Φωτογραφία της ημέρας

diavatirrΤι είναι τούτο; Φλούο και ασφαλές, έτσι φαίνεται κάτω από υπεριώδεις ακτίνες το νέο ηλεκτρονικό διαβατήριο των Γερμανών που παρουσιάστηκε στο Βερολίνο. REUTERS/Fabrizio Bensch

Ήξερες ότι...

Το 1928, δημιουργήθηκε ο χαρακτήρας του Μίκυ Μάους από τον Ουόλτ Ντίσνεϊ. Δύο χρόνια αργότερα, η Σάρλοτ Κλαρκ ξεκίνησε να κατασκευάζει τις πρώτες κούκλες του Μίκυ.

 


edited George Perdikes 752x490Γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1962. Έγγαμος με την Ηλέκτρα Παναρέτου. Έχουν δύο γιους, τον Αλέξανδρο και τον Στέφανο.

Ως μαθητής στο Λύκειο Ακροπόλεως συμμετείχε στην επιτροπή αγώνα για τη δημιουργία του Πάρκου Ακροπόλεως. Μετά την εκπλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων σπούδασε στη Θεσσαλονίκη Πολιτικός Μηχανικός στο Αριστοτέλειο Πολυτεχνείο.

Οργανώθηκε στο Κυπριακό φοιτητικό κίνημα στις τάξεις της Δημοκρατικής Κίνησης Κυπρίων Φοιτητών «ΑΓΩΝΑΣ» και διετέλεσε πρόεδρος της Εθνικής Φοιτητικής Ένωσης Κυπρίων Φοιτητών ΕΦΕΚ Θεσσαλονίκης. Συμμετείχε στην ίδρυση αρκετών οικολογικών οργανώσεων π.χ. «Φίλοι του Ακάμα», «Οικολογική Κίνηση», «Φίλοι του Ήλιου» κλπ. Είναι ιδρυτικό μέλος πολλών οργανώσεων πολιτών όπως του Συνδέσμου ασθενών και φίλων καρκινοπαθών ΕΛ.Α-ΖΩ, της Τεχνικής Επιτροπής Εμποδιζόμενων Ατόμων ΤΕΔΕΑ κλπ. Είναι επίτιμο μέλος της Παγκύπριας Οργάνωσης Τυφλών. Για την κοινωνική και περιβαλλοντική του δράση έχει τιμηθεί από πολλές οργανώσεις πολιτών.

Το 1996 συμμετείχε στην ίδρυση του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών. Είναι ο πρώτος Πράσινος Βουλευτής που εκλέγηκε στην Κύπρο. Τον Νοέμβριο 2002 εκλέγηκε Γενικός Γραμματέας του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών όπου και παρέμεινε για δύο συνεχόμενες θητείες. Τον Απρίλιο του 2009 εκλέγηκε Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών για δύο χρόνια. Παρέμεινε εξ’ οφίκιο μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος μέχρι τον Μάρτιο του 2013 όπου εκλέγηκε προσωρινά πάλι Γενικός Γραμματέας μετά το διορισμό της μέχρι τότε γενικής γραμματέας κας. Ιωάννα Παναγιώτου στη θέση του Επιτρόπου Περιβάλλοντος.

Στο 10ο Παγκύπριο Συνέδριο των Οικολόγων των Οκτώβριο 2014 εκλέγηκε Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστώνμ θέση που κατέχει μέχρι σήμερα.

Εξελέγη βουλευτής Λευκωσίας με το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών στις εκλογές της 27ης Μαΐου 2001, επανεξελέγη στις εκλογές της 21ης Μαΐου 2006 και στις εκλογές της 22ης Μαΐου 2011.

Είναι μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών, της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παρακολουθήσεως Σχεδίων Αναπτύξεως και Ελέγχου Δημόσιων Δαπανών και της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος.

Είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου από το 2001.

Το βαγόνι του Ρετόντ. Του Γιώργου Περδίκη

 

2288994193 1630738597Οι δικτάτορες έχουν μία έφεση στο συμβολισμό διάβασα κάπου. Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Κάποτε ως τραγωδία, κάποτε ως φάρσα (Μαρξ).

 

 

 

 

  Περισσότερα...

 

Πρόσφατα:

Σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό ή διαφημιστικό περιεχόμενο, καθώς και σχόλια άσχετα με το θέμα του άρθρου δεν επιτρέπονται και θα σβήνονται.

Οι απόψεις των αρθρογράφων δεν εκφράζουν απαραίτητα αυτές της εκδοτικής και συντακτικής ομάδας καθώς και των ιδιοκτητών της ιστοσελίδας.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

 
  

Σήμερα

    
Σάββατο
25
Φεβρουαρίου
2017

Γιορτάζουν : Ρήγας, Ρηγίνος, Ρηγίνη, Ρηγίνα, Ρεγίνα, Ρεγγίνα, Ρήγισσα, Ρηγούλα, Ρηγίλη, Ρήγω, Ρήγος, Ταράσιος, Ταράσης, Ταρσή, Ταρσώ, Ταρασία, Ταρσίτσα

1793
Ο Τζωρτζ Ουάσινγκτων προεδρεύει στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο στην Ιστορία των ΗΠΑ.
1822
Καταργείται η δουλεία στην Ελλάδα
1973
3.000 φοιτητές οχυρώνονται στη Νομική Σχολή της Αθήνας και διαδηλώνουν από την ταράτσα του κτιρίου με συνθήματα κατά της χούντας.
1982
Ρεκόρ ταχύτητας από εκχιονιστικό όχημα με 239 χλμ/ώρα.
2002
Η αμερικανική εταιρεία Οdyssey Μarine Εxploration παρουσιάζει ισχυρές ενδείξεις ότι ανακάλυψε το «Sussex», μια βρετανική ναυαρχίδα με 80 κανόνια, η οποία ναυάγησε το 1694, μετά από σφοδρή θαλασσοταραχή, κοντά στο στενό του Γιβραλτάρ. Το πλοίο εικάζεται ότι μετέφερε τόνους χρυσού και ασημιού, ένα θησαυρό ύψους 4,5 δις ευρώ.