Και όμως υπερασπίστηκε τον Ρίκκο. Της Ειρήνης Χαραλαμπίδου


 

anastasiadisrikkos

Είναι να αναρωτιέται κανείς, τι απέγιναν οι πομπώδεις προεκλογικές εξαγγελίες του Προέδρου περί διαφάνειας και πάταξης της διαφθοράς και της διαπλοκής.

Δυστυχώς, δεν έχουμε χρεοκοπήσει μόνο οικονομικά, αλλά και ηθικά. Ένα κράτος, που σάπισε μέσα στη διαπλοκή, στο ρουσφέτι και τη διαφθορά που το διακρίνει. Υπάρχει κανείς που να μην έχει διαπιστώσει συμπεριφορές, που κάθε άλλο παρά τιμούν τους θεσμούς και τη Δημοκρατία;

Παράδειγμα,  τα πρόσφατα γεγονότα που καταδεικνύουν νοοτροπίες των κυβερνώντων.  Μέσα σε μια βδομάδα ο Πρόεδρος εξύμνησε τον Γενικό Ελεγκτή, καλώντας τον να είναι άτεγκτος και  να ελέγχει ακόμα και τον ίδιο. Μετά, μας είπε,  ότι «ο Γενικός Ελεγκτής με τη συμπεριφορά του υποσκάπτει τη σοβαρότητα του Θεσμού που υπηρετεί», για να τα μαζέψει ο ίδιος ο Πρόεδρος την επομένη, κακήν κακώς, διαπιστώνοντας την κατακραυγή των πάντων στις μεθοδεύσεις του Υπουργικού.

Τελικά, πρέπει να κάνει πολύ καλά  τη δουλειά του ο κ. Μιχαηλίδης, για αυτό και οι κυβερνώντες δεν θέλουν τον έλεγχο, ενώ με αυτή την παρέμβαση επιχειρούν να εκφοβίσουν κάθε ανεξάρτητο αξιωματούχο,  ο οποίος  δεν υποτάσσεται πλήρως στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης.

Και να ήταν μόνο ο Γενικός Ελεγκτής, αγαπητοί συνάδελφοι; Μαύρη κωμωδία με τόσες υστερίες και αποκεφαλισμούς αξιωματούχων, που επιχειρούν οι κυβερνώντες. Από τη Διοικήτρια της Κεντρικής,  τον τέως Διοικητή, τον Υπουργό Δικαιοσύνης με τον Αρχηγό της Αστυνομίας. Αποκορύφωμα η κόντρα του Προέδρου με τον Γενικό Εισαγγελέα. Και φυσικά, οι Ομηρικοί καυγάδες του Υπουργού Εσωτερικών με τον Γενικό  Ελεγκτή, οι οποίοι κτύπησαν κόκκινο με το «ή εκείνος ή εγώ».

Θα ήταν μεγάλη παράλειψη να μην πιστώσω στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ότι έναν τουλάχιστον “άριστο των αρίστων” εξ αυτών που διόρισε, έκρινε ότι έπρεπε να υπερασπιστεί διακυβεύοντας τον ίδιο τον θεσμό που υπηρετεί. Τον τέως Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα, ο οποίος δικάζεται ενώπιον Κακουργιοδικείου.  Αυτές είναι οι επιλογές της κυβέρνησης Αναστασιάδη!

Και επιτέλους, έχουν περάσει δυόμιση χρόνια. Ας νομιμοποιήσουν, έστω και τώρα, τους συμβούλους των Υπουργών. Η διαμοίραση παράνομων συμβολαίων, εκ μέρους της κυβέρνησης, δεν είναι και το καλύτερο παράδειγμα, που θέλουμε να δείξουμε στους πολίτες.

«Α λά καρτ» εφαρμογή των Νόμων;

Ο σεβασμός στους Νόμους είναι εκ των ων ουκ άνευ. Τόσο εντός, όσο και εκτός Κοινοβουλίου. «Α λα καρτ» εφαρμογή δεν υπάρχει. Ούτε «α λα καρτ» Αρχές.

Όταν εμείς οι ίδιοι, εμείς που είμαστε υπεύθυνοι για τη Νομοθετική λειτουργία, δηλαδή την ψήφιση των Νομοσχεδίων και των Προτάσεων Νόμου, δεν σεβόμαστε τη Νομοθεσία, τότε με ποιό ηθικό έρισμα απαιτούμε από τους πολίτες να το πράξουν;  Ένα τσιγάρο, ένα αμπελοπούλι, μια παράβαση της τροχαίας, ρητορική μίσους, σεξιστικές συμπεριφορές! Καλά και τι έγινε; Υπάρχουν τόσα άλλα σοβαρά. Το ακούσαμε και αυτό,  σε μια προσπάθεια να σώσουν κάποιοι τα του οίκου τους. Ειλικρινά, αυτήν την κουλτούρα δεν τη κατανοώ. Και αυτή ακριβώς η νοοτροπία, είναι που οδήγησε σε καταστροφικές συμπεριφορές! Και αυτές πληρώνουμε σήμερα όλοι μας!

Απόσπασμα της ομιλίας της Βουλευτού του ΑΚΕΛ - Αριστερά Νέες Δυνάμεις Ειρήνης Χαραλαμπίδου για τον Κρατικό Προϋπολογισμό 2015 – 17.12.2015

Γράφει: Ειρήνη Χαραλαμπίδου

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο: Οι πρώην Βρετανίδες Ολυμπιακές καλλιτεχνικές κολυμβήτριες Asha Randall και Katie Clark εμφανίζονται μαζί με τις Sisy Wang και Emily Kuhl σε μία μεγάλη δεξαμενή νερού για να σηματοδοτήσουν τις 100 ημέρες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 στο Παρίσι. Matt Crossick/PA Media Assignments

Ήξερες ότι...

Οι επιστήμονες πίστευαν κάποτε πως αν ποτέ έφτιαχναν μια ατομική βόμβα, αυτή θα ήταν τόσο μεγάλη, που θα έπρεπε να μεταφερθεί στο στόχο με πλοίο. Σήμερα υπάρχουν πυρηνικές βόμβες ισχύος 1 κιλοτόνου, οι οποίες ζυγίζουν περίπου 6 κιλά.

Σήμερα


Σάββατο
20
Απριλίου
2024

Γιορτάζουν : Ζακχαίος, Ζάκχος, Ζάχος

1862
Πραγματοποιείται το πρώτο πείραμα παστερίωσης από τους Λουί Παστέρ και Κλοντ Μπερνάρ.
1902
Ο Πιερ Κιουρί και η Μαρία Κιουρί ανακαλύπτουν το ράδιο.
1920
Έναρξη των 7ων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, στην Αμβέρσα του Βελγίου.
1999
Σημειώνεται ο μεγαλύτερος βομβαρδισμός του Κοσόβου από τις ΗΠΑ.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy