Φωτογραφία της ημέρας

tourismektΜε τον πολιτισμό για κράχτη. Ανοιξε τις πύλες της η Διεθνής Εκθεση για τον Τουρισμό (FITUR) στην Μαδρίτη, με την κάθε χώρα που συμμετέχει να προσπαθεί να κερδίσει τις εντυπώσεις και τους tour operators. Στην φωτογραφία ένας χορευτής με παραδοσιακή στολή διαφημίζει τις ανέσεις και το τοπικό χρώμα ενός ξενοδοχείου στο Μεξικό. REUTERS/Paul Hanna

Ήξερες ότι...

Λόγω κρουσμάτων κερδοφορίας, από το 1950 και έκτοτε όλοι οι νικητές των Όσκαρ υπογράφουν συμβόλαιο, σύμφωνα με το οποίο τους απαγορεύεται να πουλήσουν το πολυπόθητο βραβείο.

 


ergatoudis

Φώφη Κωνσταντινίδου, Ph.D., CCC-SLP είναι Καθηγήτρια Γλωσσικών Διαταραχών και Κλινικής Νευροψυχολογίας στο Τμήμα Ψυχολογίας και διευθύντρια του Κέντρου Εφαρμοσμένης Νευροεπιστήμης του του Πανεπιστημίου Κύπρου.

 Η Δρ. Κωνσταντινίδου μετέβηκε στις ΗΠΑ με υποτροφία του Fulbrightτο 1983. Ολοκλήρωσε βασικές (1987), μεταπτυχιακές (1989) και διδακτορικές (1995) σπουδές στο University of Northern Iowa, Southern Illinois University, και University of Cincinnati αντίστοιχα. Με την ολοκλήρωση των διδακτορικών της σπουδών  το 1995 εργάστηκε ως καθηγήτρια στο τμήμα Λογοπαθολογίας και Ακουολογίας του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι στο Οχάιο όπου κατέκτησε την βαθμίδα της Καθηγήτριας. Τον Ιούλιο 2006 επέστρεψε στην όπου και το 2008 δημιούργησε το εργαστήριο Νευρογνωστικών Ερευνών του Τμήματος Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Η κ. Κωνσταντινίδου διετέλεσε Πρόεδρος του Τμήματος Ψυχολογίας από το 2008-2012.

Το ερευνητικό, ακαδημαϊκό και κλινικό της έργο εστιάζεται στις νευρολογικές και οργανικές διαταραχές του κεντρικού νευρικού συστήματος και τις επιδράσεις τους στις γνωστικές λειτουργίες του ανθρωπίνου οργανισμού όπως γλώσσα, μνήμη, και επιτελικές λειτουργίες.  Η Δρ. Κωνσταντινίδου δημοσιεύει τις ερευνητικές εργασίες της σε επιστημονικά περιοδικά και παρουσιάζει την δουλειά της σε διεθνή συνέδρια. Έχει λάβει ερευνητικές χρηματοδοτήσεις που ξεπερνούν τα 3 εκ. ευρώ από διάφορους οργανισμούς όπως το National Institutes of Health των ΗΠΑ, το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας της Κύπρου και την Ευρωπαϊκή Ένωση για την διεξαγωγή ερευνών πού αποσκοπούν στην εξεύρεση αποτελεσματικών μεθόδων νοητικής αποκατάστασης ασθενών με επίκτητες νευρολογικές διαταραχές όπως εγκεφαλική διάσειση και τη νοητική γήρανση. Η κ. Κωνσταντινίδου συμμετέχει και προεδρεύει σε διεθνείς επιτροπές συμπεριλαμβανομένου και της Διεθνούς Επιτροπής του Αμερικανικού Κογκρέσου Ιατρικής Αποκατάστασης. 

Η κρίση της δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης: Ποιο είναι το όραμα της Πολιτείας; Της Φώφης Κωνσταντινίδου

photo7897999999777

Έχουν γραφτεί αρκετά αυτές τις μέρες από συνάδελφους και φίλους των κρατικών πανεπιστημίων με στόχο να διαλευκάνουν  τις ανακρίβειες ή την παραπληροφόρηση που ίσως να έπληττε κάποιους βουλευτές και κάποιους αξιωματούχους της χώρας οι οποίοι έχουν προβεί σε πράξεις (βλ. «τροπολογίες») που δεν συνάδουν με την κοινή λογική. 

  Περισσότερα...

 

Σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό ή διαφημιστικό περιεχόμενο, καθώς και σχόλια άσχετα με το θέμα του άρθρου δεν επιτρέπονται και θα σβήνονται.

Οι απόψεις των αρθρογράφων δεν εκφράζουν απαραίτητα αυτές της εκδοτικής και συντακτικής ομάδας καθώς και των ιδιοκτητών της ιστοσελίδας.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

 
  

Σήμερα

    
Σάββατο
21
Ιανουαρίου
2017

Γιορτάζουν : Αγνή, Αγνούλα, Ευγένιος, Ευγένης, Μάξιμος, Μάξιμη, Μάξιμα, Νεόφυτος, Νεοφυτία, Νεοφύτη, Πάτροκλος, Πατρόκλειος, Πατροκλέας, Πατροκλής

1789
Τυπώνεται στη Βοστώνη η πρώτη αμερικανική νουβέλα, με τίτλο "The Power of Sympathy: or the Triumph of Nature Founded in Truth".
1830
Υπογράφεται στο Λονδίνο μεταξύ Αγγλίας, Γαλλίας και Ρωσίας πρωτόκολλο με το οποίο η Ελλάδα ανακηρύσσεται ανεξάρτητο κράτος.
1911
Διεξάγεται για πρώτη φορά στο Μόντε Κάρλο το ράλι αυτοκινήτων της ομώνυμης πόλης.
1924
Ο Ελευθέριος Βενιζέλος προαναγγέλλει δημοψήφισμα για το πολιτειακό.
1925
Το κοινοβούλιο της Αλβανίας ανακηρύσσει τη χώρα σε Δημοκρατία. Πρώτος πρόεδρος της είναι ο Αχμέτ Ζόγου.
1989
Η Ελλάδα υπό διεθνή οικονομικό έλεγχο.
1996
Στην Ελλάδα σχηματίζεται κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Κωνσταντίνο Σημίτη.

Ακολουθήστε μας