Φωτογραφία της ημέρας

megalipeftiΜεγάλη Πέμπτη. Την ημέρα αυτή παραδοσιακά βάφουν οι νοικοκυρές τα αβγά τους για το Πάσχα. Φυσικά δεν ισχύει το ίδιο και για τις εταιρίες παραγωγής χρωματιστών αβγών όπως αυτή στo Drassmarkt της Αυστρίας που ετοιμάζεται πυρετωδώς για να καλύψει την ζήτηση της γιορτής. REUTERS/Leonhard Foeger

Ήξερες ότι...

Τον 15ο αιώνα, στη Βαυαρία, τα μέλη της ευαγγελικής σέκτας "Αδερφότητα της Μοραβίας", εξαιτίας της αποστροφής τους απέναντι στη βία και την αιματοχυσία, όταν έπρεπε να εκτελέσουν κάποιον τον γαργαλούσαν μέχρι θανάτου!

 


Ο Γιώργος Ιορδάνου είναι διδακτορικός ερευνητής στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Warwick. Η διδακτορική του διατριβή ασχολείται με θεωρίες πολυπολιτισμικότητας και την εφαρμογή τους σε χώρες όπως η Κύπρος.

 

Είναι κάτοχος της υποτροφίας Security, Conflict and Justice του Αγγλικού Economic and Social Research Council (ESRC 2011-14) καθώς και του Ιδρύματος Λεβέντη (2012-13, 2013-14).

 

Πριν το διδακτορικό αποφοίτησε από το τμήμα Government του London School of Economics and Political Science (LSE) με μάστερ στην Πολιτική Θεωρία. Προηγουμένως αποφοίτησε με άριστα από το Πανεπιστήμιο του Southampton με πτυχίο Πολιτικών Επιστημών και Διεθνών Σχέσεων όπου έλαβε το βραβείο για την καλύτερη πτυχιακή διατριβή.

 

Γράφει στο www.iordanou.org και συχνάζει στο twitter ως @iordanou

 

Το δημοψήφισμα στη Σκωτία και η Κύπρος. Του Γιώργου Ιορδάνου

 

Το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας θα λάβει χώρα την Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου 2014, με μοναδικό ερώτημα το αν πρέπει η Σκωτία να γίνει ανεξάρτητη χώρα ή όχι. Αν η απάντηση είναι ΝΑΙ, τότε η Σκωτία θα παύσει να είναι μέρος του Ηνωμένου Βασιλείου.

  Περισσότερα...

 

Έχουμε όλοι ευθύνη για τα θύματα της εθνικής φρουράς. Του Γιώργου Ιορδάνου

 

Όσο είμαστε αδρανείς,

ο αριθμός τους θα αυξάνεται...

  Περισσότερα...

 

Λύση ή διχοτόμηση, οι δυο επιλογές των Ελληνοκυπρίων. Του Γιώργου Ιορδάνου

 

Υπάρχει ένας συγκεκριμένος τύπος ανθρώπων, οπαδών της μη λύσης και της διατήρησης του status quo, που αρέσκονται στην αυτοθυματοποίηση, παρόλο που αποτελούν την πλειοψηφία και παρόλο που μονοπωλούν τη δημόσια σφαίρα. 

  Περισσότερα...

 

Τα λογικά σφάλματα του κ. Δημήτρη Γεωργιάδη και τα δικαιώματα των παιδιών. Του Γιώργου Ιορδάνου

 

Ο κύριος Δημήτρης Γεωργιάδης (ΔΓ), σε άρθρο του στην εφημερίδα “Πολίτης” (20.01.2014), ισχυρίζεται ότι αγαθά όπως η παιδεία και η υγεία, πρέπει να πάψουν να αντιμετωπίζονται ως δικαιώματα. 

  Περισσότερα...

 

Η εκταφή της μοναχής, θρησκευτικά δικαιώματα και διαχωρισμός κράτους-εκκλησίας. Του Γιώργου Ιορδάνου

 

Η περίπτωση της εκταφής της μοναχής φέρνει ξανά στην επιφάνεια θέματα διαχωρισμού του κράτους και της εκκλησίας και για ακόμα μια φορά εκθέτει την αλαζονεία μελών του κλήρου που θεωρούν ότι είναι υπεράνω του νόμου.

  Περισσότερα...

 

Πρόσφατα:

Σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό ή διαφημιστικό περιεχόμενο, καθώς και σχόλια άσχετα με το θέμα του άρθρου δεν επιτρέπονται και θα σβήνονται.

Οι απόψεις των αρθρογράφων δεν εκφράζουν απαραίτητα αυτές της εκδοτικής και συντακτικής ομάδας καθώς και των ιδιοκτητών της ιστοσελίδας.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

 
  

Σήμερα

    
Κυριακή
26
Μαρτίου
2017

Γιορτάζουν : Πούλιος, Συλάς, Σύλος, Σύλα, Σύλια, Σύλη

1871
Το Παρίσι εκλέγει νέο δημοτικό συμβούλιο. Έναρξη της Παρισινής Κομμούνας.
1913
Βουλγαρικές δυνάμεις καταλαμβάνουν την Αδριανούπολη.
1926
Ίδρυση του ποδοσφαιρικού συλλόγου Ρεάλ Οβιέδο στο Οβιέδο της Αστούριας στην Ισπανία.
1999
Ο Ζακ Εντουάρ Αλεξίς γίνεται Πρωθυπουργός της Αϊτής.
2007
Ζητάει συγνώμη ο Πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε για τη χρήση γυναικών ως σεξουαλικών αντικειμένων σε οίκους ανοχής στα μέτωπα, τον καιρό του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Ακολουθήστε μας