Φωτογραφία της ημέρας

mpourgaisrΜπούργκα στο Ισραήλ. Ορθόδοξες Εβραίες βαδίζουν στην γειτονιά Mea Shearim της Ιερουσαλήμ μαζί με τα παιδιά τους, καλυπτόμενες από ένα μαύρο πανί για λόγους σεμνότητας. Αν και η μπούργκα είναι χαρακτηριστικό ένδυμα του Ισλάμ, ένα καινούργιο (ως προς την έξαρση) φαινόμενο παρατηρείται στο Ισραήλ με όλο και περισσότερες θρησκευόμενες γυναίκες να επιλέγουν αυτόν τον τύπο ντυσίματος όταν βγαίνουν έξω από το σπίτι τους, φαινόμενο που απαντάται πια σε αρκετές εκατοντάδες στην χώρα. EPA/ABIR SULT

Ήξερες ότι...

Τουλάχιστον άλλοι 9.000.000 άνθρωποι έχουν γενέθλια την ίδια μέρα με εσένα.

 


ergatoudis

Ο Μάριος Στυλιανού γεννήθηκε στη Λεμεσό το 1979. Είναι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), με διάκριση και υποτροφία επίδοσης από το ΙΚΥ Ελλάδας (2003). Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα της Γλωσσοδιδακτικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με βαθμό άριστα και στα «Πληροφοριακά Συστήματα» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Στο παρόν στάδιο εκπονεί τη διδακτορική διατριβή του στο ΑΠΘ, με τίτλο: «Διαδικασίες εισαγωγής του προγράμματος σπουδών για το γλωσσικό μάθημα στην Κύπρο: Μια κριτική εθνογραφική προσέγγιση» και έχει παρουσιάσει την επιστημονική του δουλειά σε συνέδρια του εξωτερικού.

Συμμετείχε στις ομάδες διαμόρφωσης του νέου Αναλυτικού Προγράμματος της Γλώσσας και από το 2010 έχει αναλάβει στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο τον συντονισμό της εισαγωγής και προώθησης του Νέου Αναλυτικού στη Δημοτική Εκπαίδευση.

Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Γλώσσας και Πολιτισμού και ιδρυτικό μέλος της Κυπριακής Εταιρείας Ανάγνωσης και Γραμματισμού (LitRACY).

 

Τι είδους πολίτες θέλουμε τελικά; Του Μάριου Στυλιανού

775555544433332246476478kj0Το τελευταίο διάστημα έχω μπερδευτεί αφάνταστα με τις διάφορες αντιεπιστημονικές αναφορές σχετικά με το Πρόγραμμα Σπουδών της Νέας Ελληνικής Γλώσσας, με επιχειρήματα που πολλές φορές έχουν ως μοναδική πηγή τους τη Wikipedia και σημειώνουν ότι δήθεν γίνονται προσπάθειες για προαγωγή της κυπριακής διαλέκτου σε χωριστή γλώσσα και ότι ο κριτικός γραμματισμός (critical literacy) είναι βασικά νεομαρξιστικής κατευθύνσεως.

  Περισσότερα...

 

Πρόσφατα:

Σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό ή διαφημιστικό περιεχόμενο, καθώς και σχόλια άσχετα με το θέμα του άρθρου δεν επιτρέπονται και θα σβήνονται.

Οι απόψεις των αρθρογράφων δεν εκφράζουν απαραίτητα αυτές της εκδοτικής και συντακτικής ομάδας καθώς και των ιδιοκτητών της ιστοσελίδας.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

 
  

Σήμερα

    
Τετάρτη
29
Μαρτίου
2017

Γιορτάζουν : Κανένας

1549
Ιδρύεται η πόλη Σαλβαντόρ ντα Μπαΐα, η πρώτη πρωτεύουσα της Βραζιλίας.
1799
Η Πολιτεία της Νέας Υόρκης ψηφίζει νόμο με στόχο την σταδιακή κατάργηση της δουλείας.
1864
Η Αγγλία ανακοινώνει ότι παραχωρεί τα Επτάνησα στην Ελλάδα, ως προίκα στον νέο βασιλιά Γεώργιο Α.
1901
Πρώτες κοινοβουλευτικές εκλογές στην Αυστραλία.
1974
Το διαστημόπλοιο Μάρινερ 10 παίρνει τις πρώτες κοντινές φωτογραφίες από τον πλανήτη Ερμή.
2004
Οι εξής χώρες του πρώην Ανατολικού Μπλοκ εισέρχονται στο ΝΑΤΟ: Βουλγαρία, Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία.
2006
Ο Ισμαήλ Χανίγια, ανώτατος πολιτικός ηγέτης της Χαμάς, αναλαμβάνει επίσημα Πρωθυπουργός της Παλαιστίνης.

Ακολουθήστε μας