Φωτογραφία της ημέρας

sydneiiiΚαύσωνας. Τους 47 βαθμούς Κελσίου έδειξε το θερμόμετρο στο Sydney με τους κατοίκους του να τρέχουν να δροσιστούν στις παραλίες και τις πισίνες δίπλα στην θάλασσα, όπως κάνουν και τα κορίτσια της φωτογραφίας στην Bronte Beach. EPA/JOEL CARRETT

Ήξερες ότι...

"Θα είναι σαν να πάτε βόλτα στην εξοχή. Δεν θα χρειαστείτε καν όπλα", ήταν τα λόγια ενός εκ των διοικητών των συμμαχικών δυνάμεων, στη μάχη του Σομ, το 1916. Σε λιγότερο από μία ώρα, οι απώλειες των συμμάχων είχαν φτάσει τους 57.470 άντρες.

 


Giangos Zinonos

Ο Γιάγκος Ζήνωνος σπούδασε Νομική (LLB) στο Middlesex University στο Λονδίνο και σήμερα εργάζεται στη Βουλή των Αντιπροσώπων ως Επιστημονικός Συνεργάτης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Δημοκρατικού Κόμματος. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών Κύπρου (ΙΚΥΚ), Οργανωτικός Γραμματέας της Νεολαίας του Δημοκρατικού Κόμματος (ΝΕΔΗΚ) και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗΚΟ).

Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Μεσογειακού Δικτύου Φοιτητών (MedNet), Πρόεδρος της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Φοιτητικών Ενώσεων (ΠΟΦΕΝ), Πρόεδρος της Εθνικής Φοιτητικής Ένωσης Κυπρίων Ηνωμένου Βασιλείου (ΕΦΕΚ ΗΒ), Μέλος της Συνόδου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Φοιτητών (ESU), Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Κύπριων Φοιτητών στο Middlesex University, Πρόεδρος της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών (ΠΣΕΜ) και Πρόεδρος της Επαρχιακής Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών (ΕΣΕΜ) Λεμεσού.

Έχει επίσης διατελέσει Πρόεδρος της Φοιτητικής Παράταξης ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ, Γραμματέας Φοιτητικού Τμήματος της ΝΕΔΗΚ και Γραμματέας Τύπου και Διαφώτισης της ΝΕΔΗΚ.

Αδήριτη ανάγκη το άνοιγμα του κεφαλαίου λογοδοσία. Tου Γιάγκου Ζήνωνος

budget-discussion-960

Οι τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με την κυπριακή οικονομία προδιαγράφουν πως το άμεσο μέλλον θα είναι δυσοίωνο. 

  Περισσότερα...

 

Να αποφύγουμε τους «Beppe Grillo»... Tου Γιάγκου Ζήνωνος

budget-discussion-960

Αμέσως μετά από κάθε εκλογική διαδικασία, πέρα από τις πολιτικές αναλύσεις που βρίσκουν όλους όσους συμμετέχουν σε αυτή κερδισμένους, γινόμαστε μάρτυρες βαρυσήμαντων δηλώσεων σε σχέση με τα αυξανόμενα ποσοστά αποχής και την επιθυμία των πολιτικών να καταστήσουν την πολιτική ελκυστική προς τους πολίτες.

  Περισσότερα...

 

Συζήτηση χωρίς αντικείμενο και χωρίς ουσία, του Γιάγκου Ζήνωνος

budget-discussion-960Η συζήτηση και η έγκριση του κρατικού προϋπολογισμού, αποτελεί κατά γενική ομολογία, κορυφαία νομοθετική και προπαντός πολιτική πράξη για κάθε εθνικό κοινοβούλιο.

  Περισσότερα...

 

Η δημοκρατική βούληση του κόσμου, του Γιάγκου Ζήνωνος

Democracy dont foundΗ συνταγή της λιτότητας που εφαρμόζεται σε όλη την Ευρώπη αντιμετωπίζεται κριτικά από διεθνείς προσωπικότητες και οργανισμούς καθώς υπονομεύει την ίδια τη δημοκρατία. 

  Περισσότερα...

 

Η κρίση χρέους έχει μετατραπεί σε κρίση δημοκρατίας, του Γιάγκου Ζήνωνος

Democracy dont foundΗ αποτυχία των πολιτικών της λιτότητας είναι πλέον εμφανής σε όλη την Ευρώπη. Οι εμπειρίες από την Ελλάδα, την Ισπανία και την Πορτογαλία δείχνουν ότι η συνταγή της λιτότητας δεν αποτελεί κατάλληλη θεραπεία καθώς οι οικονομίες οδηγήθηκαν σε περαιτέρω ύφεση.

  Περισσότερα...

 

Σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό ή διαφημιστικό περιεχόμενο, καθώς και σχόλια άσχετα με το θέμα του άρθρου δεν επιτρέπονται και θα σβήνονται.

Οι απόψεις των αρθρογράφων δεν εκφράζουν απαραίτητα αυτές της εκδοτικής και συντακτικής ομάδας καθώς και των ιδιοκτητών της ιστοσελίδας.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

 
  

Σήμερα

    
Δευτέρα
16
Ιανουαρίου
2017

Γιορτάζουν : Δανάη, Δαν

1547
Ο Ιβάν ο Τρομερός ανακηρύσσεται Τσάρος της Ρωσίας.
1820
Ο Ιωάννης Καποδίστριας αρνιέται τη τη ηγεσία της Φιλικής Εταιρείας πιστεύοντας ότι θα βοηθούσε καλύτερα από τη θέση του υπουργού εξωτερικών της Ρωσίας.
1920
Γίνεται στο Παρίσι η πρώτη συνεδρίαση της Κοινωνίας των Εθνών πρόδρομου του ΟΗΕ.
1945
Ο Αδόλφος Χίτλερ καταφεύγει στο υπόγειο καταφύγιο του, το επονομαζόμενο Führerbunker.
1969
Αυτοπυρπολείται ο Τσέχος φοιτητής Γιαν Πάλαχ στην Πλατεία Βέντσεσλας στην Πράγα ως πολιτική διαμαρτυρία.
2004
Τίθεται σε ισχύ το νέο Σύνταγμα του Αφγανιστάν.

Ακολουθήστε μας