Φωτογραφία της ημέρας

4 19 thumb large 

Εμφανές. Με μια ματιά μπορείς να καταλάβεις ότι το Zunyi της επαρχίας Guizhou είναι η πατρίδα του τσαγιού για την Κίνα. Η αχανής χώρα έχει παραγωγή 2,43 εκατομμύρια τόνους τσαγιού και 80 εκατομμύρια εργαζόμενους στον τομέα αυτόν. EPA/ROMAN PILIPEY

Ήξερες ότι...

Το 70% των Γάλλων μιλούν στο ζωάκι που έχουν στο σπίτι τους, από το τηλέφωνο.

 


edited George Perdikes 752x490Γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1962. Έγγαμος με την Ηλέκτρα Παναρέτου. Έχουν δύο γιους, τον Αλέξανδρο και τον Στέφανο.

Ως μαθητής στο Λύκειο Ακροπόλεως συμμετείχε στην επιτροπή αγώνα για τη δημιουργία του Πάρκου Ακροπόλεως. Μετά την εκπλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων σπούδασε στη Θεσσαλονίκη Πολιτικός Μηχανικός στο Αριστοτέλειο Πολυτεχνείο.

Οργανώθηκε στο Κυπριακό φοιτητικό κίνημα στις τάξεις της Δημοκρατικής Κίνησης Κυπρίων Φοιτητών «ΑΓΩΝΑΣ» και διετέλεσε πρόεδρος της Εθνικής Φοιτητικής Ένωσης Κυπρίων Φοιτητών ΕΦΕΚ Θεσσαλονίκης. Συμμετείχε στην ίδρυση αρκετών οικολογικών οργανώσεων π.χ. «Φίλοι του Ακάμα», «Οικολογική Κίνηση», «Φίλοι του Ήλιου» κλπ. Είναι ιδρυτικό μέλος πολλών οργανώσεων πολιτών όπως του Συνδέσμου ασθενών και φίλων καρκινοπαθών ΕΛ.Α-ΖΩ, της Τεχνικής Επιτροπής Εμποδιζόμενων Ατόμων ΤΕΔΕΑ κλπ. Είναι επίτιμο μέλος της Παγκύπριας Οργάνωσης Τυφλών. Για την κοινωνική και περιβαλλοντική του δράση έχει τιμηθεί από πολλές οργανώσεις πολιτών.

Το 1996 συμμετείχε στην ίδρυση του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών. Είναι ο πρώτος Πράσινος Βουλευτής που εκλέγηκε στην Κύπρο. Τον Νοέμβριο 2002 εκλέγηκε Γενικός Γραμματέας του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών όπου και παρέμεινε για δύο συνεχόμενες θητείες. Τον Απρίλιο του 2009 εκλέγηκε Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών για δύο χρόνια. Παρέμεινε εξ’ οφίκιο μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος μέχρι τον Μάρτιο του 2013 όπου εκλέγηκε προσωρινά πάλι Γενικός Γραμματέας μετά το διορισμό της μέχρι τότε γενικής γραμματέας κας. Ιωάννα Παναγιώτου στη θέση του Επιτρόπου Περιβάλλοντος.

Στο 10ο Παγκύπριο Συνέδριο των Οικολόγων των Οκτώβριο 2014 εκλέγηκε Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστώνμ θέση που κατέχει μέχρι σήμερα.

Εξελέγη βουλευτής Λευκωσίας με το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών στις εκλογές της 27ης Μαΐου 2001, επανεξελέγη στις εκλογές της 21ης Μαΐου 2006 και στις εκλογές της 22ης Μαΐου 2011.

Είναι μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών, της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παρακολουθήσεως Σχεδίων Αναπτύξεως και Ελέγχου Δημόσιων Δαπανών και της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος.

Είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου από το 2001.

Αναφορά για την Ένωση. Του Γιώργου Περδίκη

enosiperdiΚαι να που έγινε κι αυτό: Αφού έγινε του «κουτρούλη ο γάμος» για την αμφιλεγόμενη απόφαση της Βουλής να εντάξει στο κατάλογο των επετείων για τα οποία θα γίνεται ολιγόλεπτη αναφορά στα σχολεία, την επέτειο του Ενωτικού Δημοψηφίσματος του 1950, ο Γενικός Εισαγγελέας βρήκε λέει συνταγματικό κώλυμα και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης (ο πρόεδρος της λύσης) προχωρεί σε αναφορά στο Ανώτατο Δικαστήριο.

  Περισσότερα...

 

Το βαγόνι του Ρετόντ. Του Γιώργου Περδίκη

 

2288994193 1630738597Οι δικτάτορες έχουν μία έφεση στο συμβολισμό διάβασα κάπου. Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Κάποτε ως τραγωδία, κάποτε ως φάρσα (Μαρξ).

 

 

 

 

  Περισσότερα...

 

Πρόσφατα:

Σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό ή διαφημιστικό περιεχόμενο, καθώς και σχόλια άσχετα με το θέμα του άρθρου δεν επιτρέπονται και θα σβήνονται.

Οι απόψεις των αρθρογράφων δεν εκφράζουν απαραίτητα αυτές της εκδοτικής και συντακτικής ομάδας καθώς και των ιδιοκτητών της ιστοσελίδας.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

 
  

Σήμερα

    
Κυριακή
28
Μαΐου
2017

Γιορτάζουν : Διοσκουρίδης, Διοσκορίδης, Διόσκορος

585 π.Χ.
Συμβαίνει έκλειψη Ηλίου που είχε προβλεφθεί από τον Θαλή τον Μιλήσιο.
1934
Γέννηση των πεντάδυμων των Ντιόν στον Καναδά, των πρώτων που επέζησαν όλα της βρεφικής τους ηλικίας.
1952
Οι γυναίκες στην Ελλάδα αποκτούν δικαίωμα ψήφου.
1961
Το άρθρο του Πίτερ Μπένενσον "Οι ξεχασμένοι κρατούμενοι" δημοσιεύεται στη βρετανική εφημερίδα The Observer. Η δημοσίευση του άρθρου θα καθιερωθεί αργότερα ως η ίδρυση της Διεθνούς Αμνηστίας.

Ακολουθήστε μας