Και τα Χρυσά Βατόμουρα απονέμονται στους… Του Λεόντιου Φιλοθέου


 

ant3493920004

Μετά τη μεγάλη επιτυχία της απονομής των φετινών Oscar, απονέμονται σήμερα τα Χρυσά Βατόμουρα σε συνεργασία με το CyprusNews.eu, γνωστό για τη συμβολή του στην προώθηση των Γραμμάτων και των Τεχνών.

Χρυσό Βατόμουρο χειρότερου σεναρίου, στο Θρησκευτικό Δράμα Εποχής «Η Ζωή εν Πάφω» Μεσαίωνας. Στη διάρκεια της Β’ Αριστοφορίας, ο γενναίος Ιππότης Βεργάρδος ο Φτανόκαρδος αποβιβάζεται στο νησί και καταλαμβάνει την πόλη. Η εκκλησία που έχει βάλει στο μάτι τις εύφορες πεδιάδες της πόλης τάσσεται στο πλευρό του Τάγματος των Λεπτών. Πλεκτάνες, ίντριγκες, δολοπλοκίες. Οι επιθέσεις διαδέχονται η μία την άλλη. Ο Βεργάρδος όμως έκανε το μοιραίο λάθος. Το τέλος του πλησιάζει. Ένα τέλος προδιαγεγραμμένο άλλωστε για όποιον τα βάζει με τον Θρησκευτικό Άρχοντα του Βασιλείου Χρυσόστομο το Δεύτερο.

Χρυσό Βατόμουρο χειρότερης σειράς, στο ιατρικό θρίλερ «AristoAnatomy». Η σειρά διαδραματίζεται ανάμεσα στα κρατητήρια και τα νοσοκομεία του νησιού! Τα πρώτα αποτελούν το διαβατήριο για τα δεύτερα, αφού ο ένας μετά τον άλλο επιφανείς κρατούμενοι οδηγούνται στα νοσοκομεία με ξαφνική αδιαθεσία. Κορυφαία στιγμή, η σύλληψη του δαιμόνιου Aristo του οποίου η πίεση τον οδηγεί στο νοσοκομείο και από εκεί στις καλύτερες κλινικές όπου οι γιατροί προκειμένου να του πέσει η πίεση, τον υποβάλλουν σε κολονοσκόπηση. Η νέα αυτή μέθοδος θεραπείας της πίεσης καταγράφεται με τα πιο λαμπρά χρώματα στα κορυφαία παγκόσμια επιστημονικά περιοδικά ιατρικής, τοποθετώντας το νησί στο βάθρο των ανακαλύψεων που άλλαξαν τον κόσμο.

Χρυσό Βατόμουρο χειρότερων εφέ στην ταινία «Ο Χρυσός Βόθρος». Πρωταγωνιστεί ένας φιλόδοξος Δήμαρχος ο οποίος ζηλεύοντας την αίγλη του Αποχετευτικού του Βυζαντίου αποφασίζει ότι στην Παφούπολη αξίζει ένα παρόμοιου μεγέθους αποχετευτικό. Η τελική κατασκευή αποτελείται από ένα δαιδαλώδες σύμπλεγμα υπονόμων. Το δε τελικό κόστος οδηγεί στο ασφαλές συμπέρασμα ότι το αποχετευτικό της Παφούπολης, όπως και αυτό του Βυζαντίου, χύνεται στο Βόσπορο. Στην ίδια ταινία απονέμεται και το Χρυσό Βατόμουρο χειρότερου soundtrack για το τραγούδι του Sa(vva)kis: Σύμπλεγμα Οιδικόπεδο.

Χρυσό Βατόμουρο χειρότερης σκηνοθεσίας, στην ταινία «Message in Samsung». Πρωταγωνιστούν, ένας αδιάφθορος Δήμαρχος, ένας αθώος επιχειρηματίας και μια δαιμόνια βοηθός. Ο Δήμαρχος, πολέμιος της διαφθοράς βρίσκεται στη μέση ενός κυνηγητού δεχόμενος απειλητικά μηνύματα. Ποιος βρίσκεται πίσω από τις απειλές; Η πιστή βοηθός; Ο σύζυγος; Ο αδερφός; Ή ο πατέρας; Άγριο κυνηγητό, παρακολουθήσεις, κεραίες κινητών τηλεφώνων και επιστράτευση των καλύτερων στον κόσμο συνθέτουν το σκηνικό αυτής της ταινίας μυστηρίου. Στο ανατρεπτικό τέλος, αποδεικνύεται ότι πίσω από την πλεκτάνη βρίσκεται ο ίδιος Δήμαρχος. Οδηγούμενος στο τμήμα και προδομένος από την υψηλή τεχνολογία, αποφασίζει την επόμενη φορά να στείλει το σαφώς πιο ασφαλές Message in a Bottle.

Χρυσό Βατόμουρο της χρονιάς στην ταινία «Ο Πάφος της Αμφίπολης». Βρισκόμαστε στο 4000 μ.Χ. Κάπου στο μακρινό μέλλον. Οι αρχαιολόγοι βρίσκονται μπροστά σε μια τεράστια ανακάλυψη: το Δημοτικό Μέγαρο Πάφου. Οι κίονες του Μεγάρου προκαλούν ρίγη συγκίνησης σε όλο τον κόσμο με τους απανταχού φάκτορες της αρχαιολογίας να προσπαθούν να προσδιορίσουν τη χρονολογία του οικοδομήματος. Οι ανασκαφές προχωρούν με αργό και βασανιστικό ρυθμό. Τα απολιθώματα Παφίτικης πίσσας καθώς και τα ίχνη από Παφίτικα λουκούμια δεν στέκονται ικανά να τοποθετήσουν χρονικά το αριστούργημα αυτό μέχρι που οι αρχαιολόγοι στον 26ο θάλαμο βρίσκονται μπροστά σε μια συγκλονιστική ανακάλυψη που λύνει επιτέλους το μυστήριο: ένα Samsung Galaxy S5!

Υστερόγραφο

Τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται μεν, αλλά εννοείται ότι τυχόν ομοιότητες με πρόσωπα, γεγονότα, καταστάσεις είναι όλως τυχαίες και συμπτωματικές. Αυτό είναι άρθρο προϊόν επιστημονικής φαντασίας με σαφέστατη σατυρική διάθεση.

Γράφει: Λεόντιος Φιλοθέου

 Follow: @leontios_

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο: Οι πρώην Βρετανίδες Ολυμπιακές καλλιτεχνικές κολυμβήτριες Asha Randall και Katie Clark εμφανίζονται μαζί με τις Sisy Wang και Emily Kuhl σε μία μεγάλη δεξαμενή νερού για να σηματοδοτήσουν τις 100 ημέρες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 στο Παρίσι. Matt Crossick/PA Media Assignments

Ήξερες ότι...

Οι επιστήμονες πίστευαν κάποτε πως αν ποτέ έφτιαχναν μια ατομική βόμβα, αυτή θα ήταν τόσο μεγάλη, που θα έπρεπε να μεταφερθεί στο στόχο με πλοίο. Σήμερα υπάρχουν πυρηνικές βόμβες ισχύος 1 κιλοτόνου, οι οποίες ζυγίζουν περίπου 6 κιλά.

Σήμερα


Σάββατο
20
Απριλίου
2024

Γιορτάζουν : Ζακχαίος, Ζάκχος, Ζάχος

1862
Πραγματοποιείται το πρώτο πείραμα παστερίωσης από τους Λουί Παστέρ και Κλοντ Μπερνάρ.
1902
Ο Πιερ Κιουρί και η Μαρία Κιουρί ανακαλύπτουν το ράδιο.
1920
Έναρξη των 7ων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, στην Αμβέρσα του Βελγίου.
1999
Σημειώνεται ο μεγαλύτερος βομβαρδισμός του Κοσόβου από τις ΗΠΑ.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy