Φωτογραφία της ημέρας

warcolourΧρώματα πολέμου. Για άλλη μια φορά εκατοντάδες ιθαγενείς διαδήλωσαν μπροστά από Κοινοβούλιο στην Brasilia. Αίτημά τους για άλλη μια φορά η ανακατανομή της γης που κάποτε ήταν δική τους. EPA/Joédson Alves

Ήξερες ότι...

Οι Εσκιμώοι είναι ο μοναδικός λαός που δεν παίζει τυχερά παιχνίδια.

 


ergatoudis

Ο Γιώργος Σεραφείμ αποφοίτησε από την Νομική Σχολή του πανεπιστημίου  Humboldt του Βερολίνου, αφού παρακάθησε επιτυχώς στις Κρατικές Εξετάσεις (μεταπτυχιακού επιπέδου) στις 17/9/1997.

Έγινε μέλος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου και του Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας το τέλος του 1998, αφού παρακάθησε επιτυχώς στις εξετάσεις του Νομικού Συμβουλίου.

Εργάστηκε στο Δικηγορικό Γραφείο Τάσσος Παπαδόπουλος και Σία στο Τμήμα Δημοσίου και Διοικητικού Δικαίου, το οποίο τότε περιλάμβανε υποθέσεις που αφορούσαν Συνταγματικό Δίκαιο, Δημοσιο-υπαλληλικό Δίκαιο, Δίκαιο Δημόσιων Προσφορών, Φορολογικά θέματα και δημόσιο-οικονομικά θέματα, θέματα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Περιβαλλοντολογικό Δίκαιο κ.λ.π.

Χειρίστηκε και χειρίζεται ακόμη μεγάλο αριθμό σοβαρότατων υποθέσεων  διοικητικής και αστικής φύσεως ενώπιον του δικαστηρίου, τόσο πρωτόδικα όσο και κατ’ έφεση με μεγάλη επιτυχία, ενώ ενεργούσε εκ μέρους του εν λόγω δικηγορικού γραφείου ως δικηγόρος οργανισμών όπως του ΕΤΕΚ, Αρχής Λιμένων Κύπρου, Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, Δήμο Παραλιμνίου κ.α..

Τον Απρίλιο του 2005 ίδρυσε τον δικηγορικό Οίκο Γιώργος Σεραφείμ (σήμερα ΣΕΡΑΦΕΙΜ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΔΕΠΕ).

Για σειρά ετών κατείχε την θέση του  Εσωτερικού Νομικού Συμβούλου του Πανεπιστημίου Κύπρου μέχρι τον Δεκέμβριο του 2006. μήνα κατά τον οποίο παραιτήθηκε για να αφοσιωθεί αποκλειστικά στο γραφείο του.

Το έτος 2003 εκλέχθηκε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας και επανεκλέχθηκε στην εν λόγω θέση μέχρι το έτος 2009.

Μεταξύ των πελατών του Γραφείου ΣΕΡΑΦΕΙΜ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΔΕΠΕ περιλαμβάνονταν και/ ή περιλαμβάνονται:

-Η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου

-Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου

-Η Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου

-Ο Όμιλος Λαϊκού

-Χρηματιστήριο Κύπρου

-Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου

-κυπριακός Οργανισμός Διατήρησης Αποθεμάτων πετρελαιοειδών (ΚΟΔΑΠ)

-Εταιρείες marketing

- πολλές άλλες εταιρείες της Κύπρου και του εξωτερικού

-κόμματα, τοπικές αρχές, δημοτικά συμβούλια και συνδικαλιστικές οργανώσεις

-ευρωπαϊκές εταιρείες και πρόσωπα

-Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα

-Πρόεδροι της Δημοκρατίας

Διετέλεσε επίσης δικηγόρος, σύμβουλος και γραμματέας του PLUSTV.

Ο Γιώργος Σεραφείμ έχει λάβει μέρος σε πολλά σεμινάρια σε εξειδικευμένα νομικά θέματα και έχει δημοσιεύσει εξειδικευμένα άρθρα, ιδιαίτερα στο διοικητικό δίκαιο.

Μεταξύ αυτών εκπροσώπησε την Κυπριακή Δημοκρατία ως ειδικός για Συνταγματικά-Ευρωπαϊκά θέματα σε συνάντηση στο Βερολίνο μεταξύ ειδικών με θέμα «Η συγκρουσιακή σχέση μεταξύ της νομοθεσίας του κράτους μέλους και ενός ευρωπαϊκού συντάγματος»

Ο Γιώργος Σεραφείμ συμμετείχε ως Δικαστής σε αθλητικά Δικαστήρια και διατέλεσε μέλος της Ανώτατης Δικαστικής Επιτροπής Αθλητισμού (ΑΔΕΑ).

Διατέλεσε, επίσης, μέλος της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων.

Εκτός από Ελληνικά, κατέχει άπταιστα την αγγλική και την γερμανική γλώσσα.

Ο Γιώργος Σεραφείμ έχει για σειρά ετών σεμινάρια στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο και άλλους οργανισμούς με τίτλο «Οι Γενικές Αρχές του Διοικητικού Δικαίου Νόμου στην καθημερινή πρακτική» για εκπαίδευση δημόσιων λειτουργών με ιδιαίτερη επιτυχία και θετικά σχόλια. 

Πρόσφατα:

Σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό ή διαφημιστικό περιεχόμενο, καθώς και σχόλια άσχετα με το θέμα του άρθρου δεν επιτρέπονται και θα σβήνονται.

Οι απόψεις των αρθρογράφων δεν εκφράζουν απαραίτητα αυτές της εκδοτικής και συντακτικής ομάδας καθώς και των ιδιοκτητών της ιστοσελίδας.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

 
  

Σήμερα

    
Πέμπτη
27
Απριλίου
2017
Παγκόσμια Ημέρα Σχεδίου (Design)

Γιορτάζουν :Λάζαρος, Λάζος

1810
Ο Λούντβιχ βαν Μπετόβεν συνθέτει το διάσημο κομμάτι "Für Elise".
1981
Κυκλοφορεί το πρώτο ποντίκι από την Xerox PARC.
1992
Σχηματίζεται η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας από την ένωση Σερβίας και Μαυροβουνίου.

Ακολουθήστε μας