Νέα (Ροζ) Στρατηγική. Του Λεόντιου Φιλοθέου


Αντί προλόγου, δύο τουίτ.

@Νικόλας Παπαδόπουλος: Η λύση του Κυπριακού, μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσα από τη δημιουργία πραγματικού πολιτικού και οικονομικού κόστους στην Τουρκία.

@RotsasCY: Και στρατιωτικού. Όταν γνωρίζει ότι δεν μπορεί να μας βλάψει άλλο πολύ πιθανό να συναινέση σε μια αποδεκτή λύση.

ΣΑ-ΤΑ-ΝΙ-ΚΟ!

Είμαι speechless κύριοι! Speechless! Πως δεν το σκεφτήκαμε σαράντα-τόσα χρόνια. Αυτό δεν είναι απλά μια νέα στρατηγική. Είναι μια σατανική στρατηγική. Μα μόνο πολύ πιθανό κύριε Ρότσα (CY) μου; Αυτό είναι σιγουράκι τρελό! Go for it! Και μην ξεχνάς και το ορθογραφικό κόστος βεβαίως-βεβαίως. Το ‘χεις.

Big fan.

Αυτό είμαι. Φανατικός οπαδός σας. Κι εσάς, και της νέας στρατηγικής. Γι’ αυτό θα συνδράμω κι εγώ με τη σειρά μου σε αυτή τη νέα στρατηγική. Νταξ. Δεν διαθέτω τόσο σατανικό μυαλό, αλλά θα προσπαθήσω.

Πολιτικό κόστος.

Λοιπόν. Θα στείλουμε το πολιτικό κρεμ-ντε-λα-κρεμ μας στον κατακτητή. Και θα τον κατατροπώσουμε εκ των έσω. Αυτό θα κάνουμε. Θεμιστοκλέους, Χαμπουλά, Κυπριανού, Δίπλαρο, Κουλία. Κλείστε απλά τα μάτια και σκεφτείτε το. Να τους έχουν εκεί για ένα μήνα. Λογικά θα έρθει ο Ταγίπ γονυπετής και θα μας εκλιπαρεί για την όποια λύση. Άστε δε που αν οι προαναφερόμενοι τους μάθουν εκεί κάτω να τρώνε αφκά τηανητά με φλαούνες, αμπελοπούλια τζιαι γάλα τριαντάφυλλο, θα τους έχουμε εξοντώσει με κλειστές αρτηρίες μια και καλή!

Οικονομικό κόστος. 

Θα κάνουμε ακριβώς το ίδιο. Θα στείλουμε το οικονομικό κρεμ-ντε-λα-κρεμ μαζί με 2-3 εγχώριους top-bankers και σε 5-6 χρόνια τους βλέπω σε μνημόνια. Θα τους μάθουμε επίσης πως γίνονται οι σωστές οι δουλειές – φούσκες. Χρηματιστήρια, ακίνητα, διαβατήρια. Μετά θα ανοίξουμε παντού περίπτερα για να πουλούν σπίννερ. Μετά θα τα κλείσουμε και θα ανοίξουμε frozen yogurts. Μετά θα τα κλείσουμε και θα ανοίξουμε wine bars. Και μετά θα τα κλείσουμε για να ανοίξουμε παντού barber shops! Σατανικό; Δεν θα ξέρουν από πού τους ήρθε! Θα τους τρελάνουμε. Κάτω και η οικονομία τους!

Στρατιωτικό κόστος.

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Διότι τα άλλα τα είχα. Με τα στρατιωτικά δυσκολεύομαι. Μπορώ να έχω τη βοήθεια του κοινού; Κυρία Σύρου μου, εσύ που είσαι εγνωσμένου κύρους πολεμολόγος σπουδαγμένη τα απρόσιτα και γεμάτη κίονες, μήπως έχεις καμιά καλή ιδέα; Για μισό. Το ‘χω! Θα περικυκλώσουμε τον εχθρό με ροζ φλαμίνγκο! Αυτό είναι! Θα μαζέψουμε όλα αυτά τα ροζ φλαμίνγκο που έχουν κατακλύσει τον Πρωταρά, τη Μύκονο, το ίνστα και το φέισμπουκ και θα περικυκλώσουμε τον εχθρό. Αυτοί θα νομίσουν ότι πρόκειται περί ενός σύγχρονου υπέρ-όπλου μαζικής καταστροφής και θα παραδοθούν αμαχητί!

Άσος στο μανίκι.

Σε περίπτωση τώρα που τα πιο πάνω αποτύχουν, μην ξεχνάτε ότι έχουμε και κρυφό άσο στο μανίκι. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ο ΒΟΥ.  Υπέρ-όπλο σωστό: πολιτικό, οικονομικό, στρατιωτικό, οικοδομικό, ξενοδοχειακό, αρχαιολογικό, εκπαιδευτικό. Όλα σε ένα νοικοκυρεμένα. Καλύτερο κι από τα φλαμίνγκο. Τον στέλνουμε εκεί, και τους εξοντώνουμε. Το θρησκευτικό μας λείπει λίγο, αλλά who cares?  

Υστερόγραφο.

Στ’ αλήθεια είμαι speechless. Διότι στ’ αλήθεια ο πρώτος θέλει να μας κυβερνήσει με κάτι τέτοια πειράματα. Για το δεύτερο δεν έχω λόγια. Να σας θυμίσω απλά ότι πέρσι ήθελε να μπουκάρουμε στα κατεχόμενα και να περικυκλώσουμε 40 χιλιάδες στρατό ενώ τις προάλλες ζήτησε να έρθει στην Κύπρο Ελληνική Μεραρχία. Μια απορία μόνο: τι στο διάολο πίνετε και δεν μας δίνετε; 

Γράφει: Λεόντιος Φιλοθέου

 Follow@leontios_

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Βενετία, Ιταλία: Άνθρωποι διαμαρτύρονται κατά της εισαγωγής ενός συστήματος εγγραφής και της επιβολής τέλους στους τουρίστες που επισκέπτονται την πόλη για μία ημέρα, το οποίο προορίζεται για τη διατήρηση της λιμνοθάλασσας της πόλης. Manuel Silvestri/Reuters

Ήξερες ότι...

Στα Νησιά του Σολομώντα, μέχρι τον 20ό αιώνα, χρησιμοποιούσαν τα δόντια των σκύλων ως νομίσματα.

Σήμερα


Κυριακή
28
Απριλίου
2024
Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία / Διεθνής Ημέρα Μνήμης Εργατών

Γιορτάζουν : Μάγνος, Μάγνα, Μαγνής, Βάια, Βάιος, Βάγια, Βαία, Δάφνη, Δάφνης

1926
Ίδρυση του Π.Α.Ο.Κ..
1932
Ανακοινώνεται η χρήση εμβολίου κατά του κίτρινου πυρετού σε ανθρώπους.
1992
Κάνει πρεμιέρα η καθημερινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1 Καλημέρα Ελλάδα.
1993
Το αεροπλάνο που μετέφερε την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Ζάμπια στο Ντακάρ της Σενεγάλης, για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κύπελλου του 1994, εκρύγνηται στον αερά, κοντά στο Λιμπερβίλ της Γκαμπόν. Καί οι 30 επιβάτες της πτήσης βρήκαν τραγικό θάνατο.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy