Φωτογραφία της ημέρας

megalipeftiΜεγάλη Πέμπτη. Την ημέρα αυτή παραδοσιακά βάφουν οι νοικοκυρές τα αβγά τους για το Πάσχα. Φυσικά δεν ισχύει το ίδιο και για τις εταιρίες παραγωγής χρωματιστών αβγών όπως αυτή στo Drassmarkt της Αυστρίας που ετοιμάζεται πυρετωδώς για να καλύψει την ζήτηση της γιορτής. REUTERS/Leonhard Foeger

Ήξερες ότι...

Τον 15ο αιώνα, στη Βαυαρία, τα μέλη της ευαγγελικής σέκτας "Αδερφότητα της Μοραβίας", εξαιτίας της αποστροφής τους απέναντι στη βία και την αιματοχυσία, όταν έπρεπε να εκτελέσουν κάποιον τον γαργαλούσαν μέχρι θανάτου!

 


Ο Λέανδρος Σαββίδης έχει σπουδάσει κοινωνιολογία και πολιτικές επιστήμες στο πανεπιστήμιο ΜΜU, ακολούθως ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στην πολιτική και κοινωνική θεωρία στο πανεπιστήμιο του Sussex.

Έχει δουλέψει σε ΜΚΟ προσφέροντας υπηρεσίες σε μετανάστες, και είναι συμπαραγωγός στο επερχόμενο φιλμ ανεξάρτητης παραγωγής “evaporating borders». Επιπλέον, έχει πέρασει και ένα μικρό διάστημα σαν ραδιοφωνικός παρουσιαστής της εκπομπής «στο περιθώριο» στο ραδιόφωνο του CCMC.

 

Αυτή την στιγμή εκπονεί το διδακτορικό του στο πανεπιστήμιο του Leicester, στον  τομέα της διαχείρισης εναλλακτικών οικονομιών και τεχνολογιών παραγωγής.

 

Tweets: @LeaSavvides

 

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η εμπορευματοποίηση του ελεύθερου χρόνου. Των Λέανδρου Σαββίδη και Μαρίας Στρατή

 

socialleantt

Η τελευταία δεκαετία χαρακτηρίζεται από την έντονη τεχνολογική εξέλιξη και την ευρεία χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (ΜΚΔ) τόσο στον εργασιακό χώρο και χρόνο όσο και για σκοπούς κατανάλωσης.

  Περισσότερα...

 

Ο μετα-καπιταλισμός του Πολ Μέισον. Του Λέανδρου Σαββίδη

 

EnjoyCapitalism1

Σε ένα πρόσφατο άρθρο που αγκαλιάστηκε αμέσως από ένα ευρύ αναγνωστικό κοινό, ο γνωστός πλέον από τα άρθρα του για την Ελλάδα Πολ Μέισον, αναφέρεται στην “αρχή του τέλους του καπιταλισμού”.

  Περισσότερα...

 

Ζητείται όραμα, πέραν του κοινωνικού κράτους. Του Λέανδρου Σαββίδη

 

koinonikoleandros

Το κοινωνικό κράτος που είχαμε γνωρίσει το δεύτερο μισό του 20 αιώνα, τελείωσε.

  Περισσότερα...

 

Φτηνή Κωμωδία: μια ψυχοπαθολογία της κοινωνίας της κρίσης. Του Λέανδρου Σαββίδη

 

leakomodia

Μια κοινωνία σε κρίση πανικού, αμήχανη να αντιδράσει στα προβλήματά της, χρειάζεται γέλιο, πολύ γέλιο για να αντέξει την καθημερινότητά της. Δεν είναι τυχαία η ραγδαία άνοδος αμέτρητων σελίδων και προφίλ στα κοινωνικά δίκτυα που προσφέρουν πολλές φορές φτηνό γέλιο.

  Περισσότερα...

 

The Cyprus dream….lite. Του Λέανδρου Σαββίδη

 

confortgnome

Η μοντέρνα ψυχολογία έχει έναν όρο που πιθανότατα χρησιμοποιείται περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη λέξη: είναι ο όρος “απροσάρμοστος” […]

  Περισσότερα...

 
Περισσότερα Άρθρα...

Πρόσφατα:

Σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό ή διαφημιστικό περιεχόμενο, καθώς και σχόλια άσχετα με το θέμα του άρθρου δεν επιτρέπονται και θα σβήνονται.

Οι απόψεις των αρθρογράφων δεν εκφράζουν απαραίτητα αυτές της εκδοτικής και συντακτικής ομάδας καθώς και των ιδιοκτητών της ιστοσελίδας.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

 
  

Σήμερα

    
Κυριακή
26
Μαρτίου
2017

Γιορτάζουν : Πούλιος, Συλάς, Σύλος, Σύλα, Σύλια, Σύλη

1871
Το Παρίσι εκλέγει νέο δημοτικό συμβούλιο. Έναρξη της Παρισινής Κομμούνας.
1913
Βουλγαρικές δυνάμεις καταλαμβάνουν την Αδριανούπολη.
1926
Ίδρυση του ποδοσφαιρικού συλλόγου Ρεάλ Οβιέδο στο Οβιέδο της Αστούριας στην Ισπανία.
1999
Ο Ζακ Εντουάρ Αλεξίς γίνεται Πρωθυπουργός της Αϊτής.
2007
Ζητάει συγνώμη ο Πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε για τη χρήση γυναικών ως σεξουαλικών αντικειμένων σε οίκους ανοχής στα μέτωπα, τον καιρό του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Ακολουθήστε μας