Φωτογραφία της ημέρας

mosulenglisΤα γράμματα τα μαθαίνεις μικρός. Και την βία επίσης. Ετσι αξίζει κάποιος να ρίξει μια ματιά για να δει με ποιες λέξεις μαθαίνουν αγγλικά τα παιδιά που εκπαιδεύει το Ισλαμικό κράτος. Το «εκπαιδευτικό» βιβλίο βρέθηκε στην Μοσούλη. REUTERS/Khalid al Mousily

Ήξερες ότι...

Τα Lego είναι εφεύρεση του Δανού κατασκευαστή παιχνιδιών Όλε Κρίστιανσεν. Πρωτοπαρουσιάστηκαν στην αγορά το 1949, ενώ έξι μοναχά τουβλάκια μπορούν να συνδυαστούν μεταξύ τους με 102.981.500 διαφορετικούς τρόπους.

 


Έχω κάθε δικαίωμα να ρωτώ τον αρμόδιο υπουργό για να ξέρω τι ψηφίζω! Της Ειρήνης Χαραλαμπίδου

 

onekkkkkxaraa

Απάντηση στο άρθρο του Π. Παπαγιάννη

Ας πούμε ότι το δώρο δεν είναι 6 εκατομμύρια αλλά τρία ή τέσσερα. Γιατί περί δώρου πρόκειται. Το Κράτος και ο φορολογούμενος πολίτης δεν έχει καμιά υποχρέωση να πληρώσει εκ των υστέρων αυτά τα χρήματα.

Υπάρχουν χιλιάδες εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα οι οποίοι δεν λαμβάνουν τη σύνταξη και το εφάπαξ. Όσοι προσλήφθηκαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουν μόνο την κάλυψη του σχεδίου κοινωνικών ασφαλίσεων. Άλλες μερικές χιλιάδες έχουν ταμεία προνοίας. Συζητείται και είναι σωστό να καλυφθούν από Ταμείο Προνοίας και οι νέοι δημόσιοι υπάλληλοι. Κανένας δεν έχει βάλει θέμα να καλυφθούν όλοι με το συνταξιοδοτικό σχέδιο. Αυτό το σχέδιο έκλεισε με πρόταση της δικής μας Κυβέρνησης επειδή θα τίναζε τα οικονομικά του Κράτους και της χώρας μας στον αέρα σύμφωνα με τις εκθέσεις των αναλογιστών.

Χωρίς αναλογιστική έκθεση, με τον ψευδή ισχυρισμό στην έκθεση αντικτύπου ότι κάτι τέτοιο δε θα απαιτήσει δημόσια δαπάνη, έχει έρθει ξανά πρόταση στη Βουλή για να μπουν εκ των υστέρων και αναδρομικά από το 1994 σε ένα σχέδιο που έχει κλείσει για 26 άτομα. Συγνώμη αλλά εγώ θεωρώ ότι υπάρχει θέμα. Και έχω κάθε δικαίωμα στο πλαίσιο των καθηκόντων μου ως βουλευτού να θέτω ερωτήματα για να ξέρω τι ψηφίζω.

Γράφει: Ειρήνη Χαραλαμπίδου

 

Έχω κάθε δικαίωμα να ρωτώ τον αρμόδιο υπουργό για να ξέρω τι ψηφίζω! Της Ειρήνης Χαραλαμπίδου

Σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό ή διαφημιστικό περιεχόμενο, καθώς και σχόλια άσχετα με το θέμα του άρθρου δεν επιτρέπονται και θα σβήνονται.

Οι απόψεις των αρθρογράφων δεν εκφράζουν απαραίτητα αυτές της εκδοτικής και συντακτικής ομάδας καθώς και των ιδιοκτητών της ιστοσελίδας.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

 
  

Σήμερα

    
Δευτέρα
20
Φεβρουαρίου
2017

Γιορτάζουν : Κανένας

1857
Τερματίζεται η αγγλογαλλική κατοχή Αθηνών-Πειραιώς, η οποία έγινε με πρόσχημα εξαναγκασμού της Ελλάδος σε ουδετερότητα κατά τον ρωσοτουρκικό πόλεμο.
1872
Εγκαίνια του Metropolitan Museum of Art στη Νέα Υόρκη.
1913
Οι Βούλγαροι επιτίθενται αιφνιδιαστικά κατά της Νιγρίτας, αλλά μετά από τριήμερο αγώνα, υποχρεώνονται να υποχωρήσουν προς τις Σέρρες. (Αρχή Β Βαλκανικού Πολέμου.)

Ακολουθήστε μας