LaouriΟ Γιάννης Λαούρης σπούδασε ιατρική στην πρώην Ανατολική Γερμανία και εκπαιδεύτηκε ως ερευνητής νευροφυσιολόγος και ως μηχανικός συστημάτων στη Δυτική Γερμανία και στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.
Είναι πρόεδρος του ερευνητικού Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Future Worlds Center (FutureWorlds.eu) και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Institute for 21st Century Agoras (globalagoras.org). Γεννήθηκε στην Πάφο το 1958, γιός του εκπαιδευτικού Χριστόδουλου Λαούρη. Είναι παντρεμένος με την Παιδοψυχίατρο Ιουλιέττα Καλλή-Λαούρη και έχουν μια κόρη τη Ρωμίνα.
Στις αρχές του 90, μαζί με συνεργάτες, ίδρυσε την αλυσίδα σχολών CYBER, η οποία είχε ως στόχο την καλλιέργια της δημιουργικής σκέψης και της ικανότητας επίλυσης προβλημάτων μέσα από την ένταξη της πληροφορικής στην εκπαίδευση. Ως κοινωνικός επιχειρηματίας (social entrepreneur) έχει ασχοληθεί έντονα με θέματα ειρήνης και ειδικότερα με το δημοκρατικό δομημένο διάλογο ως μέθοδο επίλυσης πολύπλοκλων προβλημάτων και επίτευξης κοινωνικών μεταρρυθμίσεων. Η ομάδα του έχει αναλάβει πέραν των 30 διεθνών και/ή Ευρωπαϊκών έργων σε θέματα κοινωνικής ευθύνης και μεταρρύθμισης. Η δουλειά του έχει αναγνωριστεί με πολλά βραβεία όπως το Βραβείο Καινοτομίας και Δημιουργικότητας της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων (για την καινοτομική ύλη των σχολών CYBER), το Βραβείο της Ελληνικής Εταιρείας συστημικών Μελετών για Διακεκριμένους Επιστήμονες (για την ανάπτυξη και εφαρμογή της συστημικής επιστήμης δομημένου διαλόγου) και πρόσφατα το Ευρω-Μεσογειακό Βραβείο για Διάλογο μεταξύ των Πολιτισμών (Honorable Mention -second place) του Anna Lindh Foundation (για την προώθηση της ειρήνης και των στόχων της χιλιετηρίδας).
Ο Γιάννης Λαούρης έχει εκδόσει διάφορα βιβλία όπως το Masks of Demons (masksofdemons.com) το οποίο πραγματεύεται την έννοια των στερεοτύπων. Πιο πρόσφατα έχει παρέμβει με τις "10 Εντολές Πολιτών προς Πολιτεία" (citizenscommandments.com). Έχει στο ενεργητικό του περισσότερες από 50 αναφορές σε επιστημονικά περιοδικά και 20 περίπου κεφάλαια σε επιστημονικά βιβλία. Έχει παρουσιάσει επιστημονικές εργασίες σε πέραν των 130 συνεδρίων σε θέματα νευροεπιστήμης, παιδείας, τεχνολογίας, διαλόγου και ειρήνης.

That's All

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Βενετία, Ιταλία: Άνθρωποι διαμαρτύρονται κατά της εισαγωγής ενός συστήματος εγγραφής και της επιβολής τέλους στους τουρίστες που επισκέπτονται την πόλη για μία ημέρα, το οποίο προορίζεται για τη διατήρηση της λιμνοθάλασσας της πόλης. Manuel Silvestri/Reuters

Ήξερες ότι...

Στα Νησιά του Σολομώντα, μέχρι τον 20ό αιώνα, χρησιμοποιούσαν τα δόντια των σκύλων ως νομίσματα.

Σήμερα


Παρασκευή
26
Απριλίου
2024
Παγκόσμια Ημέρα Διανοητικής Ιδιοκτησίας

Γιορτάζουν :Γλαφύρα, Γλαφυρή, Γλαφυρούλα, Γλαφυρός

1607
Οι πρώτοι Βρετανοί άποικοι αποβιβάζονται στην βόρειο Αμερική, στις ακτές της σημερινής Βιρτζίνια..
1902
Ο ποδοσφαιρικός σύλλογος Νιούτον Χιθ μετονομάζεται σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
1933
Ιδρύεται η Γκεστάπο, η μυστική αστυνομία του ναζιστικού καθεστώτος.
1986
Στον πυρηνικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας του Τσερνόμπιλ, στη Σοβιετική Ένωση, σημειώνεται έκρηξη, με αποτέλεσμα το χειρότερο πυρηνικό ατύχημα στην Ιστορία.
1994
Διεξάγονται οι πρώτες πολυφυλετικές εκλογές στη Νότιο Αφρική.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy