Φωτογραφία της ημέρας

manuelamadrid 

Η φανέλα της Manuela. Για 33η φορά στέφθηκε πρωταθλήτρια η Real Μαδρίτης και ανάμεσα στις εορταστικές εκδηλώσεις ήταν και μια επίσκεψη στο δημαρχείο. Εκεί ο Sergio Ramos παρέδωσε τη φανέλα με το νούμερο ένα, στη δήμαρχο της πόλης Manuela Carmena. REUTERS/Paul Hanna

Ήξερες ότι...

Το χαμόγελο στον άνθρωπο, είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας 17 μυών του προσώπου.

 

Η Φιλοξενία και ο Τουρισμός από φοιτητές του Πανεπιστημίου Λευκωσίας

image001

Διεθνές Συνέδριο με τη συμμετοχή δεκάδων ακαδημαϊκών από την Κύπρο και το εξωτερικό

Η Φιλοξενία και ο Τουρισμός τέθηκαν επί τάπητος κατά τη διάρκεια του 11ου ετήσιου Συνεδρίου με τίτλο: « S.M.A.R.T.Filoxenia», που διοργάνωσαν οι φοιτητές του Τμήματος Φιλοξενίας, Τουρισμού και Αθλητικής Διοίκησης  του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, στις εγκαταστάσεις του στη Μακεδονίτισσα. Στην εκδήλωση, η οποία εντάσσεται και στο πλαίσιο της αξιολόγησης του πτυχίου των φοιτητών, μετείχαν 42 διακεκριμένοι  ακαδημαϊκοί  και εκπρόσωποι Πανεπιστημίων, Υπουργείων και τη Τουριστική Βιομηχανία, από τη Ρωσία, τη Γερμανία, την Αγγλία, και το Κιργιστάν, οι οποίοι εξειδικεύονται  σε ζητήματα τουρισμού.

Οι ομιλητές αναφέρθηκαν και ανέλυσαν σε βάθος  την Ευρωπαϊκή διάσταση και την προοπτική του τουριστικού τομέα. «Κάθε χρόνο  οι εισηγητές του Συνεδρίου προσεγγίζουν τις νέες τάσεις στον τουριστικό τομέα, αναπτύσσοντας έτσι τη δομή των μαθημάτων βάσει των νέων δεδομένων. Παράλληλα  οι φοιτητές μας ενημερώνονται  για τις πιο σύγχρονες ανάγκες γνώσεων  και δεξιοτήτων, ώστε να είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις ανάγκες της καριέρας τους», επισήμανε η  Γιάννα Ορφανίδου, Αναπληρώτρια Πρόεδρος του Τμήματος Φιλοξενίας, Τουρισμού και Αθλητικής Διοίκησης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Στην εισήγηση της η κυρία Ορφανίδου στάθηκε ιδιαίτερα  στην χρήση υπερσύγχρονων μορφών τεχνολογίας (μέχρι και ρομπότ) στην τουριστική βιομηχανία, ενώ όπως υπέδειξε στα επόμενα 20-30 χρόνια, ένας στους δύο κατοίκους του πλανήτη μας, θα ταξιδεύει τουλάχιστον μία φορά το χρόνο  σε άλλη χώρα. Μίλησε για τη νέα γενιά των ταξιδιωτών, ενώ σημείωσε πως οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία και τα ταξίδια γίνονται πλέον μέσω του διαδικτύου (on line) σε ποσοστό 66%.

Από τους υπόλοιπους ομιλητές η Δρ. Ελένα Βασίλεβα, επικεφαλής του Γραφείου Διεθνούς Έρευνας και Μελετών του Κρατικού Οικονομικού Πανεπιστημίου της Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία), εστίασε στο Πρόγραμμα Εράσμους + «European Dimension in Qualifications for the Tourist Sector (EurDiQ)», που στοχεύει στο να προωθηθεί ο τουριστικός τομέας και να βελτιωθούν οι συνθήκες εργοδότησης  αποφοίτων που ασχολήθηκαν με τα τουριστικά επαγγέλματα.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ομιλία του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Λευκωσίας  καθηγητή Φίλιππου Πουγιούτα, ο οποίος παρουσίασε όλες τις πτυχές και τις δράσεις του Πανεπιστημίου, εστιάζοντας στις διεθνείς συνεργασίες, στην επένδυση  στην ποιότητα  και στην εξ αποστάσεως μάθηση. Ολοκληρώνοντας αναφέρθηκε  στο Ίδρυμα Διασφάλισης και Αναβάθμισης Ποιότητας στην Εκπαίδευση (ΙΔΑΠΕ) του Πανεπιστημίου Λευκωσίας το οποίο στις 26 Μαΐου διοργανώνει το πρώτο του Διεθνές Συνέδριο με θέμα τη Διασφάλιση Ποιότητας στην Ανώτερη Εκπαίδευση.

Η Φιλοξενία και ο Τουρισμός από φοιτητές του Πανεπιστημίου Λευκωσίας

Πρόσφατα:

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

 
  

Σήμερα

    
Τρίτη
23
Μαΐου
2017
Παγκόσμια Ημέρα Χελώνας

Γιορτάζουν : Κανένας

1430
Οι Βουργουνδοί συλλαμβάνουν την Ζαν ντ Αρκ και αργότερα την παραδίδουν στους Άγγλους.
1873
Η πρώτη καρτ-ποστάλ αποστέλλεται από το Σαν Φρανσίσκο.
1878
Η Κύπρος προσαρτάται στην Μεγάλη Βρετανία, μετά από μυστική συμφωνία με την Τουρκία.
1909
Στις Ηνωμένες Πολιτείες, το κοινό μένει άφωνο όταν η αστυνομία παρεμβαίνει και διακόπτει διάλεξη της Έμα Γκόλντμαν, που δηλώνει αναρχική.
1911
Ψηφίζεται το νέο Σύνταγμα της Ελλάδας.
1958
Ο Μάο τσε Τουνγκ ανακοινώνει ότι, η Κίνα αφήνει πίσω της την αγροτική οικονομία για να βαδίσει προς την εκβιομηχάνιση.

Ακολουθήστε μας