Φωτογραφία της ημέρας

mpourgaisrΜπούργκα στο Ισραήλ. Ορθόδοξες Εβραίες βαδίζουν στην γειτονιά Mea Shearim της Ιερουσαλήμ μαζί με τα παιδιά τους, καλυπτόμενες από ένα μαύρο πανί για λόγους σεμνότητας. Αν και η μπούργκα είναι χαρακτηριστικό ένδυμα του Ισλάμ, ένα καινούργιο (ως προς την έξαρση) φαινόμενο παρατηρείται στο Ισραήλ με όλο και περισσότερες θρησκευόμενες γυναίκες να επιλέγουν αυτόν τον τύπο ντυσίματος όταν βγαίνουν έξω από το σπίτι τους, φαινόμενο που απαντάται πια σε αρκετές εκατοντάδες στην χώρα. EPA/ABIR SULT

Ήξερες ότι...

Τουλάχιστον άλλοι 9.000.000 άνθρωποι έχουν γενέθλια την ίδια μέρα με εσένα.

 

Happy St. Patrick’s Day by Kerrygold!

unspecified 1 CopyΈχουμε πολλούς λόγους για να γιορτάζουμε την ιρλανδική μας κληρονομιά..

 

H Ιρλανδία

Τα καλά προϊόντα δημιουργούν τα πιο όμορφα συναισθήματα όπως η ιρλανδική φύση δημιουργεί το πιο χρυσαφένιο βούτυρο. Η Ιρλανδία απολαμβάνει ένα εύκρατο κλίμα με πολλή βροχή. Μπορεί να μην απολαμβάνουν όλοι τη βροχή, αλλά οι Ιρλανδοί την αγαπούν γιατί φέρνει χρώμα στα ανθισμένα λιβάδια!

Οι αγελάδες

Οι αγελάδες στις φάρμες της Kerrygold απολαμβάνουν το φρέσκο χορτάρι και τα άγρια βότανα σχεδόν ολόχρονα, αφού βόσκουν έξω στον καθαρό αέρα μέχρι και 300 μέρες τον χρόνο! Δεν υπάρχουν περισσότερες από 70 αγελάδες σε κάθε λιβάδι. Η Ιρλανδία είναι από τις λίγες χώρες που μπορούν να υιοθετήσουν ένα τέτοιο γεωργικό μοντέλο, γι’ αυτό μην ξαφνιαστείτε εάν δείτε μια αγελάδα στην Ιρλανδία να πηδά από χαρά!

Οι αγρότες

Εδώ και πάνω από 6000 χρόνια, οι Ιρλανδοί είναι ειδικοί στο να εκτρέφουν αγελάδες ώστε να μπορούν να φέρνουν φρέσκο γάλα και βούτυρο στο τραπέζι τους. Είναι αυτή η μοναδική κληρονομιά που κάνει τα ιρλανδικά γαλακτοκομικά προϊόντα τα καλύτερα στον κόσμο.

Το γάλα

Πολλή βροχή και πλούσιο χορτάρι: αυτό επιδρά σημαντικά στο ιρλανδικό γάλα, που πολύ εύστοχα αποκαλείται “γάλα από λιβάδι”. Αυτό το γάλα είναι γεμάτο γεύση, β-καροτίνη, βιταμίνες, Ωμέγα 3 και Ωμέγα 6. Δεν είναι μόνο υγιεινό αλλά και υπέροχα κρεμώδες. Με λίγα λόγια: το ιδανικό συστατικό για να φτιάξει κανείς το βούτυρο Kerrygold, καθώς και τα νόστιμα τυριά μας!

Το βούτυρο

Δεν είναι τυχαίο ότι το χρώμα του βουτύρου Kerrygold είναι χρυσαφένιο. Είναι πλούσιο σε β-καροτίνη, που συναντάται στο γρασίδι που βόσκουν οι αγελάδες της Ιρλανδίας. Το βούτυρο Kerrygold φτιάχνεται από 100% φυσικό γάλα που παρασκευάζεται σε μικρές φάρμες κατά μήκος της ιρλανδικής εξοχής.

Το τυρί

Με το ίδιο φυσικό κρεμώδες γάλα φτιάχνονται και τα τυριά της Kerrygold. Απαλό και ώριμο cheddar, πικάντικο regato και ελαφρύ gouda. Στα τυριά Kerrygold μπορείτε να γευτείτε την αγάπη των αγροτών για τις αγελάδες, το χορτάρι και τα άγρια βότανα που βλαστούν στα πλούσια λιβάδια της Ιρλανδίας.

Τα προϊόντα Kerrygoldδιανέμονται στην Κύπρο από την TryfonTseriotisLtd. 

Happy St. Patrick’s Day by Kerrygold!

Πρόσφατα:

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

 
  

Σήμερα

    
Τετάρτη
29
Μαρτίου
2017

Γιορτάζουν : Κανένας

1549
Ιδρύεται η πόλη Σαλβαντόρ ντα Μπαΐα, η πρώτη πρωτεύουσα της Βραζιλίας.
1799
Η Πολιτεία της Νέας Υόρκης ψηφίζει νόμο με στόχο την σταδιακή κατάργηση της δουλείας.
1864
Η Αγγλία ανακοινώνει ότι παραχωρεί τα Επτάνησα στην Ελλάδα, ως προίκα στον νέο βασιλιά Γεώργιο Α.
1901
Πρώτες κοινοβουλευτικές εκλογές στην Αυστραλία.
1974
Το διαστημόπλοιο Μάρινερ 10 παίρνει τις πρώτες κοντινές φωτογραφίες από τον πλανήτη Ερμή.
2004
Οι εξής χώρες του πρώην Ανατολικού Μπλοκ εισέρχονται στο ΝΑΤΟ: Βουλγαρία, Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία.
2006
Ο Ισμαήλ Χανίγια, ανώτατος πολιτικός ηγέτης της Χαμάς, αναλαμβάνει επίσημα Πρωθυπουργός της Παλαιστίνης.

Ακολουθήστε μας