Φωτογραφία της ημέρας

4 19 thumb large 

Εμφανές. Με μια ματιά μπορείς να καταλάβεις ότι το Zunyi της επαρχίας Guizhou είναι η πατρίδα του τσαγιού για την Κίνα. Η αχανής χώρα έχει παραγωγή 2,43 εκατομμύρια τόνους τσαγιού και 80 εκατομμύρια εργαζόμενους στον τομέα αυτόν. EPA/ROMAN PILIPEY

Ήξερες ότι...

Το 70% των Γάλλων μιλούν στο ζωάκι που έχουν στο σπίτι τους, από το τηλέφωνο.

 

ΑΚΕΛ: Άρχισε η συζήτηση για τον Υποψήφιο για τις Προεδρικές Εκλογές στο Πολιτικό Γραφείο

politikografeio

Αυτούσια η ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ:

 

"Συνήλθε σήμερα Παρασκευή, 12 Μαΐου 2017, το Πολιτικό Γραφείο της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ. Η ατζέντα της συζήτησης περιελάβανε το θέμα των Προεδρικών Εκλογών, το Κυπριακό, ζητήματα που αφορούν εκκρεμούντα νομοσχέδια στη Βουλή καθώς και άλλα οργανωτικά ζητήματα.

Σε σχέση με τις Προεδρικές Εκλογές, έγινε μια ανασκόπηση της πορείας υλοποίησης του πολιτικού σχεδιασμού και της εφαρμογής των χρονοδιαγραμμάτων έτσι όπως είχαν αποφασιστεί σε προηγούμενη συνεδρία του σώματος. Το Πολιτικό Γραφείο εκτίμησε ότι η υλοποίηση του σχεδιασμού προχωρά στη βάση του σχεδιασμού που έχει καταρτιστεί και στη βάση του χρονοδιαγράμματος που έχει αποφασιστεί.

Επίσης, στη σημερινή του συνεδρία το Πολιτικό Γραφείο άρχισε τη συζήτηση για το πολιτικό προφίλ του υποψηφίου, συζήτηση η οποία θα συνεχιστεί σε επόμενη συνεδρία.

Είναι πεποίθηση του Πολιτικού Γραφείου ότι μέσα από τις ζυμώσεις και διερευνήσεις που διενεργεί η ηγεσία του Κόμματος υπάρχουν οι δυνατότητες, το ΑΚΕΛ να έχει μια υποψηφιότητα που να συγκεντρώνει όλες τις προϋποθέσεις για να κερδίσει στις Προεδρικές Εκλογές και να ανοίξει ο δρόμος μέσα από αυτή τη νίκη για να γυρίσουμε μια νέα ελπιδοφόρα σελίδα για την Κύπρο και το λαό μας. Για τη συνέχιση των προσπαθειών για επίτευξη λύσης στο Κυπριακό που θα απελευθερώνει και θα επανενώνει τη χώρα και το λαό μας στη βάση της Δικοινοτικής Διζωνικής Ομοσπονδίας. Για να τερματιστούν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές λιτότητας, για επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης, για στήριξη και ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και για πάταξη της διαπλοκής και της διαφθοράς.

Σε ότι αφορά τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό, το Πολιτικό Γραφείο επανέλαβε τη θέση του ΑΚΕΛ ότι ανεξαρτήτως των δυσκολιών που υπάρχουν στο διαπραγματευτικό τραπέζι και ανεξαρτήτως των προκλητικών ενεργειών της Τουρκίας, δεν εξέλειπαν οι προοπτικές επίλυσης του Κυπριακού. Φτάνει, βέβαια, όλοι οι εμπλεκόμενοι να παραμείνουν συνεπείς στο συμφωνημένο πλαίσιο λύσης και να διαφυλαχτεί το κεκτημένο των διαπραγματεύσεων."

ΑΚΕΛ: Άρχισε η συζήτηση για τον Υποψήφιο για τις Προεδρικές Εκλογές στο Πολιτικό Γραφείο

Πρόσφατα:

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

 
  

Σήμερα

    
Παρασκευή
26
Μαΐου
2017

Γιορτάζουν :Αλφαίος, Καρπός, Συνέσιος, Συνέσης, Συνεσία, Βηθεσδά

1805
Στον καθεδρικό ναό του Μιλάνου ο Ναπολέων Βοναπάρτης στέφεται βασιλιάς της Ιταλίας.
1928
Το συνέδριο της FIFA εγκρίνει την πρόταση για διοργάνωση παγκόσμιου κυπέλλου ποδοσφαίρου.
1940
Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: Αρχίζει η Επιχείρηση Δυναμό, η εκκένωση της Δουνκέρκης από τα αγγλο-γαλλικά στρατεύματα.

Ακολουθήστε μας