Φωτογραφία της ημέρας

4 19 thumb large 

Εμφανές. Με μια ματιά μπορείς να καταλάβεις ότι το Zunyi της επαρχίας Guizhou είναι η πατρίδα του τσαγιού για την Κίνα. Η αχανής χώρα έχει παραγωγή 2,43 εκατομμύρια τόνους τσαγιού και 80 εκατομμύρια εργαζόμενους στον τομέα αυτόν. EPA/ROMAN PILIPEY

Ήξερες ότι...

Το 70% των Γάλλων μιλούν στο ζωάκι που έχουν στο σπίτι τους, από το τηλέφωνο.

 


NicosiaBookFest: Γιατί να πάω σε μια παρουσίαση βιβλίου;

bookfest2Η παρουσίαση ενός βιβλίου είναι μια ιδιαίτερη στιγμή, η οποία ανάλογα με την περίπτωση, μπορεί να είναι πολύ ωφέλιμη για τους παριστάμενους...

Αφενός ο συγγραφέας μοιράζεται με το κοινό τις σκέψεις και τα συναισθήματα που τον οδήγησαν στη συγγραφή ενός βιβλίου. Μεταφέρει δηλαδή ενδότερα κομμάτια του εαυτού του, τα οποία ένιωσε την ανάγκη να αποτυπώσει στο χαρτί. Αφετέρου, ο θεατής έχει την ευκαιρία να δει μέσα από τα μάτια του ίδιου του δημιουργού τους, πρόσωπα και καταστάσεις, τα οποία ο ίδιος, αφού διαβάσει το βιβλίο, θα ντύσει με διαφορετικούς ήχους και χρώματα ανοίγοντας, μέσω του βιβλίου, ένα διαφορετικό παράθυρο.

Ένας από τους στόχους που θέσαμε ως NicosiaBookFest, είναι να δώσουμε στο κοινό της Λευκωσίας και της Κύπρου γενικότερα, την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά αγαπημένους συγγραφείς και να ακούσει τις ιστορίες τους. Για αυτό το λόγο διοργανώνουμε φέτος, στο Δεύτερο Φεστιβάλ Βιβλίου, ακόμη περισσότερες παρουσιάσεις. Αυτό που διαπιστώσαμε το τελευταίο διάστημα είναι ότι το βιβλίο άρχισε να παίρνει σιγά- σιγά, θέση στις ασχολίες και στον ελεύθερο χρόνο των Κυπρίων, γεγονός που μας χαροποιεί ιδιαίτερα και θέλουμε κι εμείς με τον τρόπο μας να υποστηρίξουμε.

Είναι αποδεδειγμένο πως το βιβλίο έχει πολλά να προσφέρει στον αναγνώστη: ανάπτυξη του λεξιλογίου, καλύτερη έκφραση των συναισθημάτων, βελτίωση του τρόπου σκέψης, μείωση του άγχους της καθημερινότητας. Εμείς ωστόσο, ξεχωρίζουμε τα μοναδικά συναισθήματα που κατακλύζουν ένα βιβλιόφιλο όταν παρατηρεί το εξώφυλλο ενός καλού βιβλίου, όταν πρωτοδιαβάζει το οπισθόφυλλο του, όταν ακουμπά την τελευταία σελίδα του ξέροντας ότι σε λίγο, κλείνοντας το, θα αφήσει μέσα σε αυτό πρόσωπα με τα οποία έχει συνδεθεί και τα οποία θα συνεχίσουν να τον συνοδεύουν. Αυτά είναι που θέλουμε να προσφέρουμε στο φιλοαναγνωστικό κοινό και για αυτό θα είμαστε στο 2ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο πάρκο Ακρόπολης στις 5, 6 και 7 Μαΐου.

Δείτε το πρόγραμμα του NicosiaBookFest 2017 στο www.nicosiabookfest.com

Επικεφαλής Οργανωτικής Επιτροπής NicosiaBookFest

Χρυσόστομος Πασιαρδής

NicosiaBookFest: Γιατί να πάω σε μια παρουσίαση βιβλίου;

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

 
  

Σήμερα

    
Παρασκευή
26
Μαΐου
2017

Γιορτάζουν :Αλφαίος, Καρπός, Συνέσιος, Συνέσης, Συνεσία, Βηθεσδά

1805
Στον καθεδρικό ναό του Μιλάνου ο Ναπολέων Βοναπάρτης στέφεται βασιλιάς της Ιταλίας.
1928
Το συνέδριο της FIFA εγκρίνει την πρόταση για διοργάνωση παγκόσμιου κυπέλλου ποδοσφαίρου.
1940
Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: Αρχίζει η Επιχείρηση Δυναμό, η εκκένωση της Δουνκέρκης από τα αγγλο-γαλλικά στρατεύματα.

Ακολουθήστε μας