Δεν (τους) γνωρίζουμε και (ως) κάτι το διαφορετικό. Της Μαρίνας Σάββα

 

nikolassss

«Δεν γνωρίζουμε αν η ίδια εμπλέκεται προσωπικά ή αν ενέχεται σε οποιοδήποτε αδίκημα ή έχει οποιαδήποτε ευθύνη για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Αλλά δεν γνωρίζουμε και κάτι το διαφορετικό», είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ για το διορισμό της κ. Ακκίδου στη θέση του Βοηθού Εφόρου Φορολογίας.

Αυτή ήταν η αντίδραση του κ. Παπαδόπουλου στην έγκριση που έδωσε η πλειοψηφία των κομμάτων στην Επιτροπή Οικονομικών για το συγκεκριμένο διορισμό. Με τη λογική του κ. Παπαδόπουλου θα μπορούσε κάλλιστα κάποιος να υποστηρίξει, για παράδειγμα, πως «δεν γνωρίζουμε αν εμπλέκεται σε οποιαδήποτε υπόθεση της Λαϊκής και κατά συνέπεια του σκανδάλου της οικονομίας ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ αφού το δικηγορικό του γραφείο ήταν για χρόνια νομικός σύμβουλος της συγκεκριμένης τράπεζας, όμως δεν γνωρίζουμε και κάτι διαφορετικό».

Μήπως πρόκειται απλώς για επικοινωνιακά τερτίπια; Η ομιλία του Γενικού Γραμματέα της ΚΕ ΑΚΕΛ κατά την έναρξη του 22ου Συνεδρίου τους χάλασε την, κατά τα άλλα ξαναζεσταμένη, σούπα περί «συμπόρευσης ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ στο Κυπριακό». Από την άλλη, εξακολουθούν να νιώθουν άβολα με το θετικό κλίμα στο Κυπριακό που δημιούργησε η ανάδειξη Ακκιντζί στην ηγεσία της τουρκοκυπριακής κοινότητας. Κυρίως όμως, φαίνεται να ενοχλεί το γεγονός ότι σήμερα όλο και πιο μεγάλη μερίδα του κυπριακού λαού θέλει τη λύση του Κυπριακού. Θέλει την επανένωση του τόπου. Αυτό ίσως να εξηγεί και τις παρεμβάσεις της ΕΔΕΚ και της Συμμαχίας Πολιτών στη συζήτηση περί του «σκανδαλώδους διορισμού» της κ. Ακκίδου στη θέση του Βοηθού Εφόρου Φορολογίας. Ίσως να μην είναι έτσι. Αλλά δεν γνωρίζουμε και κάτι το διαφορετικό.

Επί της ουσίας. Για το θέμα του διορισμού. Αμφισβητήθηκαν τα προσόντα της κ. Ακκίδου; Όχι. Χειρότερα, αμφισβητήθηκε η εντιμότητα της και η ακεραιότητα της επειδή εργάζεται στο Ελεγκτικό Γραφείο το οποίο διερευνήθηκε για την υπόθεση FOCUS. Που από ότι μας ενημέρωσαν τα διάφορα δημοσιεύματα ανακρίθηκε μέχρι και ο περιπτεράς της γειτονιάς για να εντοπιστούν διαδρομές χρημάτων προς το ΑΚΕΛ, δίχως να εντοπιστεί τίποτε. Είναι το λιγότερο αισχρό να στιγματίζονται άνθρωποι ως πέραν αμφιβολίας ένοχοι μέχρι αποδείξεως του εναντίου.

Για το θέμα της δήθεν κάλυψης από πλευράς του ΑΚΕΛ των αιτιών της κατάρρευσης της κυπριακής οικονομίας. Ξεχνά ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος πως ένας από τους πρωταίτιους ήταν ο τέως Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας κ. Αθανάσιος Ορφανίδης. Για τον επαναδιορισμό του οποίου ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ έσκιζε τα ιμάτια του. Για την απόδραση του οποίου στην Αμερική μαζί με τους σκληρούς του δίσκους δεν βρήκε ποτέ να πει μια κουβέντα ο κ. Παπαδόπουλος. Για τα περί δήθεν συμπόρευσης ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ. Ξεχνά ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος πως το δρόμο για να περάσουν οι νομοθεσίες για τις εκποιήσεις και την αφερεγγυότητα τον βάδισε ο ίδιος χέρι-χέρι με τον κ. Αναστασιάδη και τον κ. Αβέρωφ Νεοφύτου. Τουλάχιστον μέχρι στιγμής, δεν γνωρίζουμε κάτι διαφορετικό.

Τώρα, αν ο διορισμός της κ. Ακκίδου συνιστά κατά τον κ. Νικόλα Παπαδόπουλο διαπλοκή (!) θα πρέπει να εφευρεθεί καινούρια λέξη για τα έργα και τις ημέρες των βλασταριών του κόμματος του Προέδρου του ΔΗΚΟ, κκ Ντίνου Μιχαηλίδη και Σάββα Βέργα. Ωστόσο μέχρι στιγμής, δεν γνωρίζουμε άλλη λέξη, διαφορετική.  

Γράφει: Μαρίνα Σάββα


Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Βαλτιμόρη, Μέριλαντ: Η κατάρρευση της γέφυρας Francis Scott Key αφού ένα πλοίο με κοντέινερ την χτύπησε. Μια ομάδα δυτών προσπαθούσε να εντοπίσει τουλάχιστον επτά άτομα που πιστεύεται ότι έπεσαν στον ποταμό Patapsco ως αποτέλεσμα της κατάρρευσης. Jim Lo Scalzo/EPA

Ήξερες ότι...

Η εγκληματική οργάνωση Ndrangheta (Ντραγκέτα), που δρα στην Καλαβρία της Ιταλίας, οφείλει το όνομά της στην ελληνική λέξη ανδραγάθημα.

Σήμερα


Πέμπτη
28
Μαρτίου
2024

Γιορτάζουν : Κανένας

1566
Ιδρύεται η πόλη της Βαλέτα στη Μάλτα από τους Ιππότες του Αγίου Ιωάννη.
1802
Ο Χάινριχ Όλμπερς ανακαλύπτει τον αστεροειδή 2 Παλλάς, τον δεύτερο αστεροειδή που ανακαλύφθηκε ποτέ.
1930
Η Κωνσταντινούπολη και η Άγκυρα αλλάζουν το όνομα τους σε Ισταμπούλ και Άνκαρα.
1953
Στο Ισραήλ ο ηγέτης του κόμματος Καντίμα Εχούντ Ολμέρτ κερδίζει τις εκλογές.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy