Φωτογραφία της ημέρας

4 19 thumb large 

Εμφανές. Με μια ματιά μπορείς να καταλάβεις ότι το Zunyi της επαρχίας Guizhou είναι η πατρίδα του τσαγιού για την Κίνα. Η αχανής χώρα έχει παραγωγή 2,43 εκατομμύρια τόνους τσαγιού και 80 εκατομμύρια εργαζόμενους στον τομέα αυτόν. EPA/ROMAN PILIPEY

Ήξερες ότι...

Το 70% των Γάλλων μιλούν στο ζωάκι που έχουν στο σπίτι τους, από το τηλέφωνο.

 


Δεύτερη Βόμβα από Χρήστο Πατσαλίδη - Τήρησε αποχή λόγω ΕΔΕΚ και Αλληλεγγύης

patsalidesdhko

Ο Αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ, Χρήστος Πατσαλίδης με ανάρτηση του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook εξηγεί τους λόγους που τήρησε αποχή στη χθεσινή συνεδρία του εκτελεστικού γραφείου του ΔΗΚΟ. Αυτούσια η ανακοίνωση

 

 

"Λαμβάνοντας υπόψη τις διαφορετικές ερμηνείες και συζητήσεις σε σχέση με τη θέση που κατέθεσα κατά την χθεσίνη συνεδρία του εκτελεστικού γραφείου του ΔΗΚΟ ως Αντιπρόεδρος του Δημοκρατικού Κομματος και λαμβάνοντας επίσης υπόψη το γεγονός ότι δεν υπήρξε ανοικτή συζήτηση στην Κεντρική Επιτροπή επιθυμώ όπως ξεκάθαρα διευκρινίσω την θέση μου με την πιο κάτω ανακοίνωση:

'Σε σχέση με την χθεσινή συνεδρία του Εκτελεστικού Γραφείου του Δημοκρατικού Κόμματος με θέμα τις Προεδρικές Εκλογές η θέση μου ως Αντιπροέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος ήταν η ακόλουθη.

Πρώτα επισήμανα ότι βάση του Καταστατικού του Κόμματος ο Πρόεδρος του Κόμματος εφόσον το επιθυμεί να διεκδικίσει ανώτατο πολιτειακό αξίωμα είναι δικαίωμα του και δεν τίθεται θέμα ψηφοφορίας. Άρα το γεγονός ότι ο Πρόεδρος του Κόμματος μας εξέφρασε αυτή την επιθυμία είναι δικαίωμα του και πρέπει να γίνει σεβαστό χωρίς να τίθεται θέμα ψηφοφορίας.

Αν όμως η φηφοφορία θα αφορά την έγκριση συνεργασίας με ΕΔΕΚ και Αλληλεγγύη αυτό θα προυπόθεται την ύπαρξη μιας συγκεκριμένης πολιτικής διακήρυξης με αναφορά στα κύρια θέματα πολιτικής και ιδιαίτερα τη βάση της λύσης του Κυπριακού προβλήματος. Και μπορεί να είναι γνωστές οι έντονες διαφωνίες μας με ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ στο τρόπο χειρισμού του Κυπριακού, εντούτοις όμως για το Δημοκρατικό Κόμμα παραμένει ως θέση αρχής η επιδίωξη εξεύρεσης λύσης του Κυπριακού στη βάση της Δικοινοτικής Διζωνικής Ομοσπονδίας με το σωστό περιεχόμενο. Μια θέση που τόσο ο Σπύρος Κύπριανού όσο και ο Τάσος Παπαδόπουλος αλλά και η σημερινή ηγεσία υιοθετούμε ως την μόνη επίσημη θέση του Κόμματος.

Ως εκ τούτου και έχοντας υπόψη τις διαφορετικές πολιτικές προσεγγίσεις της ΕΔΕΚ και της Αλληλεγγύης τόσο σε αυτό το καίριο και βασικό ζήτημα που αφορά την ίδια τη λύση του Κυπριακού αλλά και πιθανές άλλες διαφορετικές θέσεις σε άλλα σοβαρά θέματα πολιτικής, θα ήταν αναγκαίο πριν την όποιαδηποτε ψηφοφορία για αυτό το θέμα να είχαμε μπροστά μας μια συμφωνημένη πολιτική διακήρυξη των τριών κομμάτων που θα καθόριζαν το πολιτικό πλαίσιο ειδικότερα όσον αφορά την επιδιωκόμενη λύση του εθνικού μας προβλήματος.

Εξέφρασα επίσης τη διαφωνία μου και τους κινδύνους που μπορεί να υπάρξουν για το μέλλον του τόπου μας απο μία τυχών αλλαγή της μέχρι τώρα επίσημης πολιτικής του Δημοκρατικού Κόμματος υιοθετόντας διαφορετικες προσεγγίσεις, τονίζοντας επίσης ότι προσωπικά δεν με βρίσκει σύμφωνο η θέση περί πατριωτικών και μή πατριωτικών μετώπων.

Μη έχοντας λοιπόν ενώπιον μας μια συγκεκριμένη πολιτική συμφωνία που να ανφέρεται σε αυτά τα καίρια ζητήματα δεν μπορούσα παρά να τηρήσω αποχή."

Δεύτερη Βόμβα από Χρήστο Πατσαλίδη - Τήρησε αποχή λόγω ΕΔΕΚ και Αλληλεγγύης

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

 
  

Σήμερα

    
Παρασκευή
26
Μαΐου
2017

Γιορτάζουν :Αλφαίος, Καρπός, Συνέσιος, Συνέσης, Συνεσία, Βηθεσδά

1805
Στον καθεδρικό ναό του Μιλάνου ο Ναπολέων Βοναπάρτης στέφεται βασιλιάς της Ιταλίας.
1928
Το συνέδριο της FIFA εγκρίνει την πρόταση για διοργάνωση παγκόσμιου κυπέλλου ποδοσφαίρου.
1940
Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: Αρχίζει η Επιχείρηση Δυναμό, η εκκένωση της Δουνκέρκης από τα αγγλο-γαλλικά στρατεύματα.

Ακολουθήστε μας