Φωτογραφία της ημέρας

4 19 thumb large 

Εμφανές. Με μια ματιά μπορείς να καταλάβεις ότι το Zunyi της επαρχίας Guizhou είναι η πατρίδα του τσαγιού για την Κίνα. Η αχανής χώρα έχει παραγωγή 2,43 εκατομμύρια τόνους τσαγιού και 80 εκατομμύρια εργαζόμενους στον τομέα αυτόν. EPA/ROMAN PILIPEY

Ήξερες ότι...

Το 70% των Γάλλων μιλούν στο ζωάκι που έχουν στο σπίτι τους, από το τηλέφωνο.

 


Ο Λέανδρος Σαββίδης έχει σπουδάσει κοινωνιολογία και πολιτικές επιστήμες στο πανεπιστήμιο ΜΜU, ακολούθως ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στην πολιτική και κοινωνική θεωρία στο πανεπιστήμιο του Sussex.

Έχει δουλέψει σε ΜΚΟ προσφέροντας υπηρεσίες σε μετανάστες, και είναι συμπαραγωγός στο επερχόμενο φιλμ ανεξάρτητης παραγωγής “evaporating borders». Επιπλέον, έχει πέρασει και ένα μικρό διάστημα σαν ραδιοφωνικός παρουσιαστής της εκπομπής «στο περιθώριο» στο ραδιόφωνο του CCMC.

 

Αυτή την στιγμή εκπονεί το διδακτορικό του στο πανεπιστήμιο του Leicester, στον  τομέα της διαχείρισης εναλλακτικών οικονομιών και τεχνολογιών παραγωγής.

 

Tweets: @LeaSavvides

 

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η εμπορευματοποίηση του ελεύθερου χρόνου. Των Λέανδρου Σαββίδη και Μαρίας Στρατή

 

socialleantt

Η τελευταία δεκαετία χαρακτηρίζεται από την έντονη τεχνολογική εξέλιξη και την ευρεία χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (ΜΚΔ) τόσο στον εργασιακό χώρο και χρόνο όσο και για σκοπούς κατανάλωσης.

  Περισσότερα...

 

Ο μετα-καπιταλισμός του Πολ Μέισον. Του Λέανδρου Σαββίδη

 

EnjoyCapitalism1

Σε ένα πρόσφατο άρθρο που αγκαλιάστηκε αμέσως από ένα ευρύ αναγνωστικό κοινό, ο γνωστός πλέον από τα άρθρα του για την Ελλάδα Πολ Μέισον, αναφέρεται στην “αρχή του τέλους του καπιταλισμού”.

  Περισσότερα...

 

Ζητείται όραμα, πέραν του κοινωνικού κράτους. Του Λέανδρου Σαββίδη

 

koinonikoleandros

Το κοινωνικό κράτος που είχαμε γνωρίσει το δεύτερο μισό του 20 αιώνα, τελείωσε.

  Περισσότερα...

 

Φτηνή Κωμωδία: μια ψυχοπαθολογία της κοινωνίας της κρίσης. Του Λέανδρου Σαββίδη

 

leakomodia

Μια κοινωνία σε κρίση πανικού, αμήχανη να αντιδράσει στα προβλήματά της, χρειάζεται γέλιο, πολύ γέλιο για να αντέξει την καθημερινότητά της. Δεν είναι τυχαία η ραγδαία άνοδος αμέτρητων σελίδων και προφίλ στα κοινωνικά δίκτυα που προσφέρουν πολλές φορές φτηνό γέλιο.

  Περισσότερα...

 

The Cyprus dream….lite. Του Λέανδρου Σαββίδη

 

confortgnome

Η μοντέρνα ψυχολογία έχει έναν όρο που πιθανότατα χρησιμοποιείται περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη λέξη: είναι ο όρος “απροσάρμοστος” […]

  Περισσότερα...

 
Περισσότερα Άρθρα...

Πρόσφατα:

Σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό ή διαφημιστικό περιεχόμενο, καθώς και σχόλια άσχετα με το θέμα του άρθρου δεν επιτρέπονται και θα σβήνονται.

Οι απόψεις των αρθρογράφων δεν εκφράζουν απαραίτητα αυτές της εκδοτικής και συντακτικής ομάδας καθώς και των ιδιοκτητών της ιστοσελίδας.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

 
  

Σήμερα

    
Κυριακή
28
Μαΐου
2017

Γιορτάζουν : Διοσκουρίδης, Διοσκορίδης, Διόσκορος

585 π.Χ.
Συμβαίνει έκλειψη Ηλίου που είχε προβλεφθεί από τον Θαλή τον Μιλήσιο.
1934
Γέννηση των πεντάδυμων των Ντιόν στον Καναδά, των πρώτων που επέζησαν όλα της βρεφικής τους ηλικίας.
1952
Οι γυναίκες στην Ελλάδα αποκτούν δικαίωμα ψήφου.
1961
Το άρθρο του Πίτερ Μπένενσον "Οι ξεχασμένοι κρατούμενοι" δημοσιεύεται στη βρετανική εφημερίδα The Observer. Η δημοσίευση του άρθρου θα καθιερωθεί αργότερα ως η ίδρυση της Διεθνούς Αμνηστίας.

Ακολουθήστε μας