Φωτογραφία της ημέρας

   piriririΥπόγεια με θέα. Αγνωστο αν η καταστροφή που συνέβη στην Fukushima αύξησε τις δουλειές, πάντως ο εικονιζόμενος κύριος Seiichiro Nishimoto, CΕΟ της Shelter Co, εξακολουθεί να πουλά πυρηνικά καταφύγια. Οπως το εικονιζόμενο που βρίσκεται στο υπόγειο του σπιτιού του στην Osaka και είναι διακοσμημένο με καταγάλανες θάλασσες και καταπράσινα λιβάδια. REUTERS/Kim Kyung-Hoon

   Ήξερες ότι...

   Οι καμηλοπαρδάλεις συχνά γεννούν όρθιες. Αυτό σημαίνει ότι το μωρό, με το που θα γεννηθεί, κάνει ελεύθερη πτώση από ύψος περίπου δύο μέτρων.

    

   ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ FORUM ΕΙΝΑΙ «AWARE”! Οι νέοι αγκαλιάζουν την διαφορετικότητα

   2808987b b5f6 4b50 85b4 76afe9fd4a26

   Η εκστρατεία “AWARE” συνεχίζει δυναμικά με στόχο να καταπολεμηθούν τα στερεότυπα και να υπάρξει σωστή και σφαιρική ενημέρωση των νέων για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες/αιτητές πολιτικού ασύλου. 

    

   Σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιήθηκε το δεύτερο στην σειρά σεμινάριο ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης στο σχολείο Forum στην Λευκωσία. Η ομάδα “Aware” μετέφερε το μήνυμα της Αποδοχής και του Σεβασμού στην διαφορετικότητα και έκανε έκκληση στους μαθητές για Συμμετοχή στις δράσεις της εκστρατείας κατά του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας.

   Βασικό περιεχόμενο του σεμιναρίου ήταν η διάκριση των όρων μετανάστης πρόσφυγαας/αιτητής πολιτικού ασύλου. Οι μαθητές συμμετείχαν ενεργά σε ένα διαδραστικό διάλογο στην διάρκεια του οποίου ακούστηκαν πολλές διαφορετικές απόψεις γύρω από τα ζητήματα που προκύπτουν βάσει των επίκαιρων εξελίξεων του μεταναστευτικού και προσφυγικού φαινομένου. Κατά την διάρκεια του σεμιναρίου προβλήθηκε βίντεο με παιδιά μετανάστες και πρόσφυγες ως αφορμή για περαιτέρω συζήτηση.

   Το επόμενο σκέλος του σεμιναρίου περιλάμβανε την συμμετοχή των μαθητών σε ένα βιωματικό εργαστήρι στο οποίο οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να αναπαραστήσουν μέσω του παιχνιδιού των ρόλων, την έννοια του κοινωνικού αποκλεισμού και της απόρριψης. Ο στόχος ήταν η ταύτιση με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στην προσπάθειά τους να ενταχθούν στην κοινωνία μας. Το σεμινάριο ολοκληρώθηκε με την χορήγηση ερωτηματολογίου πριν και μετά την παρουσίαση του σεμιναρίου για να διαφανούν οι απόψεις και τα συναισθήματα των μαθητών επί του θέματος.

   Την μεγάλη αυτή Παγκύπρια δράση της εκστρατείας “AWARE” συγχρηματοδοτούν το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και η Κυπριακή Δημοκρατία, με αναθέτουσα αρχή τη Μονάδα Ευρωπαϊκών Ταμείων του Υπουργείου Εσωτερικών. Κεντρικός άξονας της εκστρατείας είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης, ιδίως των νέων για τους πρόσφυγες/αιτητές ασύλου και τους μετανάστες. 

   ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ FORUM ΕΙΝΑΙ «AWARE”! Οι νέοι αγκαλιάζουν την διαφορετικότητα

   Πρόσφατα:

   Newsletter

   Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

    
     

   Σήμερα

       
   Σάββατο
   29
   Απριλίου
   2017
   Παγκόσμια Ημέρα Χορού

   Γιορτάζουν :Ιάσων, Ιάσονας, Ιάσωνας, Σωσίπατρος, Σωπάτρα, Σώπατρος, Σωπατρία, Πάτρα, Πατρούλα, Πατρίτσα, Κέρκυρα, Κερκύρα, Πάγκαλος

   1707
   Αποφασίζεται η δημιουργία της Μεγάλης Βρετανίας, με την ένωση Αγγλίας και Σκωτίας.
   1945
   Ο Αδόλφος Χίτλερ παντρεύεται την Εύα Μπράουν σε ένα καταφύγιο στο Βερολίνο και ορίζει αντικαταστάτη του τον ναύαρχο Καρλ Ντένιτζ.
   1967
   Αφαιρείται ο παγκόσμιος τίτλος και η άδεια επαγγελματία πυγμάχου από τον Μοχάμεντ Άλι, λόγω της άρνησής του να υπηρετήσει στον αμερικανικό στρατό.
   1970
   Πόλεμος του Βιετνάμ: Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι Νοτιο-Βιετναμικές Δυνάμεις εισβάλλουν στην Καμπότζη για να κυνηγήσουν τους Βιετκόνγκ.

   Ακολουθήστε μας