Φωτογραφία της ημέρας

mpourgaisrΜπούργκα στο Ισραήλ. Ορθόδοξες Εβραίες βαδίζουν στην γειτονιά Mea Shearim της Ιερουσαλήμ μαζί με τα παιδιά τους, καλυπτόμενες από ένα μαύρο πανί για λόγους σεμνότητας. Αν και η μπούργκα είναι χαρακτηριστικό ένδυμα του Ισλάμ, ένα καινούργιο (ως προς την έξαρση) φαινόμενο παρατηρείται στο Ισραήλ με όλο και περισσότερες θρησκευόμενες γυναίκες να επιλέγουν αυτόν τον τύπο ντυσίματος όταν βγαίνουν έξω από το σπίτι τους, φαινόμενο που απαντάται πια σε αρκετές εκατοντάδες στην χώρα. EPA/ABIR SULT

Ήξερες ότι...

Τουλάχιστον άλλοι 9.000.000 άνθρωποι έχουν γενέθλια την ίδια μέρα με εσένα.

 


ergatoudis

Ο Γιώργος Θωμαϊδης είναι ειδικευόμενος Ψυχίατρος στο Ψυχιατρείο Θεσσαλονίκης.
Σπούδασε Ιατρική στη Θεσσαλονίκη, και παράλληλα με την ειδικότητά του, συμμετέχει σε ερευνητικές εργασίες επάνω στην κοινωνική ψυχιατρική και στην αναζήτηση πρωτότυπων τρόπων προσέγγισης των ψυχικών διεργασιών. Έχει μετάσχει ενεργά στις πολιτικές για την αλλαγή της υπάρχουσας οικονομικής πολιτικής στην Ελλάδα υπέρ των ασθενέστερων ομάδων, με γνώμονα τη διαφάνεια, την αξιοκρατία και τις ίσες ευκαιρίες για όλους. Γράφει σε blog και σε έντυπα, για την ελληνική πολιτική και τη συλλογική συμπεριφορά.

 

Τουρκία: Όταν όλοι βλέπουμε εκείνο που μας αρέσει. Του Γιώργου Θωμαΐδη

775555544433332246476478kj0

Το πιο εντυπωσιακό γεγονός σχετικά με τα γεγονότα στην Τουρκία αυτή την εποχή, είναι ότι, στη Δύση, όλες οι πολιτικές παρατάξεις βλέπουν στις τουρκικές εξελίξεις κάτι το οποίο τους αρέσει. 

  Περισσότερα...

 

Πρόσφατα:

Σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό ή διαφημιστικό περιεχόμενο, καθώς και σχόλια άσχετα με το θέμα του άρθρου δεν επιτρέπονται και θα σβήνονται.

Οι απόψεις των αρθρογράφων δεν εκφράζουν απαραίτητα αυτές της εκδοτικής και συντακτικής ομάδας καθώς και των ιδιοκτητών της ιστοσελίδας.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

 
  

Σήμερα

    
Τετάρτη
29
Μαρτίου
2017

Γιορτάζουν : Κανένας

1549
Ιδρύεται η πόλη Σαλβαντόρ ντα Μπαΐα, η πρώτη πρωτεύουσα της Βραζιλίας.
1799
Η Πολιτεία της Νέας Υόρκης ψηφίζει νόμο με στόχο την σταδιακή κατάργηση της δουλείας.
1864
Η Αγγλία ανακοινώνει ότι παραχωρεί τα Επτάνησα στην Ελλάδα, ως προίκα στον νέο βασιλιά Γεώργιο Α.
1901
Πρώτες κοινοβουλευτικές εκλογές στην Αυστραλία.
1974
Το διαστημόπλοιο Μάρινερ 10 παίρνει τις πρώτες κοντινές φωτογραφίες από τον πλανήτη Ερμή.
2004
Οι εξής χώρες του πρώην Ανατολικού Μπλοκ εισέρχονται στο ΝΑΤΟ: Βουλγαρία, Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία.
2006
Ο Ισμαήλ Χανίγια, ανώτατος πολιτικός ηγέτης της Χαμάς, αναλαμβάνει επίσημα Πρωθυπουργός της Παλαιστίνης.

Ακολουθήστε μας