Φωτογραφία της ημέρας

4 19 thumb large 

Εμφανές. Με μια ματιά μπορείς να καταλάβεις ότι το Zunyi της επαρχίας Guizhou είναι η πατρίδα του τσαγιού για την Κίνα. Η αχανής χώρα έχει παραγωγή 2,43 εκατομμύρια τόνους τσαγιού και 80 εκατομμύρια εργαζόμενους στον τομέα αυτόν. EPA/ROMAN PILIPEY

Ήξερες ότι...

Το 70% των Γάλλων μιλούν στο ζωάκι που έχουν στο σπίτι τους, από το τηλέφωνο.

 

Happy St. Patrick’s Day by Kerrygold!

unspecified 1 CopyΈχουμε πολλούς λόγους για να γιορτάζουμε την ιρλανδική μας κληρονομιά..

 

H Ιρλανδία

Τα καλά προϊόντα δημιουργούν τα πιο όμορφα συναισθήματα όπως η ιρλανδική φύση δημιουργεί το πιο χρυσαφένιο βούτυρο. Η Ιρλανδία απολαμβάνει ένα εύκρατο κλίμα με πολλή βροχή. Μπορεί να μην απολαμβάνουν όλοι τη βροχή, αλλά οι Ιρλανδοί την αγαπούν γιατί φέρνει χρώμα στα ανθισμένα λιβάδια!

Οι αγελάδες

Οι αγελάδες στις φάρμες της Kerrygold απολαμβάνουν το φρέσκο χορτάρι και τα άγρια βότανα σχεδόν ολόχρονα, αφού βόσκουν έξω στον καθαρό αέρα μέχρι και 300 μέρες τον χρόνο! Δεν υπάρχουν περισσότερες από 70 αγελάδες σε κάθε λιβάδι. Η Ιρλανδία είναι από τις λίγες χώρες που μπορούν να υιοθετήσουν ένα τέτοιο γεωργικό μοντέλο, γι’ αυτό μην ξαφνιαστείτε εάν δείτε μια αγελάδα στην Ιρλανδία να πηδά από χαρά!

Οι αγρότες

Εδώ και πάνω από 6000 χρόνια, οι Ιρλανδοί είναι ειδικοί στο να εκτρέφουν αγελάδες ώστε να μπορούν να φέρνουν φρέσκο γάλα και βούτυρο στο τραπέζι τους. Είναι αυτή η μοναδική κληρονομιά που κάνει τα ιρλανδικά γαλακτοκομικά προϊόντα τα καλύτερα στον κόσμο.

Το γάλα

Πολλή βροχή και πλούσιο χορτάρι: αυτό επιδρά σημαντικά στο ιρλανδικό γάλα, που πολύ εύστοχα αποκαλείται “γάλα από λιβάδι”. Αυτό το γάλα είναι γεμάτο γεύση, β-καροτίνη, βιταμίνες, Ωμέγα 3 και Ωμέγα 6. Δεν είναι μόνο υγιεινό αλλά και υπέροχα κρεμώδες. Με λίγα λόγια: το ιδανικό συστατικό για να φτιάξει κανείς το βούτυρο Kerrygold, καθώς και τα νόστιμα τυριά μας!

Το βούτυρο

Δεν είναι τυχαίο ότι το χρώμα του βουτύρου Kerrygold είναι χρυσαφένιο. Είναι πλούσιο σε β-καροτίνη, που συναντάται στο γρασίδι που βόσκουν οι αγελάδες της Ιρλανδίας. Το βούτυρο Kerrygold φτιάχνεται από 100% φυσικό γάλα που παρασκευάζεται σε μικρές φάρμες κατά μήκος της ιρλανδικής εξοχής.

Το τυρί

Με το ίδιο φυσικό κρεμώδες γάλα φτιάχνονται και τα τυριά της Kerrygold. Απαλό και ώριμο cheddar, πικάντικο regato και ελαφρύ gouda. Στα τυριά Kerrygold μπορείτε να γευτείτε την αγάπη των αγροτών για τις αγελάδες, το χορτάρι και τα άγρια βότανα που βλαστούν στα πλούσια λιβάδια της Ιρλανδίας.

Τα προϊόντα Kerrygoldδιανέμονται στην Κύπρο από την TryfonTseriotisLtd. 

Happy St. Patrick’s Day by Kerrygold!

Πρόσφατα:

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

 
  

Σήμερα

    
Κυριακή
28
Μαΐου
2017

Γιορτάζουν : Διοσκουρίδης, Διοσκορίδης, Διόσκορος

585 π.Χ.
Συμβαίνει έκλειψη Ηλίου που είχε προβλεφθεί από τον Θαλή τον Μιλήσιο.
1934
Γέννηση των πεντάδυμων των Ντιόν στον Καναδά, των πρώτων που επέζησαν όλα της βρεφικής τους ηλικίας.
1952
Οι γυναίκες στην Ελλάδα αποκτούν δικαίωμα ψήφου.
1961
Το άρθρο του Πίτερ Μπένενσον "Οι ξεχασμένοι κρατούμενοι" δημοσιεύεται στη βρετανική εφημερίδα The Observer. Η δημοσίευση του άρθρου θα καθιερωθεί αργότερα ως η ίδρυση της Διεθνούς Αμνηστίας.

Ακολουθήστε μας