Φωτογραφία της ημέρας

4 19 thumb large 

Εμφανές. Με μια ματιά μπορείς να καταλάβεις ότι το Zunyi της επαρχίας Guizhou είναι η πατρίδα του τσαγιού για την Κίνα. Η αχανής χώρα έχει παραγωγή 2,43 εκατομμύρια τόνους τσαγιού και 80 εκατομμύρια εργαζόμενους στον τομέα αυτόν. EPA/ROMAN PILIPEY

Ήξερες ότι...

Το 70% των Γάλλων μιλούν στο ζωάκι που έχουν στο σπίτι τους, από το τηλέφωνο.

 

Πρόσκληση υποψηφιοτήτων για τα Κυπριακά Βραβεία Έρευνας 2017

IPE LOGO GR

Για δέκατη συνεχή χρονιά το ΙΠΕ

θα βραβεύσει νέους και διακεκριμένους ερευνητές

 Το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας (ΙΠΕ) ανακοινώνει, για δέκατη συνεχή χρονιά, την προκήρυξη των διαγωνισμών «Κυπριακό Βραβείο Έρευνας - Διακεκριμένος Ερευνητής 2017» και «Κυπριακό Βραβείο Έρευνας - Νέος Ερευνητής 2017».

Ο θεσμός των Κυπριακών Βραβείων Έρευνας επιδιώκει την ανάδειξη του έργου και της προσωπικότητας τόσο των έμπειρων και διακεκριμένων επιστημόνων όσο και των νέων ερευνητών, που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο και έχουν να επιδείξουν σημαντικά και με διεθνή αναγνώριση αποτελέσματα.

Το «Κυπριακό Βραβείο Έρευνας - Διακεκριμένος Ερευνητής 2017» απονέμεται σε άριστους, διακεκριμένους ερευνητές με μακροχρόνια ερευνητική εμπειρία, οι οποίοι με την υψηλής ποιότητας και υψηλού αντίκτυπου ερευνητική τους δραστηριότητα τιμούν τον τόπο. Για το 2017 το Βραβείο θα απονεμηθεί σε ερευνητή στον τομέα των Επιστημών Ζωής (Life Sciences). Οι υποψήφιοι διακεκριμένοι ερευνητές θα πρέπει να προταθούν από άλλο άτομο ή φορέα, μέσω της διαδικασίας υπόδειξης υποψηφιότητας, ωστόσο θα πρέπει να είναι ενήμεροι. Στον νικητή θα απονεμηθεί έργο τέχνης στο πλαίσιο της τελετής βράβευσης.  

Το «Κυπριακό Βραβείο Έρευνας - Νέος Ερευνητής 2017» απονέμεται σε ερευνητές οι οποίοι έχουν υλοποιήσει συγκεκριμένο ερευνητικό έργο υψηλής ποιότητας, που έχει ολοκληρωθεί τα τελευταία τρία χρόνια, μέχρι την ημερομηνία προκήρυξης του Διαγωνισμού, σε μια από τις ακόλουθες θεματικές ενότητες: Φυσικές Επιστήμες και Μηχανική, Επιστήμες Ζωής, Κοινωνικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες. Ερευνητικό έργο μπορεί να θεωρηθεί και η διδακτορική διατριβή των υποψηφίων, δεδομένου ότι έχει ολοκληρωθεί σε φορέα με έδρα την Κύπρο. Δικαίωμα υποβολής υποψηφιότητας έχουν ερευνητές ανεξαρτήτου εθνικότητας, κάτοχοι διδακτορικού τίτλου, με κατά μέγιστο επτά έτη ερευνητικής εμπειρίας από την απόκτηση του διδακτορικού τους τίτλου μέχρι την ημερομηνία προκήρυξης του Διαγωνισμού. Στον νικητή κάθε θεματικής ενότητας θα απονεμηθεί ως βραβείο έργο τέχνης ενώ παράλληλα θα διατεθεί χορηγία ύψους €35.000 με στόχο τη συνέχιση της έρευνάς τους.

Οι προτάσεις υπόδειξης υποψηφιότητας θα πρέπει να υποβληθούν μέχρι τη 10η Ιουλίου 2017.  

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του ΙΠΕ: www.research.org.cy .

Πρόσκληση υποψηφιοτήτων για τα Κυπριακά Βραβεία Έρευνας 2017

Πρόσφατα:

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

 
  

Σήμερα

    
Παρασκευή
26
Μαΐου
2017

Γιορτάζουν :Αλφαίος, Καρπός, Συνέσιος, Συνέσης, Συνεσία, Βηθεσδά

1805
Στον καθεδρικό ναό του Μιλάνου ο Ναπολέων Βοναπάρτης στέφεται βασιλιάς της Ιταλίας.
1928
Το συνέδριο της FIFA εγκρίνει την πρόταση για διοργάνωση παγκόσμιου κυπέλλου ποδοσφαίρου.
1940
Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: Αρχίζει η Επιχείρηση Δυναμό, η εκκένωση της Δουνκέρκης από τα αγγλο-γαλλικά στρατεύματα.

Ακολουθήστε μας