Συμμετέχουμε: Αλλάζουμε τα δεδομένα. Του Γιάννη Παναγιώτου


 

exthros laos wide

Συμμετέχουμε για να αλλάξουμε τα δεδομένα, στην Ευρώπη και στην Κύπρο. Συμμετέχουμε για να δώσουμε στη γενιά μας την προοπτική που της αξίζει. 

Θέλουμε η Κύπρος που μας αξίζει να συμβάλει ουσιαστικά στη δημιουργία της Ευρώπης που μας αξίζει. Συμμετέχουμε για να φτιάξουμε την Κύπρο που θέλουμε, την Ευρώπη που θέλουμε και το μέλλον που θέλουμε. Θέλουμε να αλλάξουμε τα δεδομένα. 

Θέλουμε η Ευρώπη να γίνει πιο δημοκρατική, πιο συμμετοχική και πιο αντιπροσωπευτική. Θέλουμε η Ευρώπη να έχει ως γνώμονα την ευημερία των ανθρώπων και όχι την ευημερία των αριθμών, θέλουμε να έχει ως στόχο την ανάπτυξη και όχι την περισυλλογή, θέλουμε να έχει ως επίκεντρο την ποιοτική ανταγωνίστικότητα και όχι την παροχή φτηνού εργατικού δυναμικού. Θέλουμε η Ευρώπη να αποκτήσει ενιαίο αναπτυξιακό σχεδιασμό, να διαμορφώσει ενιαία κοινωνική πολιτική, να ασκήσει ουσιαστική εποπτεία στο τραπεζικό σύστημα και να ελέγξει την ασυδοσία της ελεύθερης αγοράς. Θέλουμε η Ευρώπη να απελευθερωθεί από τη λιτότητα, θέλουμε να αποτάξει το νεοφιλελευθερισμό, θέλουμε να δραπετεύσει από τον αυταρχισμό, θέλουμε να αφοπλίσει τα πιστόλια που μπαίνουν στον κρόταφο.  

Θέλουμε η Κύπρος να γίνει πιο σύγχρονη, πιο δημιουργική και πιο αποτελεσματική. Θέλουμε η Κύπρος να λειτουργήσει με διαφάνεια, να σεβαστεί τους πολίτες της, να αξιοποιήσει τις γνώσεις τους, τις ικανότητές τους και την εργατικότητά τους. Θέλουμε να ενισχύσει την κοινωνική συνοχή, να διασφαλίσει την κοινωνική δικαιοσύνη και να εφαρμόσει την κοινωνική αλληλεγγύη. Θέλουμε να καθορίσει αναπτυξιακές προτεραιότητες και να μην αυτοσχεδιάζει, να αντλήσει περισσότερους ευρωπαϊκούς πόρους και θέλουμε να δημιουργήσει πραγματικές θέσες εργασίας. Θέλουμε η Κύπρος να επανενωθεί με ασφάλεια και λειτουργικότητα, θέλουμε να εκμεταλλευτεί εποικοδομητικά το φυσικό της πλούτο, θέλουμε να διαδραματίσει ένα σημαντικό ρόλο στην περιοχή, θέλουμε να λύνει προβλήματα και όχι να αποτελεί πρόβλημα.

Θέλουμε η γενιά μας να μην γίνει μια χαμένη γενιά. Θέλουμε να μείνουμε στη χώρα μας και να τη βοηθήσουμε να ανακάμψει, θέλουμε να ζήσουμε και να δημιουργήσουμε εδώ που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε. Θέλουμε να μην πάνε χαμένοι οι κόποι και οι θυσίες που έκαναν οι γονείς μας για να μας μορφώσουν και για να μας σπουδάσουν. Θέλουμε να μην διαψευστούν οι ελπίδες εκείνων που πιστεύουν στους νέους ανθρώπους και στις κανούριες ιδέες, που κουράστηκαν από το αναμάσημα και από την ανακύκλωση, που δεν αντέχουν να απογοητευτούν ξανά επειδή κατά τις κρίσιμες στιγμές θα βρίσκονται οι λάθος άνθρωποι στις λάθος θέσεις. Θέλουμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες, θέλουμε να προσπεράσουμε τους περιορισμούς, θέλουμε να σπάσουμε τα κατεστημένα. Θέλουμε να συγκρουστούμε με τις δυνάμεις της συντήρησης, θέλουμε να απαλλαγούμε από τους μνηστήρες της αρπαχτής, θέλουμε να αφήσουμε πίσω τον κακό μας εαυτό.

Αναλαμβάνοντας την ευθύνη που μου αναλογεί ως νέος άνθρωπος και ενεργός πολίτης, συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΚΟ για τις Ευρωεκλογές. Συμμετέχω, για να καταφέρουμε, μαζί με τους ανθρώπους της γενιάς μας, μαζί με τους πολίτες της Κύπρου και μαζί με τους πολίτες της Ευρώπης, να αλλάξουμε τα δεδομένα.

Γράφει: Γιάννης Παναγιώτου

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Τορζόκ, Ρωσία: Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, επισκέπτεται το 344ο Κέντρο Εκπαίδευσης Αεροπορικών Πληρωμάτων Στρατιωτικής Αεροπορίας για την εκπαίδευση στη μάχη και την μετάβαση στην περιοχή του Τβερ. Mikhail Metzel/AFP/Getty Images

Ήξερες ότι...

Στην αρχαία Ελλάδα ο άνηθος χρησιμοποιόταν, μεταξύ άλλων, για το στεφάνωμα των νικητών και με το αιθέριο έλαιό του αλείφονταν οι αθλητές γιατί το θεωρούσαν μαλακτικό και τονωτικό των μυών.

Σήμερα


Παρασκευή
29
Μαρτίου
2024

Γιορτάζουν : Κανένας

1549
Ιδρύεται η πόλη Σαλβαντόρ ντα Μπαΐα, η πρώτη πρωτεύουσα της Βραζιλίας.
1799
Η Πολιτεία της Νέας Υόρκης ψηφίζει νόμο με στόχο την σταδιακή κατάργηση της δουλείας.
1864
Η Αγγλία ανακοινώνει ότι παραχωρεί τα Επτάνησα στην Ελλάδα, ως προίκα στον νέο βασιλιά Γεώργιο Α.
1901
Πρώτες κοινοβουλευτικές εκλογές στην Αυστραλία.
1974
Το διαστημόπλοιο Μάρινερ 10 παίρνει τις πρώτες κοντινές φωτογραφίες από τον πλανήτη Ερμή.
2004
Οι εξής χώρες του πρώην Ανατολικού Μπλοκ εισέρχονται στο ΝΑΤΟ: Βουλγαρία, Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία.
2006
Ο Ισμαήλ Χανίγια, ανώτατος πολιτικός ηγέτης της Χαμάς, αναλαμβάνει επίσημα Πρωθυπουργός της Παλαιστίνης.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy