Φωτογραφία της ημέρας

megalipeftiΜεγάλη Πέμπτη. Την ημέρα αυτή παραδοσιακά βάφουν οι νοικοκυρές τα αβγά τους για το Πάσχα. Φυσικά δεν ισχύει το ίδιο και για τις εταιρίες παραγωγής χρωματιστών αβγών όπως αυτή στo Drassmarkt της Αυστρίας που ετοιμάζεται πυρετωδώς για να καλύψει την ζήτηση της γιορτής. REUTERS/Leonhard Foeger

Ήξερες ότι...

Τον 15ο αιώνα, στη Βαυαρία, τα μέλη της ευαγγελικής σέκτας "Αδερφότητα της Μοραβίας", εξαιτίας της αποστροφής τους απέναντι στη βία και την αιματοχυσία, όταν έπρεπε να εκτελέσουν κάποιον τον γαργαλούσαν μέχρι θανάτου!

 


marios-rigas

Ο Μάριος Ρήγας γεννήθηκε στη Λεμεσό το 1978 και κατάγεται από την Κ. Ζώδια. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου (2002). Έκτοτε εργάζεται ως δάσκαλος δημοτικής εκπαίδευσης. Είναι Πρόεδρος της Προοδευτικής Κίνησης Δασκάλων και Νηπιαγωγών Λεμεσού και Επαρχιακός Γραμματέας ΠΟΕΔ Λεμεσού.

Ο ρόλος και η σημασία της Σχολικής Εφορείας. Του Μάριου Ρήγα

01schooleigsaΣτις επερχόμενες εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκτός από την εκλογή Δημάρχων και Δημοτικών Συμβουλίων, οι δημότες καλούνται να αποφασίσουν και την Επιτροπή Σχολικής Εφορείας στον Δήμο τους.

  Περισσότερα...

 

Ως εκπαιδευτικοί οφείλουμε και θα συνεχίσουμε να δείχνουμε τον δρόμο της προάσπισης του δημόσιου σχολείου. Του Μάριου Ρήγα

rigaseduuΗ φετινή σχολική χρονιά έχει ξεκινήσει με πάρα πολλά προβλήματα στην στελέχωση των σχολείων, με αποτέλεσμα μέχρι και σήμερα να χάνονται διδακτικές ώρες για τα παιδιά, εκπαιδευτικοί να μετατίθενται από το ένα σχολείο στο άλλο, παιδιά να αλλάζουν μέχρι και 5 δάσκαλους σε διάστημα ενός μηνός με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ποιότητα της εκπαίδευσης που παρέχουμε στα παιδιά μας.

  Περισσότερα...

 

Το απαιτούν οι συνάδελφοι, το χρειάζονται τα παιδιά μας. Του Μάριου Ρήγα

4524929540 87003ff60a bΕδώ και μερικά χρόνια γινόμαστε μάρτυρες - θύματα καλύτερα- ενός ανελέητου πολέμου κατά των εργαζομένων εν ονόματι της οικονομικής κρίσης.

  Περισσότερα...

 

Μπράβο, αναβαθμίσαμε τη Δημόσια Εκπαίδευση. Του Μάριου Ρήγα

 

ammmmooox

Βρισκόμαστε αρχές Σεπτεμβρίου 2015 και γίνονται οι διορισμοί των εκπαιδευτικών δημοτικής σύμφωνα με το Νέο Σύστημα Προσλήψεων του κ. Κυριάκου Κενεβέζου, Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού. Στόχος σύμφωνα με το σχέδιο είναι να οδηγηθούμε «σε αποφάσεις που απώτερο στόχο θα έχουν την αναβάθμιση της ποιότητας της δημόσιας εκπαίδευσης».

 

  Περισσότερα...

 

Γιατί επιβάλλεται η αντίδραση… Μέτρα, ημίμετρα και προφάσεις. Του Μάριου Ρήγα

 

ammmmoooxΗ φετινή σχολική χρονιά ξεκίνησε με  συσσωρευμένα και ουσιώδη προβλήματα, τα οποία έχουν οδηγήσει δεκάδες συναδέλφους στην ανεργία και τα σχολεία σε μια άνευ προηγούμενου κατάντια.  

  Περισσότερα...

 

Πρόσφατα:

Σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό ή διαφημιστικό περιεχόμενο, καθώς και σχόλια άσχετα με το θέμα του άρθρου δεν επιτρέπονται και θα σβήνονται.

Οι απόψεις των αρθρογράφων δεν εκφράζουν απαραίτητα αυτές της εκδοτικής και συντακτικής ομάδας καθώς και των ιδιοκτητών της ιστοσελίδας.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

 
  

Σήμερα

    
Κυριακή
26
Μαρτίου
2017

Γιορτάζουν : Πούλιος, Συλάς, Σύλος, Σύλα, Σύλια, Σύλη

1871
Το Παρίσι εκλέγει νέο δημοτικό συμβούλιο. Έναρξη της Παρισινής Κομμούνας.
1913
Βουλγαρικές δυνάμεις καταλαμβάνουν την Αδριανούπολη.
1926
Ίδρυση του ποδοσφαιρικού συλλόγου Ρεάλ Οβιέδο στο Οβιέδο της Αστούριας στην Ισπανία.
1999
Ο Ζακ Εντουάρ Αλεξίς γίνεται Πρωθυπουργός της Αϊτής.
2007
Ζητάει συγνώμη ο Πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε για τη χρήση γυναικών ως σεξουαλικών αντικειμένων σε οίκους ανοχής στα μέτωπα, τον καιρό του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Ακολουθήστε μας