Φωτογραφία της ημέρας

piriririΥπόγεια με θέα. Αγνωστο αν η καταστροφή που συνέβη στην Fukushima αύξησε τις δουλειές, πάντως ο εικονιζόμενος κύριος Seiichiro Nishimoto, CΕΟ της Shelter Co, εξακολουθεί να πουλά πυρηνικά καταφύγια. Οπως το εικονιζόμενο που βρίσκεται στο υπόγειο του σπιτιού του στην Osaka και είναι διακοσμημένο με καταγάλανες θάλασσες και καταπράσινα λιβάδια. REUTERS/Kim Kyung-Hoon

Ήξερες ότι...

Οι καμηλοπαρδάλεις συχνά γεννούν όρθιες. Αυτό σημαίνει ότι το μωρό, με το που θα γεννηθεί, κάνει ελεύθερη πτώση από ύψος περίπου δύο μέτρων.

 


 

Ο Κυριάκος Παπασπύρου εξασφάλισε το πρώτο του πτυχίο στις Καλές Τέχνες με έμφαση στα Πολυμέσα και Ιστορία της Τέχνης απο το πανεπιστήμιο Βόρειας Αιόβας της Αμερικής. Διαθέτει ένα ευρύ φάσμα γνώσεων, καθώς εργάστηκε ως Γραφίστας Πολυμέσων Επικοινωνίας, και Υπεύθυνος Παραγωγής σε διεθνή οίκο Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στην Νέα Υόρκη. Διετέλεσε υπεύθυνος Πολυμέσων και Τεχνικός Πληροφοριακών Συστημάτων στην Κύπρο, καθώς και σύμβουλος Μαρκετινγκ σε διεθνή επιχείρηση στην Κύπρο.

Είναι Υποψήφιος Διδάκτωρ στο τμήμα Ανθρωπολογίας στο Charles Darwin University στην Αυστραλία. Τα ερευνετικά του ενδιαφέροντα περιλαμβανουν την βελτίωση ποιότητας ζωής μέσα απο νέες προσεγγίσεις στην τεχνολογία και την οικονομική πολιτική. Είναι επίσης ένα απο τα ιδρυτικά μέλη του Ομίλου Ελεύθερης Σκέψης Κύπρου που έχει ως σκοπό την επιμόρφωση των πολιτών σε κοσμικά θέματα, καθώς επίσης και την καλλιέργεια τρόπου σκέψης που διαμορφώνεται βασιζόμενη στην επιστήμη και την κριτική ανάλυση και που είναι ανεξάρτητη απο δόγματα, παραδόσεις και μορφές εξουσίας - είτε αυτές είναι οικονομικές, πολιτικές ή θρησκευτικές.

 

Δικαιώματα, παρελάσεις ΛΟΑΤ και… προνόμια. Του Κυριάκου Παπασπύρου

 

papzyloat

Η καταπίεση μειονοτήτων σε ένα πολιτικό σύστημα είναι αναπόφευκτη. Υπάρχει όμως κάτι παράδοξο που δεν είναι και τόσο εύκολα αντιληπτό από τον μέσο πολίτη. Επειδή ακριβώς υπάρχει μια υποκειμενική καταπίεση θεωρείται δεδομένο η οργάνωση των πολιτών σε πολιτικές ομάδες.

  Περισσότερα...

 

Οι ξενιστές και οι βδέλλες. Του Κυριάκου Παπασπύρου

 

anti-nazi77

Το μοναδικό μονοπώλιο εξευτελισμού που μπορεί να υπάρξει είναι αυτό του κράτους το οποίο και ζούσαμε καθημερινά με την ασύστολη συσσώρευση  κομματικοποιημένων και συντεχνιακών  στους δημόσιους οργανισμούς τους οποίους ταΐζουμε εγώ και εσύ. 

  Περισσότερα...

 

Το χρονικό της Μπανανίας. Του Κυριάκου Παπασπύρου

 

anti-nazi77

Σε μια Μπανανία, πριν από πολύ πολύ καιρό, ο κόσμος νόμιζε ότι υπήρχε ένα μαγικό λεφτόδεντρο που πάραγε ευρώ.

  Περισσότερα...

 

Δωρεάν, θρησκόληπτη... και με το ζόρι. Του Κυριάκου Παπασπύρου

 

anti-nazi77

Η δημόσια παιδεία στην Κύπρο, στην υπεραπλουστευμένη μορφή της και βάση των δημοκρατικών μοντέλων που την περιβάλλουν, δεν είναι άλλη απο το σύνολο των αντιλήψεων μιας ορισμένης ομάδας ατόμων. 

  Περισσότερα...

 

Η συνταγή της οικονομικής αυτοκτονίας. Του Κυριάκου Παπασπύρου

 

anti-nazi77

Με αφορμή την μετέπειτα οικονομική κρίση στην Κύπρο, αρχίσαν να κυκλοφορούν συνάμα και αρκετές αισχατολογίες απο πολιτικοποημένους παράγοντες για δήθεν επιστημονικά και φιλοσοφικά επιχειρήματα κατά της κατάργησης του κατώτατου μισθού και τον μετέπειτα κρατικό ελεγχο των αγορών.

  Περισσότερα...

 
Περισσότερα Άρθρα...

Πρόσφατα:

Σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό ή διαφημιστικό περιεχόμενο, καθώς και σχόλια άσχετα με το θέμα του άρθρου δεν επιτρέπονται και θα σβήνονται.

Οι απόψεις των αρθρογράφων δεν εκφράζουν απαραίτητα αυτές της εκδοτικής και συντακτικής ομάδας καθώς και των ιδιοκτητών της ιστοσελίδας.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

 
  

Σήμερα

    
Σάββατο
29
Απριλίου
2017
Παγκόσμια Ημέρα Χορού

Γιορτάζουν :Ιάσων, Ιάσονας, Ιάσωνας, Σωσίπατρος, Σωπάτρα, Σώπατρος, Σωπατρία, Πάτρα, Πατρούλα, Πατρίτσα, Κέρκυρα, Κερκύρα, Πάγκαλος

1707
Αποφασίζεται η δημιουργία της Μεγάλης Βρετανίας, με την ένωση Αγγλίας και Σκωτίας.
1945
Ο Αδόλφος Χίτλερ παντρεύεται την Εύα Μπράουν σε ένα καταφύγιο στο Βερολίνο και ορίζει αντικαταστάτη του τον ναύαρχο Καρλ Ντένιτζ.
1967
Αφαιρείται ο παγκόσμιος τίτλος και η άδεια επαγγελματία πυγμάχου από τον Μοχάμεντ Άλι, λόγω της άρνησής του να υπηρετήσει στον αμερικανικό στρατό.
1970
Πόλεμος του Βιετνάμ: Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι Νοτιο-Βιετναμικές Δυνάμεις εισβάλλουν στην Καμπότζη για να κυνηγήσουν τους Βιετκόνγκ.

Ακολουθήστε μας