Φωτογραφία της ημέρας

warcolourΧρώματα πολέμου. Για άλλη μια φορά εκατοντάδες ιθαγενείς διαδήλωσαν μπροστά από Κοινοβούλιο στην Brasilia. Αίτημά τους για άλλη μια φορά η ανακατανομή της γης που κάποτε ήταν δική τους. EPA/Joédson Alves

Ήξερες ότι...

Οι Εσκιμώοι είναι ο μοναδικός λαός που δεν παίζει τυχερά παιχνίδια.

 


marios-rigas

Ο Μάριος Ρήγας γεννήθηκε στη Λεμεσό το 1978 και κατάγεται από την Κ. Ζώδια. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου (2002). Έκτοτε εργάζεται ως δάσκαλος δημοτικής εκπαίδευσης. Είναι Πρόεδρος της Προοδευτικής Κίνησης Δασκάλων και Νηπιαγωγών Λεμεσού και Επαρχιακός Γραμματέας ΠΟΕΔ Λεμεσού.

Ο ρόλος και η σημασία της Σχολικής Εφορείας. Του Μάριου Ρήγα

01schooleigsaΣτις επερχόμενες εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκτός από την εκλογή Δημάρχων και Δημοτικών Συμβουλίων, οι δημότες καλούνται να αποφασίσουν και την Επιτροπή Σχολικής Εφορείας στον Δήμο τους.

  Περισσότερα...

 

Ως εκπαιδευτικοί οφείλουμε και θα συνεχίσουμε να δείχνουμε τον δρόμο της προάσπισης του δημόσιου σχολείου. Του Μάριου Ρήγα

rigaseduuΗ φετινή σχολική χρονιά έχει ξεκινήσει με πάρα πολλά προβλήματα στην στελέχωση των σχολείων, με αποτέλεσμα μέχρι και σήμερα να χάνονται διδακτικές ώρες για τα παιδιά, εκπαιδευτικοί να μετατίθενται από το ένα σχολείο στο άλλο, παιδιά να αλλάζουν μέχρι και 5 δάσκαλους σε διάστημα ενός μηνός με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ποιότητα της εκπαίδευσης που παρέχουμε στα παιδιά μας.

  Περισσότερα...

 

Το απαιτούν οι συνάδελφοι, το χρειάζονται τα παιδιά μας. Του Μάριου Ρήγα

4524929540 87003ff60a bΕδώ και μερικά χρόνια γινόμαστε μάρτυρες - θύματα καλύτερα- ενός ανελέητου πολέμου κατά των εργαζομένων εν ονόματι της οικονομικής κρίσης.

  Περισσότερα...

 

Μπράβο, αναβαθμίσαμε τη Δημόσια Εκπαίδευση. Του Μάριου Ρήγα

 

ammmmooox

Βρισκόμαστε αρχές Σεπτεμβρίου 2015 και γίνονται οι διορισμοί των εκπαιδευτικών δημοτικής σύμφωνα με το Νέο Σύστημα Προσλήψεων του κ. Κυριάκου Κενεβέζου, Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού. Στόχος σύμφωνα με το σχέδιο είναι να οδηγηθούμε «σε αποφάσεις που απώτερο στόχο θα έχουν την αναβάθμιση της ποιότητας της δημόσιας εκπαίδευσης».

 

  Περισσότερα...

 

Γιατί επιβάλλεται η αντίδραση… Μέτρα, ημίμετρα και προφάσεις. Του Μάριου Ρήγα

 

ammmmoooxΗ φετινή σχολική χρονιά ξεκίνησε με  συσσωρευμένα και ουσιώδη προβλήματα, τα οποία έχουν οδηγήσει δεκάδες συναδέλφους στην ανεργία και τα σχολεία σε μια άνευ προηγούμενου κατάντια.  

  Περισσότερα...

 

Πρόσφατα:

Σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό ή διαφημιστικό περιεχόμενο, καθώς και σχόλια άσχετα με το θέμα του άρθρου δεν επιτρέπονται και θα σβήνονται.

Οι απόψεις των αρθρογράφων δεν εκφράζουν απαραίτητα αυτές της εκδοτικής και συντακτικής ομάδας καθώς και των ιδιοκτητών της ιστοσελίδας.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

 
  

Σήμερα

    
Πέμπτη
27
Απριλίου
2017
Παγκόσμια Ημέρα Σχεδίου (Design)

Γιορτάζουν :Λάζαρος, Λάζος

1810
Ο Λούντβιχ βαν Μπετόβεν συνθέτει το διάσημο κομμάτι "Für Elise".
1981
Κυκλοφορεί το πρώτο ποντίκι από την Xerox PARC.
1992
Σχηματίζεται η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας από την ένωση Σερβίας και Μαυροβουνίου.

Ακολουθήστε μας