Φωτογραφία της ημέρας

tourismektΜε τον πολιτισμό για κράχτη. Ανοιξε τις πύλες της η Διεθνής Εκθεση για τον Τουρισμό (FITUR) στην Μαδρίτη, με την κάθε χώρα που συμμετέχει να προσπαθεί να κερδίσει τις εντυπώσεις και τους tour operators. Στην φωτογραφία ένας χορευτής με παραδοσιακή στολή διαφημίζει τις ανέσεις και το τοπικό χρώμα ενός ξενοδοχείου στο Μεξικό. REUTERS/Paul Hanna

Ήξερες ότι...

Λόγω κρουσμάτων κερδοφορίας, από το 1950 και έκτοτε όλοι οι νικητές των Όσκαρ υπογράφουν συμβόλαιο, σύμφωνα με το οποίο τους απαγορεύεται να πουλήσουν το πολυπόθητο βραβείο.

 


 

Ο Κυριάκος Παπασπύρου εξασφάλισε το πρώτο του πτυχίο στις Καλές Τέχνες με έμφαση στα Πολυμέσα και Ιστορία της Τέχνης απο το πανεπιστήμιο Βόρειας Αιόβας της Αμερικής. Διαθέτει ένα ευρύ φάσμα γνώσεων, καθώς εργάστηκε ως Γραφίστας Πολυμέσων Επικοινωνίας, και Υπεύθυνος Παραγωγής σε διεθνή οίκο Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στην Νέα Υόρκη. Διετέλεσε υπεύθυνος Πολυμέσων και Τεχνικός Πληροφοριακών Συστημάτων στην Κύπρο, καθώς και σύμβουλος Μαρκετινγκ σε διεθνή επιχείρηση στην Κύπρο.

Είναι Υποψήφιος Διδάκτωρ στο τμήμα Ανθρωπολογίας στο Charles Darwin University στην Αυστραλία. Τα ερευνετικά του ενδιαφέροντα περιλαμβανουν την βελτίωση ποιότητας ζωής μέσα απο νέες προσεγγίσεις στην τεχνολογία και την οικονομική πολιτική. Είναι επίσης ένα απο τα ιδρυτικά μέλη του Ομίλου Ελεύθερης Σκέψης Κύπρου που έχει ως σκοπό την επιμόρφωση των πολιτών σε κοσμικά θέματα, καθώς επίσης και την καλλιέργεια τρόπου σκέψης που διαμορφώνεται βασιζόμενη στην επιστήμη και την κριτική ανάλυση και που είναι ανεξάρτητη απο δόγματα, παραδόσεις και μορφές εξουσίας - είτε αυτές είναι οικονομικές, πολιτικές ή θρησκευτικές.

 

Δικαιώματα, παρελάσεις ΛΟΑΤ και… προνόμια. Του Κυριάκου Παπασπύρου

 

papzyloat

Η καταπίεση μειονοτήτων σε ένα πολιτικό σύστημα είναι αναπόφευκτη. Υπάρχει όμως κάτι παράδοξο που δεν είναι και τόσο εύκολα αντιληπτό από τον μέσο πολίτη. Επειδή ακριβώς υπάρχει μια υποκειμενική καταπίεση θεωρείται δεδομένο η οργάνωση των πολιτών σε πολιτικές ομάδες.

  Περισσότερα...

 

Οι ξενιστές και οι βδέλλες. Του Κυριάκου Παπασπύρου

 

anti-nazi77

Το μοναδικό μονοπώλιο εξευτελισμού που μπορεί να υπάρξει είναι αυτό του κράτους το οποίο και ζούσαμε καθημερινά με την ασύστολη συσσώρευση  κομματικοποιημένων και συντεχνιακών  στους δημόσιους οργανισμούς τους οποίους ταΐζουμε εγώ και εσύ. 

  Περισσότερα...

 

Το χρονικό της Μπανανίας. Του Κυριάκου Παπασπύρου

 

anti-nazi77

Σε μια Μπανανία, πριν από πολύ πολύ καιρό, ο κόσμος νόμιζε ότι υπήρχε ένα μαγικό λεφτόδεντρο που πάραγε ευρώ.

  Περισσότερα...

 

Δωρεάν, θρησκόληπτη... και με το ζόρι. Του Κυριάκου Παπασπύρου

 

anti-nazi77

Η δημόσια παιδεία στην Κύπρο, στην υπεραπλουστευμένη μορφή της και βάση των δημοκρατικών μοντέλων που την περιβάλλουν, δεν είναι άλλη απο το σύνολο των αντιλήψεων μιας ορισμένης ομάδας ατόμων. 

  Περισσότερα...

 

Η συνταγή της οικονομικής αυτοκτονίας. Του Κυριάκου Παπασπύρου

 

anti-nazi77

Με αφορμή την μετέπειτα οικονομική κρίση στην Κύπρο, αρχίσαν να κυκλοφορούν συνάμα και αρκετές αισχατολογίες απο πολιτικοποημένους παράγοντες για δήθεν επιστημονικά και φιλοσοφικά επιχειρήματα κατά της κατάργησης του κατώτατου μισθού και τον μετέπειτα κρατικό ελεγχο των αγορών.

  Περισσότερα...

 
Περισσότερα Άρθρα...

Σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό ή διαφημιστικό περιεχόμενο, καθώς και σχόλια άσχετα με το θέμα του άρθρου δεν επιτρέπονται και θα σβήνονται.

Οι απόψεις των αρθρογράφων δεν εκφράζουν απαραίτητα αυτές της εκδοτικής και συντακτικής ομάδας καθώς και των ιδιοκτητών της ιστοσελίδας.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

 
  

Σήμερα

    
Σάββατο
21
Ιανουαρίου
2017

Γιορτάζουν : Αγνή, Αγνούλα, Ευγένιος, Ευγένης, Μάξιμος, Μάξιμη, Μάξιμα, Νεόφυτος, Νεοφυτία, Νεοφύτη, Πάτροκλος, Πατρόκλειος, Πατροκλέας, Πατροκλής

1789
Τυπώνεται στη Βοστώνη η πρώτη αμερικανική νουβέλα, με τίτλο "The Power of Sympathy: or the Triumph of Nature Founded in Truth".
1830
Υπογράφεται στο Λονδίνο μεταξύ Αγγλίας, Γαλλίας και Ρωσίας πρωτόκολλο με το οποίο η Ελλάδα ανακηρύσσεται ανεξάρτητο κράτος.
1911
Διεξάγεται για πρώτη φορά στο Μόντε Κάρλο το ράλι αυτοκινήτων της ομώνυμης πόλης.
1924
Ο Ελευθέριος Βενιζέλος προαναγγέλλει δημοψήφισμα για το πολιτειακό.
1925
Το κοινοβούλιο της Αλβανίας ανακηρύσσει τη χώρα σε Δημοκρατία. Πρώτος πρόεδρος της είναι ο Αχμέτ Ζόγου.
1989
Η Ελλάδα υπό διεθνή οικονομικό έλεγχο.
1996
Στην Ελλάδα σχηματίζεται κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Κωνσταντίνο Σημίτη.

Ακολουθήστε μας