Ο Δώρος Πολυκάρπου είναι ακτιβιστής ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ιδρυτικό μέλος και από το 2007 εκτελεστικός διευθυντής της μη κυβερνητικής οργάνωσης  ΚΙΣΑ – Κίνηση για Ισότητα, Στήριξη, Αντιρατσισμό καθώς και συντονιστής του κέντρου παροχής συμβουλευτικών και υποστηρικτικών υπηρεσιών της οργάνωσης προς μετανάστες/στριες, πρόσφυγες θύματα ρατσιστικής βίας και εμπορίας ανθρώπων. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λεμεσό. Σπούδασε Κοινωνικές Επιστήμες στη Γερμανία.  Επίκεντρο των σπουδών του ήταν ο ρόλος των κοινωνικών κινημάτων και ιδιαίτερα της διανόησης και των διανοούμενων στη κοινωνία. Κατά την διάρκεια της παραμονής του στη Γερμανία διατέλεσε ακτιβιστής τόσο στο φοιτητικό όσο και στο αντιρατσιστικό κίνημα της Γερμανίας. Επίσης έζησε και εργάστηκε στο Λονδίνο. Επέστρεψε στη Κύπρο το 1993 και εγκαταστάθηκε στη Λευκωσία όπου εργάστηκε στις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας αρχικά με έφηβους, στη συνέχεια με οικογένειες και στο ακολούθως με την προστασία θυμάτων βίας στην οικογένεια. 

That's All

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Βενετία, Ιταλία: Άνθρωποι διαμαρτύρονται κατά της εισαγωγής ενός συστήματος εγγραφής και της επιβολής τέλους στους τουρίστες που επισκέπτονται την πόλη για μία ημέρα, το οποίο προορίζεται για τη διατήρηση της λιμνοθάλασσας της πόλης. Manuel Silvestri/Reuters

Ήξερες ότι...

Στα Νησιά του Σολομώντα, μέχρι τον 20ό αιώνα, χρησιμοποιούσαν τα δόντια των σκύλων ως νομίσματα.

Σήμερα


Παρασκευή
26
Απριλίου
2024
Παγκόσμια Ημέρα Διανοητικής Ιδιοκτησίας

Γιορτάζουν :Γλαφύρα, Γλαφυρή, Γλαφυρούλα, Γλαφυρός

1607
Οι πρώτοι Βρετανοί άποικοι αποβιβάζονται στην βόρειο Αμερική, στις ακτές της σημερινής Βιρτζίνια..
1902
Ο ποδοσφαιρικός σύλλογος Νιούτον Χιθ μετονομάζεται σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
1933
Ιδρύεται η Γκεστάπο, η μυστική αστυνομία του ναζιστικού καθεστώτος.
1986
Στον πυρηνικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας του Τσερνόμπιλ, στη Σοβιετική Ένωση, σημειώνεται έκρηξη, με αποτέλεσμα το χειρότερο πυρηνικό ατύχημα στην Ιστορία.
1994
Διεξάγονται οι πρώτες πολυφυλετικές εκλογές στη Νότιο Αφρική.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy