Φωτογραφία της ημέρας

mosulenglisΤα γράμματα τα μαθαίνεις μικρός. Και την βία επίσης. Ετσι αξίζει κάποιος να ρίξει μια ματιά για να δει με ποιες λέξεις μαθαίνουν αγγλικά τα παιδιά που εκπαιδεύει το Ισλαμικό κράτος. Το «εκπαιδευτικό» βιβλίο βρέθηκε στην Μοσούλη. REUTERS/Khalid al Mousily

Ήξερες ότι...

Τα Lego είναι εφεύρεση του Δανού κατασκευαστή παιχνιδιών Όλε Κρίστιανσεν. Πρωτοπαρουσιάστηκαν στην αγορά το 1949, ενώ έξι μοναχά τουβλάκια μπορούν να συνδυαστούν μεταξύ τους με 102.981.500 διαφορετικούς τρόπους.

 


ergatoudis

Φώφη Κωνσταντινίδου, Ph.D., CCC-SLP είναι Καθηγήτρια Γλωσσικών Διαταραχών και Κλινικής Νευροψυχολογίας στο Τμήμα Ψυχολογίας και διευθύντρια του Κέντρου Εφαρμοσμένης Νευροεπιστήμης του του Πανεπιστημίου Κύπρου.

 Η Δρ. Κωνσταντινίδου μετέβηκε στις ΗΠΑ με υποτροφία του Fulbrightτο 1983. Ολοκλήρωσε βασικές (1987), μεταπτυχιακές (1989) και διδακτορικές (1995) σπουδές στο University of Northern Iowa, Southern Illinois University, και University of Cincinnati αντίστοιχα. Με την ολοκλήρωση των διδακτορικών της σπουδών  το 1995 εργάστηκε ως καθηγήτρια στο τμήμα Λογοπαθολογίας και Ακουολογίας του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι στο Οχάιο όπου κατέκτησε την βαθμίδα της Καθηγήτριας. Τον Ιούλιο 2006 επέστρεψε στην όπου και το 2008 δημιούργησε το εργαστήριο Νευρογνωστικών Ερευνών του Τμήματος Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Η κ. Κωνσταντινίδου διετέλεσε Πρόεδρος του Τμήματος Ψυχολογίας από το 2008-2012.

Το ερευνητικό, ακαδημαϊκό και κλινικό της έργο εστιάζεται στις νευρολογικές και οργανικές διαταραχές του κεντρικού νευρικού συστήματος και τις επιδράσεις τους στις γνωστικές λειτουργίες του ανθρωπίνου οργανισμού όπως γλώσσα, μνήμη, και επιτελικές λειτουργίες.  Η Δρ. Κωνσταντινίδου δημοσιεύει τις ερευνητικές εργασίες της σε επιστημονικά περιοδικά και παρουσιάζει την δουλειά της σε διεθνή συνέδρια. Έχει λάβει ερευνητικές χρηματοδοτήσεις που ξεπερνούν τα 3 εκ. ευρώ από διάφορους οργανισμούς όπως το National Institutes of Health των ΗΠΑ, το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας της Κύπρου και την Ευρωπαϊκή Ένωση για την διεξαγωγή ερευνών πού αποσκοπούν στην εξεύρεση αποτελεσματικών μεθόδων νοητικής αποκατάστασης ασθενών με επίκτητες νευρολογικές διαταραχές όπως εγκεφαλική διάσειση και τη νοητική γήρανση. Η κ. Κωνσταντινίδου συμμετέχει και προεδρεύει σε διεθνείς επιτροπές συμπεριλαμβανομένου και της Διεθνούς Επιτροπής του Αμερικανικού Κογκρέσου Ιατρικής Αποκατάστασης. 

Η κρίση της δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης: Ποιο είναι το όραμα της Πολιτείας; Της Φώφης Κωνσταντινίδου

photo7897999999777

Έχουν γραφτεί αρκετά αυτές τις μέρες από συνάδελφους και φίλους των κρατικών πανεπιστημίων με στόχο να διαλευκάνουν  τις ανακρίβειες ή την παραπληροφόρηση που ίσως να έπληττε κάποιους βουλευτές και κάποιους αξιωματούχους της χώρας οι οποίοι έχουν προβεί σε πράξεις (βλ. «τροπολογίες») που δεν συνάδουν με την κοινή λογική. 

  Περισσότερα...

 

Σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό ή διαφημιστικό περιεχόμενο, καθώς και σχόλια άσχετα με το θέμα του άρθρου δεν επιτρέπονται και θα σβήνονται.

Οι απόψεις των αρθρογράφων δεν εκφράζουν απαραίτητα αυτές της εκδοτικής και συντακτικής ομάδας καθώς και των ιδιοκτητών της ιστοσελίδας.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

 
  

Σήμερα

    
Δευτέρα
20
Φεβρουαρίου
2017

Γιορτάζουν : Κανένας

1857
Τερματίζεται η αγγλογαλλική κατοχή Αθηνών-Πειραιώς, η οποία έγινε με πρόσχημα εξαναγκασμού της Ελλάδος σε ουδετερότητα κατά τον ρωσοτουρκικό πόλεμο.
1872
Εγκαίνια του Metropolitan Museum of Art στη Νέα Υόρκη.
1913
Οι Βούλγαροι επιτίθενται αιφνιδιαστικά κατά της Νιγρίτας, αλλά μετά από τριήμερο αγώνα, υποχρεώνονται να υποχωρήσουν προς τις Σέρρες. (Αρχή Β Βαλκανικού Πολέμου.)

Ακολουθήστε μας