Φωτογραφία της ημέρας

aggeladollΜια κούκλα. Με καμάρι ο Γάλλος κτηνοτρόφος Cedric Brland ποζάρει με την έξι ετών Fine που ανήκει στην ράτσα Bretonne Pie Noir. H Fine θα είναι η μασκότ της Διεθνούς Γεωργικής Εκθεσης του Παρισιού. REUTERS/Stephane Mahe

Ήξερες ότι...

Το 1994, ένα αεροπλάνο της Αεροφλότ έπεσε, εξαιτίας του πιλότου, ο οποίος έδινε μαθήματα πλοήγησης στον 15χρονο γιο του. Σκοτώθηκαν και οι 75 επιβαίνοντες του αεροπλάνου.

 


Ο Κυριάκος Χατζηττοφής γεννήθηκε το 1960 στην κατεχόμενη Λύση και μετά την τουρκική εισβολή, η οικογένεια του εγκαταστάθηκε στη Λεμεσό. Είναι νυμφευμένος με την Ελένη Λάμπρου (από τη Μόρφου) και έχουν δύο γιους.

 

Με υποτροφία της Επιτροπής Υποτροφιών του Υπουργείου Οικονομικών σπούδασε στη Βουλγαρία όπου το 1986 έλαβε τον τίτλοΜSc στη Χημική Μηχανική.

 

Εργάστηκε αρχικά σε ιδιωτικές εταιρείες περισυλλογής και ανακύκλωσης χαρτιού και παραγωγής φυτοφαρμάκων. Το 1989 προσλήφθηκε στη ΛΟΕΛ ως υπεύθυνος παραγωγής και ποιοτικού ελέγχου. Το 1990 έτυχε μετεκπαίδευσης στην τεχνολογία οινοποίησης κόκκινων κρασιών.

 

Το 1997, εξελέγη δήμαρχος του Δήμου Αγίου Αθανασίου και επανεξελέγη το 2001 και 2006. Από το 1997 μέχρι το 2004 διετέλεσε μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ένωσης Δήμων Κύπρου.Υπήρξε μέλος του Ε.Σ. της ΕΔΟΝ Λεμεσού, της Επιτροπής Πόλης και του Γραφείου Τοπικής Αυτοδιοίκησηςτου ΑΚΕΛ Λεμεσού. Είναι μέλος της Επαρχιακής Επιτροπής του ΑΚΕΛ Λεμεσού και μέλος της Κ.Ε. και του Γραφείου Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ.

 

Από το 1991 μέχρι το 1996, διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Αγίου Αθανασίου και μέλος της Σχολικής Εφορείας Λύσης. Είναι μέλος του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λεμεσού-Αμαθούντας, του Συμβούλιου Υδατοπρομήθειας Λεμεσού και του Πολεοδομικού Συμβουλίου και Πρόεδρος του Συμβουλίου Εκμετάλλευσης χώρων διάθεσης ήΑξιοποίησης Οικιακών Αποβλήτων Επαρχίας Λεμεσού.

 

Από το 2004 μέχρι και σήμερα είναι μέλος της Κυπριακής Αντιπροσωπείας στην Επιτροπή Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Πόσο επιβαρύνουμε το περιβάλλον με τα πλαστικά απόβλητα; Του Κυριάκου Χατζηττοφή

 

anastasiadis cyprus-thumb-medium

Το ερώτημα αυτό ολοένα θα τίθεται ενώπιον μας όλο και πιο επιτακτικά αφού οι ποσότητες των πλαστικών αποβλήτων τα οποία στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι μη βιοδιασπώμενα είναι τρομακτικές. 

  Περισσότερα...

 

Πρόσφατα:

Σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό ή διαφημιστικό περιεχόμενο, καθώς και σχόλια άσχετα με το θέμα του άρθρου δεν επιτρέπονται και θα σβήνονται.

Οι απόψεις των αρθρογράφων δεν εκφράζουν απαραίτητα αυτές της εκδοτικής και συντακτικής ομάδας καθώς και των ιδιοκτητών της ιστοσελίδας.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

 
  

Σήμερα

    
Τρίτη
28
Φεβρουαρίου
2017

Γιορτάζουν : Γρηγόρης, Γρηγορία, Γρηγόριος, Γόλης, Κύρα, Κυρά, Κυράτσα, Κυράτσω, Κυράτση, Κυρατσούδα, Μαριάννα

1854
Δημιουργείται το ρεπουμπλικανικό κόμμα των ΗΠΑ, μετά από συμμαχία επιμέρους σχηματισμών.
1861
Το Κολοράντο γίνεται επικράτεια των ΗΠΑ.
1900
Ιδρύεται στη Βρετανία το Εργατικό Κόμμα, με τον Τζέημς Ράμσεϊ Μακντόναλντ στη θέση του πρώτου γραμματέα.
1914
Ανακηρύσσεται η αυτονομία της Βορείου Ηπείρου και σχηματίζεται προσωρινή κυβέρνηση στο Αργυρόκαστρο, υπό του Γεώργιου Χριστάκη-Ζωγράφου.
1921
Ρωσία και Αφγανιστάν υπογράφουν συνθήκη φιλίας, που παρέχει πολιτική και οικονομική βοήθεια στους κατοίκους του Αφγανιστάν.
1935
Ο δρ. Γουάλας Κράδερς εφευρίσκει το νάιλον.
1940
Η ταινία Όσα Παίρνει ο Άνεμος σαρώνει τα Όσκαρ.
1953
Η Ελλάδα, η Γιουγκοσλαβία και η Τουρκία υπογράφουν αμυντική συμφωνία πενταετούς διάρκειας.
1984
Το άλμπουμ "Thriller" του Μάικλ Τζάκσον, κερδίζει 8 βραβεία Γκράμι.
1991
Τερματίζεται ο Πόλεμος του Κόλπου, καθώς Ιρακινοί στρατιώτες και Σύμμαχοι διατάσσονται να σταματήσουν τις επιθέσεις.

Ακολουθήστε μας