Live εικόνα: Η τελετή αφής του Αγίου Φωτός στo Ναό της Αναστάσεως


Υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας, λόγω του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, ξεκίνησε η τελετή αφής του Αγίου Φωτός στo Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα, όπου βρίσκονται λίγοι - σε σχέση με άλλα χρόνια - προσκυνητές. «Το Πατριαρχείον Ιεροσολύμων αναρτά προς γνώσιν των προσκυνητών την γνωμάτευσιν του Αρχιτέκτονος του Ναού της Αναστάσεως κ. Θεοδοσίου Μητροπούλου και του Αρχιτέκτονος της Αδελφότητος των Φραγκισκανών κ. Nagib Naser διά τον αριθμόν των προσκυνητών, οι

Διαβάστε Περισσότερα...

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Καν Γιουνίς, Λωρίδα της Γάζας: Ένα αγόρι ταΐζει μια μαϊμού που ήταν ένα από τα πολλά ζώα που εκκενώθηκαν από έναν ζωολογικό κήπο στη Ράφα. Τα ζώα βρίσκονται σε κίνδυνο λόγω έλλειψης τροφής, υγειονομικής περίθαλψης και κατάλληλου καταφυγίου. Hatem Khaled/Reuters

Ήξερες ότι...

Οι Ιάπωνες έφηβοι εφευρίσκουν κάθε χρόνο 5.500 νέες λέξεις!

Σήμερα


Σάββατο
25
Μαΐου
2024

Γιορτάζουν : Κανένας

1521
Τερματίζεται η Δίαιτα της Βορμς όταν ο Κάρολος Ε, αυτοκράτορας της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, εκδίδει το Ένδικτο της Βορμς με το οποίο κρίνει παράνομο τον Μαρτίνο Λούθηρο.
1925
Η «Δίκη των Πιθήκων» στις ΗΠΑ: Ο Τζον Σκόουπς καταδικάζεται επειδή δίδασκε τη Θεωρία της Εξελίξεως του Δαρβίνου στο σχολείο.
1973
Το αντιτορπιλικό Βέλος ΙΙ ενώ συμμετείχε σε άσκηση του NATO, για να αντισταθεί στην στρατιωτική δικτατορία της Ελλάδας στασίασε και αγκυροβόλησε στο Φιουμιτσίνο της Ιταλίας, αρνούμενο να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy