Φωτογραφία της ημέρας

tayiiippp 

Τα ταμπούρλα. Παραδοσιακοί μουσικοί χτυπούν τα τύμπανα καλώντας τους πιστούς για το Ιφτάρ. Στην συγκεκριμένη περίπτωση το κάλεσμα ήταν στο Προεδρικό Μέγαρο της Τουρκίας και ο Τayyip Erdogan κατέφτασε για το γεύμα.Yasin Bulbul/Presidential Palace/Handout via REUTERS

Ήξερες ότι...

Το ύψος του μεγαλύτερου γνωστού ηφαιστείου, του ηλιακού μας συστήματος είναι 27 χλμ. και βρίσκεται στον Άρη.

 

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ FORUM ΕΙΝΑΙ «AWARE”! Οι νέοι αγκαλιάζουν την διαφορετικότητα

2808987b b5f6 4b50 85b4 76afe9fd4a26

Η εκστρατεία “AWARE” συνεχίζει δυναμικά με στόχο να καταπολεμηθούν τα στερεότυπα και να υπάρξει σωστή και σφαιρική ενημέρωση των νέων για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες/αιτητές πολιτικού ασύλου. 

 

Σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιήθηκε το δεύτερο στην σειρά σεμινάριο ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης στο σχολείο Forum στην Λευκωσία. Η ομάδα “Aware” μετέφερε το μήνυμα της Αποδοχής και του Σεβασμού στην διαφορετικότητα και έκανε έκκληση στους μαθητές για Συμμετοχή στις δράσεις της εκστρατείας κατά του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας.

Βασικό περιεχόμενο του σεμιναρίου ήταν η διάκριση των όρων μετανάστης πρόσφυγαας/αιτητής πολιτικού ασύλου. Οι μαθητές συμμετείχαν ενεργά σε ένα διαδραστικό διάλογο στην διάρκεια του οποίου ακούστηκαν πολλές διαφορετικές απόψεις γύρω από τα ζητήματα που προκύπτουν βάσει των επίκαιρων εξελίξεων του μεταναστευτικού και προσφυγικού φαινομένου. Κατά την διάρκεια του σεμιναρίου προβλήθηκε βίντεο με παιδιά μετανάστες και πρόσφυγες ως αφορμή για περαιτέρω συζήτηση.

Το επόμενο σκέλος του σεμιναρίου περιλάμβανε την συμμετοχή των μαθητών σε ένα βιωματικό εργαστήρι στο οποίο οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να αναπαραστήσουν μέσω του παιχνιδιού των ρόλων, την έννοια του κοινωνικού αποκλεισμού και της απόρριψης. Ο στόχος ήταν η ταύτιση με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στην προσπάθειά τους να ενταχθούν στην κοινωνία μας. Το σεμινάριο ολοκληρώθηκε με την χορήγηση ερωτηματολογίου πριν και μετά την παρουσίαση του σεμιναρίου για να διαφανούν οι απόψεις και τα συναισθήματα των μαθητών επί του θέματος.

Την μεγάλη αυτή Παγκύπρια δράση της εκστρατείας “AWARE” συγχρηματοδοτούν το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και η Κυπριακή Δημοκρατία, με αναθέτουσα αρχή τη Μονάδα Ευρωπαϊκών Ταμείων του Υπουργείου Εσωτερικών. Κεντρικός άξονας της εκστρατείας είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης, ιδίως των νέων για τους πρόσφυγες/αιτητές ασύλου και τους μετανάστες. 

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ FORUM ΕΙΝΑΙ «AWARE”! Οι νέοι αγκαλιάζουν την διαφορετικότητα

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

 
  

Σήμερα

    
Σάββατο
24
Ιουνίου
2017

Γιορτάζουν : Κανένας

1497
Ο εξερευνητής Τζιοβάννι Καμπότο αποβιβάζεται στις ακτές της Νέας Γης.
1717
Ίδρυση της Premier Μεγάλης Στοάς της Αγγλίας.
1798
Δολοφονούνται διά στραγγαλισμού, ύστερα από 40 ημέρες βασανιστηρίων, στις φυλακές Βελιγραδίου, ο πρωτεργάτης της ελληνικής εθνεγερσίας Ρήγας Βελεστινλής-Φεραίος και 7 συνεργάτες του.
1821
Ιδρύεται με απόφαση των Προκρίτων της Ύδρας η πρώτη Αστυνομία στην Ελλάδα.
1894
Η ΔΟΕ αποφασίζει τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων κάθε 4 χρόνια.
1947
Ο επιχειρηματίας Κένεθ Άρνολντ βλέπει ΑΤΙΑ στις ΗΠΑ οδηγώντας το αεροπλανάκι του, στην πρώτη τέτοια μαρτυρία που γνώρισε ευρεία δημοσιότητα: από την παρομοίωσή τους με «πιατάκια του καφέ» (flying saucers) που έκανε, δημιουργήθηκε η γνωστή φράση «ιπτάμενος δίσκος» για τα ΑΤΙΑ γενικώς.

Ακολουθήστε μας