Φωτογραφία της ημέρας

mosulenglisΤα γράμματα τα μαθαίνεις μικρός. Και την βία επίσης. Ετσι αξίζει κάποιος να ρίξει μια ματιά για να δει με ποιες λέξεις μαθαίνουν αγγλικά τα παιδιά που εκπαιδεύει το Ισλαμικό κράτος. Το «εκπαιδευτικό» βιβλίο βρέθηκε στην Μοσούλη. REUTERS/Khalid al Mousily

Ήξερες ότι...

Τα Lego είναι εφεύρεση του Δανού κατασκευαστή παιχνιδιών Όλε Κρίστιανσεν. Πρωτοπαρουσιάστηκαν στην αγορά το 1949, ενώ έξι μοναχά τουβλάκια μπορούν να συνδυαστούν μεταξύ τους με 102.981.500 διαφορετικούς τρόπους.

 


Κατάγεται από τη Λεμεσό και ζει μόνιμα (?) στη Λευκωσία. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στην Κύπρο και Δραματουργία στις ΗΠΑ. Έχει δουλέψει στο χώρο του θεάτρου, των ΜΚΟ και της εκπαίδευσης. Τα τελευταία χρόνια ασχολείτε με την έρευνα γύρω από τη σχέση Πολιτιστικής Παραγωγής και Ταυτότητας, με στόχο την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής. Από το 2004 είναι μέλος του  Rooftop Theatre Group.  Την ενδιαφέρει ο πολιτιστικός ακτιβισμός ως στάση ζωής για τον καλλιτέχνη, αλλά και τον πολίτη.

 

Twitter: @elladaeva

Από την «Εξέγερση των Καστόρων» στη Σαλαμίνα. Της Ελλάδας Ευαγγέλου

beavere

Το 1935 στις ΗΠΑ άρχισε, μαζί με άλλα προγράμματα στηριξης της Αμερικανικής οικονομίας που είχε περάσει την μεγάλη κρίση του 1929, και το Ομοσπονδιακό Πρόγραμμα θεάτρου (Federal Theatre Project).

  Περισσότερα...

 

«Αποδείξη βιασμού ζητά το κράτος». Της Ελλάδας Ευαγγέλου

rooftopellada

Θυμάμαι τότε μου έκανε μεγάλη εντύπωση: η ιστορία μιας γυναίκας που ερχόμενη στο Λήδρα Πάλας από περιορισμό στο χωριό της στην βόρεια Κύπρο μετά τον πόλεμο και την παίρνουν απευθείας στο νοσοκομειο για έκτρωση (θεατρικό έργο Γολγία, Μαρίας Μαρμαρά. Θέατρο Ενα, 2008).

  Περισσότερα...

 

Η κουλτούρα της λύσης ή Η κουλτούρα και η λύση. Της Ελλάδας Ευαγγέλου

kiprosevagge

Διαβάζονται σε σειρά (ή άταχτα).

  Περισσότερα...

 

Δεν Ξεχνώ, Reloaded. Της Ελλάδας Ευαγγέλου

Welcome to the Matrix. Ένα επικάλυμμα πραγματικότητας με τον τίτλο Δεν Ξεχνώ (το Πρώτο). Διαιωνίζεται με θέρμη και σταθερότητα από την Παιδεία, τα ΜΜΕ, τα κόμματα και την πολιτεία. 

  Περισσότερα...

 

Σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό ή διαφημιστικό περιεχόμενο, καθώς και σχόλια άσχετα με το θέμα του άρθρου δεν επιτρέπονται και θα σβήνονται.

Οι απόψεις των αρθρογράφων δεν εκφράζουν απαραίτητα αυτές της εκδοτικής και συντακτικής ομάδας καθώς και των ιδιοκτητών της ιστοσελίδας.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

 
  

Σήμερα

    
Δευτέρα
20
Φεβρουαρίου
2017

Γιορτάζουν : Κανένας

1857
Τερματίζεται η αγγλογαλλική κατοχή Αθηνών-Πειραιώς, η οποία έγινε με πρόσχημα εξαναγκασμού της Ελλάδος σε ουδετερότητα κατά τον ρωσοτουρκικό πόλεμο.
1872
Εγκαίνια του Metropolitan Museum of Art στη Νέα Υόρκη.
1913
Οι Βούλγαροι επιτίθενται αιφνιδιαστικά κατά της Νιγρίτας, αλλά μετά από τριήμερο αγώνα, υποχρεώνονται να υποχωρήσουν προς τις Σέρρες. (Αρχή Β Βαλκανικού Πολέμου.)

Ακολουθήστε μας