Φωτογραφία της ημέρας

manuelamadrid 

Η φανέλα της Manuela. Για 33η φορά στέφθηκε πρωταθλήτρια η Real Μαδρίτης και ανάμεσα στις εορταστικές εκδηλώσεις ήταν και μια επίσκεψη στο δημαρχείο. Εκεί ο Sergio Ramos παρέδωσε τη φανέλα με το νούμερο ένα, στη δήμαρχο της πόλης Manuela Carmena. REUTERS/Paul Hanna

Ήξερες ότι...

Το χαμόγελο στον άνθρωπο, είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας 17 μυών του προσώπου.

 


Ο Γιώργος Ιορδάνου είναι διδακτορικός ερευνητής στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Warwick. Η διδακτορική του διατριβή ασχολείται με θεωρίες πολυπολιτισμικότητας και την εφαρμογή τους σε χώρες όπως η Κύπρος.

 

Είναι κάτοχος της υποτροφίας Security, Conflict and Justice του Αγγλικού Economic and Social Research Council (ESRC 2011-14) καθώς και του Ιδρύματος Λεβέντη (2012-13, 2013-14).

 

Πριν το διδακτορικό αποφοίτησε από το τμήμα Government του London School of Economics and Political Science (LSE) με μάστερ στην Πολιτική Θεωρία. Προηγουμένως αποφοίτησε με άριστα από το Πανεπιστήμιο του Southampton με πτυχίο Πολιτικών Επιστημών και Διεθνών Σχέσεων όπου έλαβε το βραβείο για την καλύτερη πτυχιακή διατριβή.

 

Γράφει στο www.iordanou.org και συχνάζει στο twitter ως @iordanou

 

Το δημοψήφισμα στη Σκωτία και η Κύπρος. Του Γιώργου Ιορδάνου

 

Το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας θα λάβει χώρα την Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου 2014, με μοναδικό ερώτημα το αν πρέπει η Σκωτία να γίνει ανεξάρτητη χώρα ή όχι. Αν η απάντηση είναι ΝΑΙ, τότε η Σκωτία θα παύσει να είναι μέρος του Ηνωμένου Βασιλείου.

  Περισσότερα...

 

Έχουμε όλοι ευθύνη για τα θύματα της εθνικής φρουράς. Του Γιώργου Ιορδάνου

 

Όσο είμαστε αδρανείς,

ο αριθμός τους θα αυξάνεται...

  Περισσότερα...

 

Λύση ή διχοτόμηση, οι δυο επιλογές των Ελληνοκυπρίων. Του Γιώργου Ιορδάνου

 

Υπάρχει ένας συγκεκριμένος τύπος ανθρώπων, οπαδών της μη λύσης και της διατήρησης του status quo, που αρέσκονται στην αυτοθυματοποίηση, παρόλο που αποτελούν την πλειοψηφία και παρόλο που μονοπωλούν τη δημόσια σφαίρα. 

  Περισσότερα...

 

Τα λογικά σφάλματα του κ. Δημήτρη Γεωργιάδη και τα δικαιώματα των παιδιών. Του Γιώργου Ιορδάνου

 

Ο κύριος Δημήτρης Γεωργιάδης (ΔΓ), σε άρθρο του στην εφημερίδα “Πολίτης” (20.01.2014), ισχυρίζεται ότι αγαθά όπως η παιδεία και η υγεία, πρέπει να πάψουν να αντιμετωπίζονται ως δικαιώματα. 

  Περισσότερα...

 

Η εκταφή της μοναχής, θρησκευτικά δικαιώματα και διαχωρισμός κράτους-εκκλησίας. Του Γιώργου Ιορδάνου

 

Η περίπτωση της εκταφής της μοναχής φέρνει ξανά στην επιφάνεια θέματα διαχωρισμού του κράτους και της εκκλησίας και για ακόμα μια φορά εκθέτει την αλαζονεία μελών του κλήρου που θεωρούν ότι είναι υπεράνω του νόμου.

  Περισσότερα...

 

Πρόσφατα:

Σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό ή διαφημιστικό περιεχόμενο, καθώς και σχόλια άσχετα με το θέμα του άρθρου δεν επιτρέπονται και θα σβήνονται.

Οι απόψεις των αρθρογράφων δεν εκφράζουν απαραίτητα αυτές της εκδοτικής και συντακτικής ομάδας καθώς και των ιδιοκτητών της ιστοσελίδας.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

 
  

Σήμερα

    
Τρίτη
23
Μαΐου
2017
Παγκόσμια Ημέρα Χελώνας

Γιορτάζουν : Κανένας

1430
Οι Βουργουνδοί συλλαμβάνουν την Ζαν ντ Αρκ και αργότερα την παραδίδουν στους Άγγλους.
1873
Η πρώτη καρτ-ποστάλ αποστέλλεται από το Σαν Φρανσίσκο.
1878
Η Κύπρος προσαρτάται στην Μεγάλη Βρετανία, μετά από μυστική συμφωνία με την Τουρκία.
1909
Στις Ηνωμένες Πολιτείες, το κοινό μένει άφωνο όταν η αστυνομία παρεμβαίνει και διακόπτει διάλεξη της Έμα Γκόλντμαν, που δηλώνει αναρχική.
1911
Ψηφίζεται το νέο Σύνταγμα της Ελλάδας.
1958
Ο Μάο τσε Τουνγκ ανακοινώνει ότι, η Κίνα αφήνει πίσω της την αγροτική οικονομία για να βαδίσει προς την εκβιομηχάνιση.

Ακολουθήστε μας