσότερα...

 

Ο Μεγάλος Ιστορικός Ρολάνδος Κατσιαούνης: Ο E. P. Thompson της Κύπρου. Του Νίκου Τριμικλινιώτη

 

thaassqwo938888Η είδηση του θανάτου του Ρολάνδου Κατσιαούνη, του εισηγητή της κοινωνικής και εργατικής ιστορίας στη Κύπρο θλίβει. Το έμαθα παραδόξως από κάποιο φίλο στην Αγγλία αργά το βράδυ.

  Περισσότερα...

 

Μεταξύ Ανατολής και Δύσης: Η Κύπρος ως ανεξάρτητη και ουδέτερη γέφυρα συνεργασίας. Του Νίκου Τριμικλινιώτη

 

1235879890009879767555554

Διαβάζοντας το κείμενο του φίλου Διονύση Διονυσίου («Οι κοπρίτες και ο Αναστασιάδης» Πολίτης 2/6/2014), ο οποίος κατέχει από ιστορία, διερωτώμαι γιατί να επιμένει σε κάτι τόσο ανιστόρητο.

  Περισσότερα...

 

Πρόσφατα:

Σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό ή διαφημιστικό περιεχόμενο, καθώς και σχόλια άσχετα με το θέμα του άρθρου δεν επιτρέπονται και θα σβήνονται.

Οι απόψεις των αρθρογράφων δεν εκφράζουν απαραίτητα αυτές της εκδοτικής και συντακτικής ομάδας καθώς και των ιδιοκτητών της ιστοσελίδας.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

 
  

Σήμερα

    
Σάββατο
27
Μαΐου
2017

Γιορτάζουν : Αλύπιος, Αλυπία

1703
Ο Μέγας Πέτρος ιδρύει την Αγία Πετρούπολη και την ανακηρύσσει πρωτεύουσα της Ρωσίας.
1895
O Όσκαρ Ουάϊλντ φυλακίζεται για σοδομισμό
1995
Ο Αμερικανός ηθοποιός Κρίστοφερ Ρηβ μένει παράλυτος από το λαιμό και κάτω, μετά από πτώση από το άλογό του, σε αγώνα ιππασίας.
2006
Γίνεται σεισμός 6,2 ρίχτερ στην Ιάβα, με 6.600 νεκρούς

Ακολουθήστε μας