Φωτογραφία της ημέρας

kladispaingΙσπανικό κρύο. Το θερμόμετρο να δείχνει μείον 12 βαθμούς Κελσίου και αρκετές περιοχές να βλέπουν χιόνι μετά από δεκαετίες, είναι αντιμέτωπη η Ισπανία. Στην φωτογραφία ένα παγωμένο κλαδί στην Zaragoza. EPA/JAVIER DEBOLLADA

Ήξερες ότι...

Μια έρευνα στις Η.Π.Α. έδειξε πως στα αμερικανικά χρήματα υπήρχαν επικίνδυνα βακτηρίδια, όπως ο σταφυλόκοκκος -σε ποσοστό 18% στα νομίσματα και 7% στα χαρτονομίσματα.

 


Έχω κάθε δικαίωμα να ρωτώ τον αρμόδιο υπουργό για να ξέρω τι ψηφίζω! Της Ειρήνης Χαραλαμπίδου

 

onekkkkkxaraa

Απάντηση στο άρθρο του Π. Παπαγιάννη

Ας πούμε ότι το δώρο δεν είναι 6 εκατομμύρια αλλά τρία ή τέσσερα. Γιατί περί δώρου πρόκειται. Το Κράτος και ο φορολογούμενος πολίτης δεν έχει καμιά υποχρέωση να πληρώσει εκ των υστέρων αυτά τα χρήματα.

Υπάρχουν χιλιάδες εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα οι οποίοι δεν λαμβάνουν τη σύνταξη και το εφάπαξ. Όσοι προσλήφθηκαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουν μόνο την κάλυψη του σχεδίου κοινωνικών ασφαλίσεων. Άλλες μερικές χιλιάδες έχουν ταμεία προνοίας. Συζητείται και είναι σωστό να καλυφθούν από Ταμείο Προνοίας και οι νέοι δημόσιοι υπάλληλοι. Κανένας δεν έχει βάλει θέμα να καλυφθούν όλοι με το συνταξιοδοτικό σχέδιο. Αυτό το σχέδιο έκλεισε με πρόταση της δικής μας Κυβέρνησης επειδή θα τίναζε τα οικονομικά του Κράτους και της χώρας μας στον αέρα σύμφωνα με τις εκθέσεις των αναλογιστών.

Χωρίς αναλογιστική έκθεση, με τον ψευδή ισχυρισμό στην έκθεση αντικτύπου ότι κάτι τέτοιο δε θα απαιτήσει δημόσια δαπάνη, έχει έρθει ξανά πρόταση στη Βουλή για να μπουν εκ των υστέρων και αναδρομικά από το 1994 σε ένα σχέδιο που έχει κλείσει για 26 άτομα. Συγνώμη αλλά εγώ θεωρώ ότι υπάρχει θέμα. Και έχω κάθε δικαίωμα στο πλαίσιο των καθηκόντων μου ως βουλευτού να θέτω ερωτήματα για να ξέρω τι ψηφίζω.

Γράφει: Ειρήνη Χαραλαμπίδου

 

Έχω κάθε δικαίωμα να ρωτώ τον αρμόδιο υπουργό για να ξέρω τι ψηφίζω! Της Ειρήνης Χαραλαμπίδου

Σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό ή διαφημιστικό περιεχόμενο, καθώς και σχόλια άσχετα με το θέμα του άρθρου δεν επιτρέπονται και θα σβήνονται.

Οι απόψεις των αρθρογράφων δεν εκφράζουν απαραίτητα αυτές της εκδοτικής και συντακτικής ομάδας καθώς και των ιδιοκτητών της ιστοσελίδας.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

 
  

Σήμερα

    
Τετάρτη
25
Ιανουαρίου
2017

Γιορτάζουν : Γρηγόρης, Γρηγορία, Γρηγόριος, Γόλης, Μαργαρίτα

1835
Αρχίζει η ισχύς του Οργανισμού των Δικαστηρίων (εκδόθηκε ως νόμος το 1834).
1935
Ο ποιητής Ανδρέας Εμπειρίκος δίνει μία ιστορικά σημαντική διάλεξη «Περί συρρεαλισμού» στη Λέσχη Καλλιτεχνών, εισάγοντας ουσιαστικά τον υπερρεαλισμό στον ελληνικό χώρο.
1938
Μονογράφεται η τελική συμφωνία μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της γερμανικής εταιρείας Telefunken για την εγκατάσταση Ραδιοφωνικού Σταθμού στο Ζάππειο Μέγαρο στην Αθήνα.
1947
Ο Κωνσταντίνος Τσαλδάρης αναλαμβάνει πρωθυπουργός της Ελλάδας.
1949
Λαμβάνει χώρα η πρώτη τελετή απονομής των τηλεοπτικών βραβείων Έμμυ

Ακολουθήστε μας