Φωτογραφία της ημέρας

4 19 thumb large 

Εμφανές. Με μια ματιά μπορείς να καταλάβεις ότι το Zunyi της επαρχίας Guizhou είναι η πατρίδα του τσαγιού για την Κίνα. Η αχανής χώρα έχει παραγωγή 2,43 εκατομμύρια τόνους τσαγιού και 80 εκατομμύρια εργαζόμενους στον τομέα αυτόν. EPA/ROMAN PILIPEY

Ήξερες ότι...

Το 70% των Γάλλων μιλούν στο ζωάκι που έχουν στο σπίτι τους, από το τηλέφωνο.

 


ergatoudis

Ο Μάριος Στυλιανού γεννήθηκε στη Λεμεσό το 1979. Είναι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), με διάκριση και υποτροφία επίδοσης από το ΙΚΥ Ελλάδας (2003). Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα της Γλωσσοδιδακτικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με βαθμό άριστα και στα «Πληροφοριακά Συστήματα» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Στο παρόν στάδιο εκπονεί τη διδακτορική διατριβή του στο ΑΠΘ, με τίτλο: «Διαδικασίες εισαγωγής του προγράμματος σπουδών για το γλωσσικό μάθημα στην Κύπρο: Μια κριτική εθνογραφική προσέγγιση» και έχει παρουσιάσει την επιστημονική του δουλειά σε συνέδρια του εξωτερικού.

Συμμετείχε στις ομάδες διαμόρφωσης του νέου Αναλυτικού Προγράμματος της Γλώσσας και από το 2010 έχει αναλάβει στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο τον συντονισμό της εισαγωγής και προώθησης του Νέου Αναλυτικού στη Δημοτική Εκπαίδευση.

Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Γλώσσας και Πολιτισμού και ιδρυτικό μέλος της Κυπριακής Εταιρείας Ανάγνωσης και Γραμματισμού (LitRACY).

 

Τι είδους πολίτες θέλουμε τελικά; Του Μάριου Στυλιανού

775555544433332246476478kj0Το τελευταίο διάστημα έχω μπερδευτεί αφάνταστα με τις διάφορες αντιεπιστημονικές αναφορές σχετικά με το Πρόγραμμα Σπουδών της Νέας Ελληνικής Γλώσσας, με επιχειρήματα που πολλές φορές έχουν ως μοναδική πηγή τους τη Wikipedia και σημειώνουν ότι δήθεν γίνονται προσπάθειες για προαγωγή της κυπριακής διαλέκτου σε χωριστή γλώσσα και ότι ο κριτικός γραμματισμός (critical literacy) είναι βασικά νεομαρξιστικής κατευθύνσεως.

  Περισσότερα...

 

Πρόσφατα:

Σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό ή διαφημιστικό περιεχόμενο, καθώς και σχόλια άσχετα με το θέμα του άρθρου δεν επιτρέπονται και θα σβήνονται.

Οι απόψεις των αρθρογράφων δεν εκφράζουν απαραίτητα αυτές της εκδοτικής και συντακτικής ομάδας καθώς και των ιδιοκτητών της ιστοσελίδας.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

 
  

Σήμερα

    
Σάββατο
27
Μαΐου
2017

Γιορτάζουν : Αλύπιος, Αλυπία

1703
Ο Μέγας Πέτρος ιδρύει την Αγία Πετρούπολη και την ανακηρύσσει πρωτεύουσα της Ρωσίας.
1895
O Όσκαρ Ουάϊλντ φυλακίζεται για σοδομισμό
1995
Ο Αμερικανός ηθοποιός Κρίστοφερ Ρηβ μένει παράλυτος από το λαιμό και κάτω, μετά από πτώση από το άλογό του, σε αγώνα ιππασίας.
2006
Γίνεται σεισμός 6,2 ρίχτερ στην Ιάβα, με 6.600 νεκρούς

Ακολουθήστε μας