Φωτογραφία της ημέρας

sydneiiiΚαύσωνας. Τους 47 βαθμούς Κελσίου έδειξε το θερμόμετρο στο Sydney με τους κατοίκους του να τρέχουν να δροσιστούν στις παραλίες και τις πισίνες δίπλα στην θάλασσα, όπως κάνουν και τα κορίτσια της φωτογραφίας στην Bronte Beach. EPA/JOEL CARRETT

Ήξερες ότι...

"Θα είναι σαν να πάτε βόλτα στην εξοχή. Δεν θα χρειαστείτε καν όπλα", ήταν τα λόγια ενός εκ των διοικητών των συμμαχικών δυνάμεων, στη μάχη του Σομ, το 1916. Σε λιγότερο από μία ώρα, οι απώλειες των συμμάχων είχαν φτάσει τους 57.470 άντρες.

 


Ο Κυριάκος Χατζηττοφής γεννήθηκε το 1960 στην κατεχόμενη Λύση και μετά την τουρκική εισβολή, η οικογένεια του εγκαταστάθηκε στη Λεμεσό. Είναι νυμφευμένος με την Ελένη Λάμπρου (από τη Μόρφου) και έχουν δύο γιους.

 

Με υποτροφία της Επιτροπής Υποτροφιών του Υπουργείου Οικονομικών σπούδασε στη Βουλγαρία όπου το 1986 έλαβε τον τίτλοΜSc στη Χημική Μηχανική.

 

Εργάστηκε αρχικά σε ιδιωτικές εταιρείες περισυλλογής και ανακύκλωσης χαρτιού και παραγωγής φυτοφαρμάκων. Το 1989 προσλήφθηκε στη ΛΟΕΛ ως υπεύθυνος παραγωγής και ποιοτικού ελέγχου. Το 1990 έτυχε μετεκπαίδευσης στην τεχνολογία οινοποίησης κόκκινων κρασιών.

 

Το 1997, εξελέγη δήμαρχος του Δήμου Αγίου Αθανασίου και επανεξελέγη το 2001 και 2006. Από το 1997 μέχρι το 2004 διετέλεσε μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ένωσης Δήμων Κύπρου.Υπήρξε μέλος του Ε.Σ. της ΕΔΟΝ Λεμεσού, της Επιτροπής Πόλης και του Γραφείου Τοπικής Αυτοδιοίκησηςτου ΑΚΕΛ Λεμεσού. Είναι μέλος της Επαρχιακής Επιτροπής του ΑΚΕΛ Λεμεσού και μέλος της Κ.Ε. και του Γραφείου Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ.

 

Από το 1991 μέχρι το 1996, διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Αγίου Αθανασίου και μέλος της Σχολικής Εφορείας Λύσης. Είναι μέλος του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λεμεσού-Αμαθούντας, του Συμβούλιου Υδατοπρομήθειας Λεμεσού και του Πολεοδομικού Συμβουλίου και Πρόεδρος του Συμβουλίου Εκμετάλλευσης χώρων διάθεσης ήΑξιοποίησης Οικιακών Αποβλήτων Επαρχίας Λεμεσού.

 

Από το 2004 μέχρι και σήμερα είναι μέλος της Κυπριακής Αντιπροσωπείας στην Επιτροπή Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Πόσο επιβαρύνουμε το περιβάλλον με τα πλαστικά απόβλητα; Του Κυριάκου Χατζηττοφή

 

anastasiadis cyprus-thumb-medium

Το ερώτημα αυτό ολοένα θα τίθεται ενώπιον μας όλο και πιο επιτακτικά αφού οι ποσότητες των πλαστικών αποβλήτων τα οποία στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι μη βιοδιασπώμενα είναι τρομακτικές. 

  Περισσότερα...

 

Σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό ή διαφημιστικό περιεχόμενο, καθώς και σχόλια άσχετα με το θέμα του άρθρου δεν επιτρέπονται και θα σβήνονται.

Οι απόψεις των αρθρογράφων δεν εκφράζουν απαραίτητα αυτές της εκδοτικής και συντακτικής ομάδας καθώς και των ιδιοκτητών της ιστοσελίδας.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

 
  

Σήμερα

    
Δευτέρα
16
Ιανουαρίου
2017

Γιορτάζουν : Δανάη, Δαν

1547
Ο Ιβάν ο Τρομερός ανακηρύσσεται Τσάρος της Ρωσίας.
1820
Ο Ιωάννης Καποδίστριας αρνιέται τη τη ηγεσία της Φιλικής Εταιρείας πιστεύοντας ότι θα βοηθούσε καλύτερα από τη θέση του υπουργού εξωτερικών της Ρωσίας.
1920
Γίνεται στο Παρίσι η πρώτη συνεδρίαση της Κοινωνίας των Εθνών πρόδρομου του ΟΗΕ.
1945
Ο Αδόλφος Χίτλερ καταφεύγει στο υπόγειο καταφύγιο του, το επονομαζόμενο Führerbunker.
1969
Αυτοπυρπολείται ο Τσέχος φοιτητής Γιαν Πάλαχ στην Πλατεία Βέντσεσλας στην Πράγα ως πολιτική διαμαρτυρία.
2004
Τίθεται σε ισχύ το νέο Σύνταγμα του Αφγανιστάν.

Ακολουθήστε μας