Φωτογραφία της ημέρας

papaplintirioΤο πλυντήριο ρούχων της φωτογραφίας φέρει την επωνυμία «Papa Francesco Laundry» και αυτό γιατί αποτελεί αποκλειστική δωρεά και φροντίδα του. Σκοπός του να έχουν οι άστεγοι της Ρώμης, ένα μέρος να πλένουν, στεγνώνουν και σιδερώνουν τα ρούχα τους, κερδίζοντας με αυτόν τον τρόπο ένα μέρος της αξιοπρέπειάς τους. EPA/ANGELO CARCONI

Ήξερες ότι...

Οι γάτες μπορούν να βγάλουν 100 φωνητικούς ήχους, ενώ τα σκυλιά 10.

 


ergatoudis

Ο Μάριος Στυλιανού γεννήθηκε στη Λεμεσό το 1979. Είναι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), με διάκριση και υποτροφία επίδοσης από το ΙΚΥ Ελλάδας (2003). Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα της Γλωσσοδιδακτικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με βαθμό άριστα και στα «Πληροφοριακά Συστήματα» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Στο παρόν στάδιο εκπονεί τη διδακτορική διατριβή του στο ΑΠΘ, με τίτλο: «Διαδικασίες εισαγωγής του προγράμματος σπουδών για το γλωσσικό μάθημα στην Κύπρο: Μια κριτική εθνογραφική προσέγγιση» και έχει παρουσιάσει την επιστημονική του δουλειά σε συνέδρια του εξωτερικού.

Συμμετείχε στις ομάδες διαμόρφωσης του νέου Αναλυτικού Προγράμματος της Γλώσσας και από το 2010 έχει αναλάβει στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο τον συντονισμό της εισαγωγής και προώθησης του Νέου Αναλυτικού στη Δημοτική Εκπαίδευση.

Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Γλώσσας και Πολιτισμού και ιδρυτικό μέλος της Κυπριακής Εταιρείας Ανάγνωσης και Γραμματισμού (LitRACY).

 

Τι είδους πολίτες θέλουμε τελικά; Του Μάριου Στυλιανού

775555544433332246476478kj0Το τελευταίο διάστημα έχω μπερδευτεί αφάνταστα με τις διάφορες αντιεπιστημονικές αναφορές σχετικά με το Πρόγραμμα Σπουδών της Νέας Ελληνικής Γλώσσας, με επιχειρήματα που πολλές φορές έχουν ως μοναδική πηγή τους τη Wikipedia και σημειώνουν ότι δήθεν γίνονται προσπάθειες για προαγωγή της κυπριακής διαλέκτου σε χωριστή γλώσσα και ότι ο κριτικός γραμματισμός (critical literacy) είναι βασικά νεομαρξιστικής κατευθύνσεως.

  Περισσότερα...

 

Πρόσφατα:

Σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό ή διαφημιστικό περιεχόμενο, καθώς και σχόλια άσχετα με το θέμα του άρθρου δεν επιτρέπονται και θα σβήνονται.

Οι απόψεις των αρθρογράφων δεν εκφράζουν απαραίτητα αυτές της εκδοτικής και συντακτικής ομάδας καθώς και των ιδιοκτητών της ιστοσελίδας.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

 
  

Σήμερα

    
Κυριακή
23
Απριλίου
2017
Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Γιορτάζουν : Γεώργιος, Γεωργής, Γιώργος, Γεωργία, Γιωργία, Γεωργούλα, Γωγώ

1941
Β Παγκόσμιος Πόλεμος: Η Ελλάδα υπογράφει ανακωχή με τη Γερμανία.
1967
Ο Σογιούζ 1 εκτοξεύεται σε τροχιά μεταφέροντας τον κοσμοναύτη Βλαντιμίρ Κομάρωφ, ο οποίος σκοτώνεται κατά την επάνοδο στη Γη.
1999
Αεροσκάφη του ΝΑΤΟ βομβαρδίζουν το κτίριο τής σερβικής ραδιοτηλεόρασης (RTS), σκοτώνοντας 16 εργαζόμενους σε αυτήν.
2010
Η Ελλάδα γίνεται η πρώτη χώρα της Ε.Ε. που προσφεύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ακολουθήστε μας