Φωτογραφία της ημέρας

hamonfrΗ εκδίκηση του μαρκαδόρου. Οι περισσότεροι από εμάς δεν νιώθουμε ότι συμμετέχουμε στις πολιτικές αποφάσεις, αρκετοί δε έχουν την χειρότερη εικόνα για τους πολιτικούς και μάλιστα νιώθουν ανήμποροι για το μέλλον που μας επιφυλάσσεται. Ετσι λοιπόν δουλειά πιάνει ο μαρκαδόρος για να χρωματίσει με κακία ή χιούμορ και να πάρει πίσω έστω λίγη πολιτική αξιοπρέπεια. Στην φωτογραφία ο Γάλλος Σοσιαλιστής υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές. Benoit Hamon που τελικά πήρε την 5η θέση με ποσοστό κοντά στο 6% μόνο... (AP Photo/Claude Paris)

Ήξερες ότι...

Οι δεξιόχειρες ζουν περισσότερο από τους αριστερόχειρες.

 


edited George Perdikes 752x490Γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1962. Έγγαμος με την Ηλέκτρα Παναρέτου. Έχουν δύο γιους, τον Αλέξανδρο και τον Στέφανο.

Ως μαθητής στο Λύκειο Ακροπόλεως συμμετείχε στην επιτροπή αγώνα για τη δημιουργία του Πάρκου Ακροπόλεως. Μετά την εκπλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων σπούδασε στη Θεσσαλονίκη Πολιτικός Μηχανικός στο Αριστοτέλειο Πολυτεχνείο.

Οργανώθηκε στο Κυπριακό φοιτητικό κίνημα στις τάξεις της Δημοκρατικής Κίνησης Κυπρίων Φοιτητών «ΑΓΩΝΑΣ» και διετέλεσε πρόεδρος της Εθνικής Φοιτητικής Ένωσης Κυπρίων Φοιτητών ΕΦΕΚ Θεσσαλονίκης. Συμμετείχε στην ίδρυση αρκετών οικολογικών οργανώσεων π.χ. «Φίλοι του Ακάμα», «Οικολογική Κίνηση», «Φίλοι του Ήλιου» κλπ. Είναι ιδρυτικό μέλος πολλών οργανώσεων πολιτών όπως του Συνδέσμου ασθενών και φίλων καρκινοπαθών ΕΛ.Α-ΖΩ, της Τεχνικής Επιτροπής Εμποδιζόμενων Ατόμων ΤΕΔΕΑ κλπ. Είναι επίτιμο μέλος της Παγκύπριας Οργάνωσης Τυφλών. Για την κοινωνική και περιβαλλοντική του δράση έχει τιμηθεί από πολλές οργανώσεις πολιτών.

Το 1996 συμμετείχε στην ίδρυση του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών. Είναι ο πρώτος Πράσινος Βουλευτής που εκλέγηκε στην Κύπρο. Τον Νοέμβριο 2002 εκλέγηκε Γενικός Γραμματέας του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών όπου και παρέμεινε για δύο συνεχόμενες θητείες. Τον Απρίλιο του 2009 εκλέγηκε Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών για δύο χρόνια. Παρέμεινε εξ’ οφίκιο μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος μέχρι τον Μάρτιο του 2013 όπου εκλέγηκε προσωρινά πάλι Γενικός Γραμματέας μετά το διορισμό της μέχρι τότε γενικής γραμματέας κας. Ιωάννα Παναγιώτου στη θέση του Επιτρόπου Περιβάλλοντος.

Στο 10ο Παγκύπριο Συνέδριο των Οικολόγων των Οκτώβριο 2014 εκλέγηκε Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστώνμ θέση που κατέχει μέχρι σήμερα.

Εξελέγη βουλευτής Λευκωσίας με το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών στις εκλογές της 27ης Μαΐου 2001, επανεξελέγη στις εκλογές της 21ης Μαΐου 2006 και στις εκλογές της 22ης Μαΐου 2011.

Είναι μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών, της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παρακολουθήσεως Σχεδίων Αναπτύξεως και Ελέγχου Δημόσιων Δαπανών και της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος.

Είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου από το 2001.

Το βαγόνι του Ρετόντ. Του Γιώργου Περδίκη

 

2288994193 1630738597Οι δικτάτορες έχουν μία έφεση στο συμβολισμό διάβασα κάπου. Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Κάποτε ως τραγωδία, κάποτε ως φάρσα (Μαρξ).

 

 

 

 

  Περισσότερα...

 

Πρόσφατα:

Σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό ή διαφημιστικό περιεχόμενο, καθώς και σχόλια άσχετα με το θέμα του άρθρου δεν επιτρέπονται και θα σβήνονται.

Οι απόψεις των αρθρογράφων δεν εκφράζουν απαραίτητα αυτές της εκδοτικής και συντακτικής ομάδας καθώς και των ιδιοκτητών της ιστοσελίδας.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

 
  

Σήμερα

    
Τρίτη
25
Απριλίου
2017
Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ελονοσίας

Γιορτάζουν : Νίκη

1684
Απονέμεται δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την εφεύρεση της δαχτυλήθρας.
1850
Ο βαρόνος Ρόιτερ χρησιμοποιεί 40 περιστέρια προκειμένου να μεταδώσει τις τιμές των μετοχών στο Χρηματιστήριο. Απαρχή του Πρακτορείου Ειδήσεων Ρόιτερ
1901
Η Νέα Υόρκη γίνεται η πρώτη πολιτεία που καθιερώνει διά νόμου τις πινακίδες αδείας στα αυτοκίνητα.
1942
Στη χειρότερη τραγωδία σε ορυχείο, 1.549 εργάτες σκοτώνονται από έκρηξη στη Μαντζουρία της Κίνας

Ακολουθήστε μας