Φωτογραφία της ημέρας

tourismektΜε τον πολιτισμό για κράχτη. Ανοιξε τις πύλες της η Διεθνής Εκθεση για τον Τουρισμό (FITUR) στην Μαδρίτη, με την κάθε χώρα που συμμετέχει να προσπαθεί να κερδίσει τις εντυπώσεις και τους tour operators. Στην φωτογραφία ένας χορευτής με παραδοσιακή στολή διαφημίζει τις ανέσεις και το τοπικό χρώμα ενός ξενοδοχείου στο Μεξικό. REUTERS/Paul Hanna

Ήξερες ότι...

Λόγω κρουσμάτων κερδοφορίας, από το 1950 και έκτοτε όλοι οι νικητές των Όσκαρ υπογράφουν συμβόλαιο, σύμφωνα με το οποίο τους απαγορεύεται να πουλήσουν το πολυπόθητο βραβείο.

 


Κατάγεται από τη Λεμεσό και ζει μόνιμα (?) στη Λευκωσία. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στην Κύπρο και Δραματουργία στις ΗΠΑ. Έχει δουλέψει στο χώρο του θεάτρου, των ΜΚΟ και της εκπαίδευσης. Τα τελευταία χρόνια ασχολείτε με την έρευνα γύρω από τη σχέση Πολιτιστικής Παραγωγής και Ταυτότητας, με στόχο την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής. Από το 2004 είναι μέλος του  Rooftop Theatre Group.  Την ενδιαφέρει ο πολιτιστικός ακτιβισμός ως στάση ζωής για τον καλλιτέχνη, αλλά και τον πολίτη.

 

Twitter: @elladaeva

Από την «Εξέγερση των Καστόρων» στη Σαλαμίνα. Της Ελλάδας Ευαγγέλου

beavere

Το 1935 στις ΗΠΑ άρχισε, μαζί με άλλα προγράμματα στηριξης της Αμερικανικής οικονομίας που είχε περάσει την μεγάλη κρίση του 1929, και το Ομοσπονδιακό Πρόγραμμα θεάτρου (Federal Theatre Project).

  Περισσότερα...

 

«Αποδείξη βιασμού ζητά το κράτος». Της Ελλάδας Ευαγγέλου

rooftopellada

Θυμάμαι τότε μου έκανε μεγάλη εντύπωση: η ιστορία μιας γυναίκας που ερχόμενη στο Λήδρα Πάλας από περιορισμό στο χωριό της στην βόρεια Κύπρο μετά τον πόλεμο και την παίρνουν απευθείας στο νοσοκομειο για έκτρωση (θεατρικό έργο Γολγία, Μαρίας Μαρμαρά. Θέατρο Ενα, 2008).

  Περισσότερα...

 

Η κουλτούρα της λύσης ή Η κουλτούρα και η λύση. Της Ελλάδας Ευαγγέλου

kiprosevagge

Διαβάζονται σε σειρά (ή άταχτα).

  Περισσότερα...

 

Δεν Ξεχνώ, Reloaded. Της Ελλάδας Ευαγγέλου

Welcome to the Matrix. Ένα επικάλυμμα πραγματικότητας με τον τίτλο Δεν Ξεχνώ (το Πρώτο). Διαιωνίζεται με θέρμη και σταθερότητα από την Παιδεία, τα ΜΜΕ, τα κόμματα και την πολιτεία. 

  Περισσότερα...

 

Σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό ή διαφημιστικό περιεχόμενο, καθώς και σχόλια άσχετα με το θέμα του άρθρου δεν επιτρέπονται και θα σβήνονται.

Οι απόψεις των αρθρογράφων δεν εκφράζουν απαραίτητα αυτές της εκδοτικής και συντακτικής ομάδας καθώς και των ιδιοκτητών της ιστοσελίδας.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

 
  

Σήμερα

    
Σάββατο
21
Ιανουαρίου
2017

Γιορτάζουν : Αγνή, Αγνούλα, Ευγένιος, Ευγένης, Μάξιμος, Μάξιμη, Μάξιμα, Νεόφυτος, Νεοφυτία, Νεοφύτη, Πάτροκλος, Πατρόκλειος, Πατροκλέας, Πατροκλής

1789
Τυπώνεται στη Βοστώνη η πρώτη αμερικανική νουβέλα, με τίτλο "The Power of Sympathy: or the Triumph of Nature Founded in Truth".
1830
Υπογράφεται στο Λονδίνο μεταξύ Αγγλίας, Γαλλίας και Ρωσίας πρωτόκολλο με το οποίο η Ελλάδα ανακηρύσσεται ανεξάρτητο κράτος.
1911
Διεξάγεται για πρώτη φορά στο Μόντε Κάρλο το ράλι αυτοκινήτων της ομώνυμης πόλης.
1924
Ο Ελευθέριος Βενιζέλος προαναγγέλλει δημοψήφισμα για το πολιτειακό.
1925
Το κοινοβούλιο της Αλβανίας ανακηρύσσει τη χώρα σε Δημοκρατία. Πρώτος πρόεδρος της είναι ο Αχμέτ Ζόγου.
1989
Η Ελλάδα υπό διεθνή οικονομικό έλεγχο.
1996
Στην Ελλάδα σχηματίζεται κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Κωνσταντίνο Σημίτη.

Ακολουθήστε μας