Άκου να σου πώ κυρά μου…! Του Λεόντιου Φιλοθέου


 

edurelleonti

Άκου να σου πώ κυρά μου...

Τα ελληνοχριστιανικά σου ιδεώδη, αυτά που θέλεις να γαλουχήσεις τη θυγατέρα σου, είναι το πλέον οξύμωρο σχήμα της παγκόσμιας ιστορίας. Διότι ο o πραγματικός Ελληνικός Πολιτισμός πολεμήθηκε όσο τίποτα άλλο από τον δικό σου, το "Χριστιανικό". Αυτό που θεωρείς εσύ δηλαδή "Χριστιανικό".

Διότι ο "Χριστιανισμός" σου κατέστρεψε κάθε τι Ελληνικό. Έχτισε εκκλησίες πάνω σε Αρχαίους Ναούς. Διέλυσε αγάλματα. Κατέστρεψε παγκόσμια μνημεία. Ο "Χριστιανισμός" σου μετέτρεψε την αναζήτηση, την έρευνα και τη φιλοσοφία του Ελληνισμού, σε Πίστευε και Μη Ερεύνα. Δαιμονοποίησε τον έρωτα - κάθε έρωτα - που υμνήθηκε από τον Ελληνικό Πολιτισμό.

Δαιμονοποίησε τη γυναίκα. Βάφτισε τη Μαρία Μαγδαληνή πόρνη επειδή έτσι βόλευε, και μετέτρεψε τη γυναίκα σε δεύτερη κατηγορίας άνθρωπο. Έστειλε τις γυναίκες στους πίσω σκάμνους. Τους απαγόρευσε να μπαίνουν στα "ιερά" και τις θεώρησε βρώμικες επειδή βλέπουν περίοδο. Λες και οι παπάδες βγαίνουν από τον κρίνο. Εξαίρεσε μόνο την Παναγία απλά και μόνο επειδή τη θεωρεί Παρθένα. Στο όνομα του "Χριστιανισμού" σου έγιναν πόλεμοι, σκοτωμοί. Ρίχτηκαν "μάγισσες" στην πυρά.

Ο "Χριστιανικός" πολιτισμός σου, μια χαρά τα είχε βρει με τη Χούντα. Και με το Φράνκο. Και με κάθε κατακτητή σε οποιαδήποτε χώρα. Και μια χαρά συνεχίζει να τα βρίσκει με το φασισμό. Σαν και του λόγου σου. Το φασισμό που είναι κι ο ίδιος εχθρός του Ελληνικού Πολιτισμού. Ένα φασισμό που με κάθε ευκαιρία ανασύρει από το ντουλάπι μια πρωτόγονη, θεοσεβούμενη, ρατσιστική, εθνικιστική και υστερική «ελληνικότητα» που μισεί βρίζει, χτυπά και σκοτώνει.

Το φασισμό που εξυμνεί Μεταξάδες, Παπαδόπουλους και Παττακούς. Το ποπ φασισμό που πουλά «ελληνικότητα» σε άτοκες δόσεις κρυμμένος πίσω από ένα αντισυστημικό προσωπείο. Ναι το δικό σου φασισμό.

Εμείς κρατούμε αξίες του πραγματικού Ελληνικού Πολιτισμού. Αλλά και τις αξίες για τις οποίες μίλησε ο ίδιος ο -πρόσφυγας και μετανάστης- Χριστός. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στη διαφορετικότητα, στην ισότητα, στην αποδοχή, στον ανθρωπισμό, την αλληλεγγύη και τη δημοκρατία. Όλα τα υπόλοιπα χάρισμα σου.

Υστερόγραφο

Εξετάσεις για το ένα. Εξετάσεις για το άλλο. Εξετάσεις για πανεπιστήμια, για σχολεία, για δουλειές, για άδειες. Νόμο περί ευθύνης Υπουργών, λειτουργών και άλλων συναφών. Κώδικές για το ένα, κώδικες για το άλλο. Αλλά για το ποιος πρέπει να γίνεται γονιός δεν ασχολήθηκε ποτέ κανένας.

Γράφει: Λεόντιος Φιλοθέου

 Follow: @leontios_

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Βαλτιμόρη, Μέριλαντ: Η κατάρρευση της γέφυρας Francis Scott Key αφού ένα πλοίο με κοντέινερ την χτύπησε. Μια ομάδα δυτών προσπαθούσε να εντοπίσει τουλάχιστον επτά άτομα που πιστεύεται ότι έπεσαν στον ποταμό Patapsco ως αποτέλεσμα της κατάρρευσης. Jim Lo Scalzo/EPA

Ήξερες ότι...

Η εγκληματική οργάνωση Ndrangheta (Ντραγκέτα), που δρα στην Καλαβρία της Ιταλίας, οφείλει το όνομά της στην ελληνική λέξη ανδραγάθημα.

Σήμερα


Πέμπτη
28
Μαρτίου
2024

Γιορτάζουν : Κανένας

1566
Ιδρύεται η πόλη της Βαλέτα στη Μάλτα από τους Ιππότες του Αγίου Ιωάννη.
1802
Ο Χάινριχ Όλμπερς ανακαλύπτει τον αστεροειδή 2 Παλλάς, τον δεύτερο αστεροειδή που ανακαλύφθηκε ποτέ.
1930
Η Κωνσταντινούπολη και η Άγκυρα αλλάζουν το όνομα τους σε Ισταμπούλ και Άνκαρα.
1953
Στο Ισραήλ ο ηγέτης του κόμματος Καντίμα Εχούντ Ολμέρτ κερδίζει τις εκλογές.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy