Φωτογραφία της ημέρας

kidcineΛιλιπούτειοι σινεφίλ. Ενας κινηματογράφος φτιαγμένος αποκλειστικά για παιδιά ετοιμάζεται να ανοίξει τις πύλες του στην Καλιφόρνια. Τo Cinepolis εκτός από τα αναπαυτικά καθίσματα θα έχει και ξαπλώστρες, όπου οι μικροί θεατές θα μπορούν να δουν την ταινία στην αγκαλιά της μαμάς και στο πλάι θα υπάρχει και ένας παιδότοπος για όσους βρουν την ταινία βαρετή. REUTERS/Mike Blake

Ήξερες ότι...

Τον 3o αιώνα π.χ. οι αρχαίοι κάτοικοι της Ιταλίας φορούσαν μασέλες φτιαγμένες από δόντια ζώων.

 


LaouriΟ Γιάννης Λαούρης σπούδασε ιατρική στην πρώην Ανατολική Γερμανία και εκπαιδεύτηκε ως ερευνητής νευροφυσιολόγος και ως μηχανικός συστημάτων στη Δυτική Γερμανία και στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.
Είναι πρόεδρος του ερευνητικού Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Future Worlds Center (FutureWorlds.eu) και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Institute for 21st Century Agoras (globalagoras.org). Γεννήθηκε στην Πάφο το 1958, γιός του εκπαιδευτικού Χριστόδουλου Λαούρη. Είναι παντρεμένος με την Παιδοψυχίατρο Ιουλιέττα Καλλή-Λαούρη και έχουν μια κόρη τη Ρωμίνα.
Στις αρχές του 90, μαζί με συνεργάτες, ίδρυσε την αλυσίδα σχολών CYBER, η οποία είχε ως στόχο την καλλιέργια της δημιουργικής σκέψης και της ικανότητας επίλυσης προβλημάτων μέσα από την ένταξη της πληροφορικής στην εκπαίδευση. Ως κοινωνικός επιχειρηματίας (social entrepreneur) έχει ασχοληθεί έντονα με θέματα ειρήνης και ειδικότερα με το δημοκρατικό δομημένο διάλογο ως μέθοδο επίλυσης πολύπλοκλων προβλημάτων και επίτευξης κοινωνικών μεταρρυθμίσεων. Η ομάδα του έχει αναλάβει πέραν των 30 διεθνών και/ή Ευρωπαϊκών έργων σε θέματα κοινωνικής ευθύνης και μεταρρύθμισης. Η δουλειά του έχει αναγνωριστεί με πολλά βραβεία όπως το Βραβείο Καινοτομίας και Δημιουργικότητας της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων (για την καινοτομική ύλη των σχολών CYBER), το Βραβείο της Ελληνικής Εταιρείας συστημικών Μελετών για Διακεκριμένους Επιστήμονες (για την ανάπτυξη και εφαρμογή της συστημικής επιστήμης δομημένου διαλόγου) και πρόσφατα το Ευρω-Μεσογειακό Βραβείο για Διάλογο μεταξύ των Πολιτισμών (Honorable Mention -second place) του Anna Lindh Foundation (για την προώθηση της ειρήνης και των στόχων της χιλιετηρίδας).
Ο Γιάννης Λαούρης έχει εκδόσει διάφορα βιβλία όπως το Masks of Demons (masksofdemons.com) το οποίο πραγματεύεται την έννοια των στερεοτύπων. Πιο πρόσφατα έχει παρέμβει με τις "10 Εντολές Πολιτών προς Πολιτεία" (citizenscommandments.com). Έχει στο ενεργητικό του περισσότερες από 50 αναφορές σε επιστημονικά περιοδικά και 20 περίπου κεφάλαια σε επιστημονικά βιβλία. Έχει παρουσιάσει επιστημονικές εργασίες σε πέραν των 130 συνεδρίων σε θέματα νευροεπιστήμης, παιδείας, τεχνολογίας, διαλόγου και ειρήνης.

Οι υπηρέτες της πολιτείας δεν πρέπει να υπεραμοίβονται. Του Γιάννη Λαούρη

TRACY BARRETT - CRIMINAL DEFENSE ATTORNEY

Για να μπορέσουμε να αναλύσουμε το λόγο ύπαρξης αλλά και το ρόλο που διαδραματίζει στη ζωή των ανθρώπων ο θεσμός αυτών που υπηρετούν την πολιτεία, είναι χρήσιμο να ανατρέξουμε χιλιάδες χρόνια στο παρελθόν και να "θυμηθούμε" τις συνθήκες μέσα από τις οποίες γεννήθηκε ίσως για πρώτη φορά η έννοια. Θα αναλύσουμε το παράδειγμα των πρώτων κυνηγών.  

  Περισσότερα...

 

Μείωσεις μισθών στο δημόσιο 20%, δημιουργεί 25 χιλιάδες θέσεις εργασίας. Του Γιάννη Λαούρη

TRACY BARRETT - CRIMINAL DEFENSE ATTORNEY

Θυμήθηκα σήμερα ότι ο Wilhelm Röntgen δημοσίευσε την εφεύρεση του για τις ακτίνες Χ σε λιγότερη απο μια σελίδα.  Αν έχεις κάτι σημαντικό να πεις, μπορείς να το πείς σε λίγες γραμμές. 

 

  Περισσότερα...

 

Η σοφία της απλής λογικής στα θέματα κοινωνικής δικαιοσύνης. Του Γιάννη Λαούρη

 

TRACY BARRETT - CRIMINAL DEFENSE ATTORNEYΗ φιλελεύθερη οικονομία στην οποία ζούμε εγγυάται σε κάθε νομικό πρόσωπο, είτε αυτό είναι ιδιώτης είτε εταιρεία, ελευθερίες στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται την περιουσία και σχεδιάζει και πραγματοποιεί τις δραστηριότητες του.

  Περισσότερα...

 

Καινοτόμα πρόταση για διάσωση της Κυπριακής Οικονομίας και όχι μόνο. Του Γιάννη Λαούρη και Ανδρέα Σώσειλου

change2121Μια μεγάλη κρίση προσφέρει μοναδική ευκαιρία για στροφή στην καινοτομία και αναζήτηση λύσεων έξω από το κουτί (out of the box). 

  Περισσότερα...

 

Δημιουργική Ανατροπή: Οριζόντια ψήφος και δημοσιοποίηση θέσεων, ψήφων και νομοσχεδίων. Του Γιάννη Λαούρη

change2121Δημοκρατία ορίζεται ως το πολίτευμα στο οποίο η εξουσία πηγάζει από το λαό, ασκείται από το λαό και υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού. 

  Περισσότερα...

 
Περισσότερα Άρθρα...

Πρόσφατα:

Σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό ή διαφημιστικό περιεχόμενο, καθώς και σχόλια άσχετα με το θέμα του άρθρου δεν επιτρέπονται και θα σβήνονται.

Οι απόψεις των αρθρογράφων δεν εκφράζουν απαραίτητα αυτές της εκδοτικής και συντακτικής ομάδας καθώς και των ιδιοκτητών της ιστοσελίδας.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

 
  

Σήμερα

    
Τρίτη
28
Μαρτίου
2017

Γιορτάζουν : Κανένας

1566
Ιδρύεται η πόλη της Βαλέτα στη Μάλτα από τους Ιππότες του Αγίου Ιωάννη.
1802
Ο Χάινριχ Όλμπερς ανακαλύπτει τον αστεροειδή 2 Παλλάς, τον δεύτερο αστεροειδή που ανακαλύφθηκε ποτέ.
1930
Η Κωνσταντινούπολη και η Άγκυρα αλλάζουν το όνομα τους σε Ισταμπούλ και Άνκαρα.
1953
Στο Ισραήλ ο ηγέτης του κόμματος Καντίμα Εχούντ Ολμέρτ κερδίζει τις εκλογές.

Ακολουθήστε μας