Φωτογραφία της ημέρας

mosulenglisΤα γράμματα τα μαθαίνεις μικρός. Και την βία επίσης. Ετσι αξίζει κάποιος να ρίξει μια ματιά για να δει με ποιες λέξεις μαθαίνουν αγγλικά τα παιδιά που εκπαιδεύει το Ισλαμικό κράτος. Το «εκπαιδευτικό» βιβλίο βρέθηκε στην Μοσούλη. REUTERS/Khalid al Mousily

Ήξερες ότι...

Τα Lego είναι εφεύρεση του Δανού κατασκευαστή παιχνιδιών Όλε Κρίστιανσεν. Πρωτοπαρουσιάστηκαν στην αγορά το 1949, ενώ έξι μοναχά τουβλάκια μπορούν να συνδυαστούν μεταξύ τους με 102.981.500 διαφορετικούς τρόπους.

 


Ο Κυριάκος Πιερίδης είναι δημοσιογράφος με ειδίκευση στην εξωτερική πολιτική και τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Πολιτικός αναλυτής, παρουσιαστής τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών προγραμμάτων.
Είναι σύμβουλος σε εξειδικευμένες πολιτικές της ΕΕ.
Ακαδημαϊκή εκπαίδευση: Πάντειο Πανεπιστήμιο – Πολιτικές Επιστήμες, Διεθνείς Σχέσεις και Ευρωπαϊκές Σπουδές.
Συγγραφέας του βιβλίου «Η Ευρώπη σε Μεταμόρφωση» - Εκδόσεις Λιβάνη – Ελλάδα.
Ο Κυριάκος Πιερίδης είναι δραστήριο μέλος στην Κοινωνία των Πολιτών - Πρόεδρος του Ομίλου Προβληματισμού για τον Εκσυγχρονισμό της Κοινωνίας μας (ΟΠΕΚ).

 

Ο «επίκαιρος» Πισσαρίδης. Του Κυριάκου Πιερίδη

epaminondas1219hhh

O νομπελίστας καθηγητής Χριστόφορος Πισσαρίδης περιέγραψε με εγκυρότητα το κεντρικό πρόβλημα της οικονομικής κρίσης που μαστίζει την Κύπρο.

  Περισσότερα...

 

Εκλογές στην Κύπρο. Του Κυριάκου Πιερίδη

epaminondas1219hhh

Η Κύπρος βρίσκεται ξανά σε σταυροδρόμι. Το μείζον ζήτημα στην κάλπη είναι: Πώς μπορεί να βγει η χώρα από το οικονομικό αδιέξοδο και ταυτόχρονα να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη;  

  Περισσότερα...

 

Σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό ή διαφημιστικό περιεχόμενο, καθώς και σχόλια άσχετα με το θέμα του άρθρου δεν επιτρέπονται και θα σβήνονται.

Οι απόψεις των αρθρογράφων δεν εκφράζουν απαραίτητα αυτές της εκδοτικής και συντακτικής ομάδας καθώς και των ιδιοκτητών της ιστοσελίδας.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

 
  

Σήμερα

    
Δευτέρα
20
Φεβρουαρίου
2017

Γιορτάζουν : Κανένας

1857
Τερματίζεται η αγγλογαλλική κατοχή Αθηνών-Πειραιώς, η οποία έγινε με πρόσχημα εξαναγκασμού της Ελλάδος σε ουδετερότητα κατά τον ρωσοτουρκικό πόλεμο.
1872
Εγκαίνια του Metropolitan Museum of Art στη Νέα Υόρκη.
1913
Οι Βούλγαροι επιτίθενται αιφνιδιαστικά κατά της Νιγρίτας, αλλά μετά από τριήμερο αγώνα, υποχρεώνονται να υποχωρήσουν προς τις Σέρρες. (Αρχή Β Βαλκανικού Πολέμου.)

Ακολουθήστε μας