Φωτογραφία της ημέρας

hamonfrΗ εκδίκηση του μαρκαδόρου. Οι περισσότεροι από εμάς δεν νιώθουμε ότι συμμετέχουμε στις πολιτικές αποφάσεις, αρκετοί δε έχουν την χειρότερη εικόνα για τους πολιτικούς και μάλιστα νιώθουν ανήμποροι για το μέλλον που μας επιφυλάσσεται. Ετσι λοιπόν δουλειά πιάνει ο μαρκαδόρος για να χρωματίσει με κακία ή χιούμορ και να πάρει πίσω έστω λίγη πολιτική αξιοπρέπεια. Στην φωτογραφία ο Γάλλος Σοσιαλιστής υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές. Benoit Hamon που τελικά πήρε την 5η θέση με ποσοστό κοντά στο 6% μόνο... (AP Photo/Claude Paris)

Ήξερες ότι...

Οι δεξιόχειρες ζουν περισσότερο από τους αριστερόχειρες.

 


Ο Λέανδρος Σαββίδης έχει σπουδάσει κοινωνιολογία και πολιτικές επιστήμες στο πανεπιστήμιο ΜΜU, ακολούθως ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στην πολιτική και κοινωνική θεωρία στο πανεπιστήμιο του Sussex.

Έχει δουλέψει σε ΜΚΟ προσφέροντας υπηρεσίες σε μετανάστες, και είναι συμπαραγωγός στο επερχόμενο φιλμ ανεξάρτητης παραγωγής “evaporating borders». Επιπλέον, έχει πέρασει και ένα μικρό διάστημα σαν ραδιοφωνικός παρουσιαστής της εκπομπής «στο περιθώριο» στο ραδιόφωνο του CCMC.

 

Αυτή την στιγμή εκπονεί το διδακτορικό του στο πανεπιστήμιο του Leicester, στον  τομέα της διαχείρισης εναλλακτικών οικονομιών και τεχνολογιών παραγωγής.

 

Tweets: @LeaSavvides

 

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η εμπορευματοποίηση του ελεύθερου χρόνου. Των Λέανδρου Σαββίδη και Μαρίας Στρατή

 

socialleantt

Η τελευταία δεκαετία χαρακτηρίζεται από την έντονη τεχνολογική εξέλιξη και την ευρεία χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (ΜΚΔ) τόσο στον εργασιακό χώρο και χρόνο όσο και για σκοπούς κατανάλωσης.

  Περισσότερα...

 

Ο μετα-καπιταλισμός του Πολ Μέισον. Του Λέανδρου Σαββίδη

 

EnjoyCapitalism1

Σε ένα πρόσφατο άρθρο που αγκαλιάστηκε αμέσως από ένα ευρύ αναγνωστικό κοινό, ο γνωστός πλέον από τα άρθρα του για την Ελλάδα Πολ Μέισον, αναφέρεται στην “αρχή του τέλους του καπιταλισμού”.

  Περισσότερα...

 

Ζητείται όραμα, πέραν του κοινωνικού κράτους. Του Λέανδρου Σαββίδη

 

koinonikoleandros

Το κοινωνικό κράτος που είχαμε γνωρίσει το δεύτερο μισό του 20 αιώνα, τελείωσε.

  Περισσότερα...

 

Φτηνή Κωμωδία: μια ψυχοπαθολογία της κοινωνίας της κρίσης. Του Λέανδρου Σαββίδη

 

leakomodia

Μια κοινωνία σε κρίση πανικού, αμήχανη να αντιδράσει στα προβλήματά της, χρειάζεται γέλιο, πολύ γέλιο για να αντέξει την καθημερινότητά της. Δεν είναι τυχαία η ραγδαία άνοδος αμέτρητων σελίδων και προφίλ στα κοινωνικά δίκτυα που προσφέρουν πολλές φορές φτηνό γέλιο.

  Περισσότερα...

 

The Cyprus dream….lite. Του Λέανδρου Σαββίδη

 

confortgnome

Η μοντέρνα ψυχολογία έχει έναν όρο που πιθανότατα χρησιμοποιείται περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη λέξη: είναι ο όρος “απροσάρμοστος” […]

  Περισσότερα...

 
Περισσότερα Άρθρα...

Πρόσφατα:

Σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό ή διαφημιστικό περιεχόμενο, καθώς και σχόλια άσχετα με το θέμα του άρθρου δεν επιτρέπονται και θα σβήνονται.

Οι απόψεις των αρθρογράφων δεν εκφράζουν απαραίτητα αυτές της εκδοτικής και συντακτικής ομάδας καθώς και των ιδιοκτητών της ιστοσελίδας.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

 
  

Σήμερα

    
Δευτέρα
24
Απριλίου
2017
Παγκόσμια Ημέρα Κατάργησης των Πειραμάτων σε Ζώα

Γιορτάζουν :Αχιλλέας, Αχιλλεύς, Αχίλιος, Αχίλλιος, Αχίλειος, Αχίλλειος, Δούκας, Δούκισσα, Δουκίτσα, Ελισάβετ, Ελίζα, Λίζα, Ζέτα, Ζέττα, Έλλη, Βέτα, Θαυμαστός, Θαυμαστή

1154 π.Χ.
Θεωρείται ότι οι Αχαιοί καταφέρνουν να μπουν στην Τροία μέσα στον Δούρειο Ίππο..
1821
Ο Αθανάσιος Διάκος βρίσκει φρικτό θάνατο με ανασκολοπισμό από τους Οθωμανούς οι οποίοι τον είχαν συλλάβει την προηγουμένη στη Μάχη της Αλαμάνας.
1898
Οι ΗΠΑ κηρύσσουν τον πόλεμο στην Ισπανία.
1981
Κυκλοφορεί ο πρώτος προσωπικός υπολογιστής από την IBM.
2004
Το Σχέδιο Ανάν για λύση του Κυπριακού απορρίπτεται από τους Ελληνοκύπριους με 76%.

Ακολουθήστε μας